Brukte lommetørkle/snyteplagg må være noe av det ekleste som finnes.!

I dag da jeg og Bodil sto nede i vaskeriet og brettet sammen privattøy som guttene ombord på riggen leverer inn etter behov når de trenger å vaske tøyet sitt, så kom jeg over noe jeg syns bare er SÅÅ utrolig ekkelt og så disgusting, at jeg gremmes så voldsomt hver gang jeg må brette en tøypose med dette oppi. Fytti så ekkelt. Og det var en tøypose med 2 stykk lommetørkler eller snyteplagg som jeg velger å kalle det. Da jeg så dette, frøys jeg nærmest til is…..
Kan du tenke deg da noe så ekkelt og ha et brukt lommetørkle full av snør liggende i bukselommen/jakkelommen din, eller hvor du nå enn måtte ønske å ha det.? Og da bære på dette i timesvis i lommen din.? Ikke bare det, men tenk da å snyte seg gang på gang med dette lommetørkle som etter hvert blir mer og mer fullt av snør. For så å brette dette sammen på et finurlig vis, og dytte det ned i lommene igjen.? Og noe så uhygienisk da, og gå å drasse på et lommetørkle/snyteplagg fullt med snør i lommene. Og så tenker jeg, hvor lenge og hvor mange dager og hvor mange ganger bruker de det samme lommetørkle de har begynt på, før de bytter det ut igjen med et nytt.? Bare tanken på det gir meg frysninger i kroppen så det holder. Fyysj. Heldigvis seg det ut til at det bare er en person ombord på riggen her som bruker lommetørkler/snyteplagg. Hva syns du.? Er det ikke utrolig ekkelt da.?

Jeg husker jo selv da jeg var en liten gutt på 80 tallet, så hadde min kjære mor selv slike lommetørkler/snyteplagg som vi brukte. Og hun hadde de med seg, hva enn vi var ute på. I lommene sine. Ikke bare ett, men gjerne et par stykk. Ikke bare var det jeg som snøt meg i disse lommetørklene, men ofte i tur og orden snøyt jeg meg, min tvillingbror, søstre osv i det samme lommetørklet min mor hadde med seg. Som hun da puttet i lommene sine etterpå. På den tiden var jeg jo selv såpass liten at jeg ikke tenkte på hvor ekkelt og uhygienisk som dette var. Tror vel egentlig de fleste ikke tenkte på nettopp dette…… Og på den tiden tror jeg også det var mye mer vanlig å bruke lommetørkler/snyteplagg enn det det er i dag. Det var nesten litt «inn» å bruke den slags på den tiden…. Både bestemor og bestefar på den tiden gikk selv og snøyt seg i slike lommetørkler.

Heldigvis tror jeg denne typen bruk av lommetørkler er i ferd med «å dø ut»…..I dag i 2019 finnes der jo nå engangslommetørkler/snyteplagg som man bare kan kaste med en gang etter å ha brukt det en gang. Og heldigvis for det at utviklingen har gått den veien. Jeg har inntrykk av at det er den  «eldre garde» som i dag i særlig grad er de som bruker lommetørkler til å snyte seg med…. Veldig mange unge mener nok som meg at dette bare er utrolig ekkel bruk av lommetørkler/snylteplagg……-og jeg tror ikke mange i dagens generasjoner og nyere generasjoner bruker lommetørkler til den slags bruk. Jeg må vel også ærlig innrømme å si, at jeg kanskje trodde at å bruke lommetørkler i dag til å legge igjen snørra si, ikke lenger eksisterte. Ag noen faktisk ikke gjorde dette lenger.  Men så feil kan man altså ta…….

Dagens generasjoner tror jeg forbinder lommetørkler som pen pynt i en jakkelomme på for eksempel en dress. Dette er vel kanskje også en helt annen type lommetørkle enn disse som man snyter seg i. Og de man snyter seg i, er jo heller ikke i nærheten av å være så pene som de man kan bruke til fine dresser og skjorter……Det er jo så inn og i vinden som aldri før å bruke lommetørkle i dress og skjorter. Selv syns jeg det er veldig pent også med et pent lommetørkle til dress og skjorte. Det blir liksom prikken over i’en. Særlig dersom lommetørkler matcher både slipset, skjorten og dressen. Det lages utrolig mange vakre lommetørkler til dress og skjorte i dag.

Her er da disse to lommetørklene som lå i den ene tøyposen med privattøyvsom ble levert inn til vaskeriet for vasking i dag.

Og her ligger de begge to nyvaskede og klare til å legges i personens tøypose. Selv som rene og nyvaskede syns jeg det er like fullt ekkelt å ta i disse lommetørklene.

Og her på dette siste bildet blir tøyet lagt oppi tøyposer med lugarnummer på nede i vaskeriet. Slik st det bare er for de å komme og hente tøyet når de selv måtte ønske det i løpet av dagen.

Garman. ❤️

 

2 kommentarer
  1. Ugh..
   Trodde ikke noen brukte sånt lenger. Det var greia i gamle dager, og så rett i kokvasken. I dag går det i papir, gjerne toalettpapir om man ikke har annet. Det gjelder å bli kvitt det fortest mulig.
   Jeg brekker meg av snørr. Jo grønnere, jo verre. Hjelper ikke at det er en liten unge som er eieren.

   1. Det trodde ikke jeg heller at dolk brukte lenger. Men så feil kan man altså ta….. Er helt enig med deg. Bruk engsngstørkler eller kom deg ut på et toalett dersom du må snyte deg. Er kjempekkelt syns jeg også.:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg