Corona viruset – Jeg har aldri gått mer ut på byen enn under corona pandemien.!

For noen uker siden så fikk vi ENDELIG lov til å gå ut å ta oss en drink eller en øl på en bar/pub igjen, etter at pubene/barene har vært corona stengte i nærmere 2 måneder. De fikk nå endelig lov til å åpne igjen, men da under strenge restriksjoner fra myndighetene. Som blant annet å holde avstand, 1 meter mellom hver gjest. Sitte ved et bord og bli servert og få bestilt drikken du ønsket ved bordet. Og også all betaling skulle foregå ved bordet du satt ved for å nevne noen få av restriksjonene som ble innført ved gjenåpningen. Restriksjoner som har gått bra å følge for de aller fleste utesteder. I alle fall så har det det så langt. Gleden den var stor, både for meg, og for den ene og den andre, og folk flest. Endelig kunne man nå gå ut, treffe folk, være sosial over en øl eller drink på et utested. Som en pub eller bar, for eksempel. Restauranter og lignende som og har holdt stengt, åpnet samtidig igjen med puber og barer. Også de med strenge restriksjoner. Jeg har vært ute på byen 3-4 kvelder den siste måneden, etter at de fikk lov til å åpne igjen. Og det har nærmest vært «fullt hus» på de utestedene som jeg vanligvis en sjelden gang er å finne på ute i Oslo. Og det er utestedene London pub, Cæsar og Trappa midt i hjertet av Oslo sentrum. Dette er barer for homofile, lesbiske, bifile og transkjønnede. Men selvfølgelig går det også heterofile kvinner og menn her. 3-4 ganger den siste måneden er veldig mye til å være meg. Det normale er gjerne 1 gang i halvåret for meg…

En restriksjon jeg ikke har nevnt her som blant annet barer og puber må forholde seg til, er at skjenkestopp er klokken 23.30 og ved midnatt klokken 24.00 så stenger dørene og folk må forlate utestedet som de er på. Dette og på grunn av corona viruset.
Det har vel aldri før, i alle fall ikke i mine 42 år som jeg har fått være til stede på denne kloden eller kan huske, hendt at «de nye stengetidene» for puber og barer er klokken 24.00. Normalt sett så går jo ikke folk her til lands ut på byen før ved midnatt, og så holder folk det gående til stengetid, sånn ved 03.00-03.30 tiden….. Og så fortsetter de gjerne festen etterpå med nachspiel. Og så drar de hjem ved tidlig morgengry. At folk virkelig orker. Selv er jo jeg vanligvis mer enn klar for å gå til sengs når folk har tenkt seg ut på byen ved 23-24 tiden. Det eneste som da står i hodet på meg er en god seng, fred og ro og en god natts med søvn. Jeg har vanligvis ikke lyst til å dra ut på byen så sent. Og derfor går jeg vanligvis sjelden og aldri ut på byen. Rett og slett fordi jeg syns det blir for sent for meg. Men nå under corona pandemien, og de «nye åpnings og stengetidene» så har jeg aldri vært mer ute på byen enn det jeg har vært den siste måneden. Altså som nevnt 3-4 ganger. Det rett og slett fordi det nå er et myyyye mer passende og bedre tidspunkt for meg å gå ut på byen for å treffe folk på. Og ikke minst gå hjem fra byen på og. Det har faktisk vært gøy å gå ut på byen. Og jeg har vært opplagt til det og. (Mulig det kan være alderen som gjør at jeg syns dette, men men). Nå med de «nye åpnings og stengetidene» så går folk myyye tidligere ut på byen, nettopp fordi det stenger så tidlig ved midnatt. Og folk kommer seg ut for å drikke litt, mye tidligere enn før. Nå er det gjerne «stinn brakke» ved 7-8 tiden på kvelden på disse skeive stedene som jeg vanligvis en sjelden gang vanker på. Og helt sikkert på andre utesteder merker kanskje samme tendens. Men går jeg ut så er det på disse nevnte skeive stedene…Og jeg må si at dette personlig passer meg veldig veldig bra. Så sånn sett så har dette corona viruset ført med seg noe positivt for mitt vedkommende i alle fall, om jeg kan si det på den måten. Så når dette corona viruset og ALT BLIR BRA igjen, så kan det godt komme en debatt om, eller et seriøst forslag om å endre åpnings og stengetidene for puber og barer. Det vil nok neppe skje. Men det er jo lov å håpe på at andre har sett og tenkt samme tanken som meg….- og det vil jeg helt klart tro at det er….

For et par år siden hadde jeg en norsk venninne som bodde i Milano i Italia. Hun hadde en italiensk kjæreste og samboer der gjennom flere år. Det tok riktig nok slutt for en liten stund siden og hun flyttet hjem til Norge igjen. Men hver gang jeg var på besøk hos henne og vi skulle ta oss en bytur, så dro vi tidlig ut på byen. Det fordi de aller fleste barer og puber stengte rundt midnatt. Riktig nok var det og nattklubber man kunne gå på, men de fleste vanlige puber og barer stengte gjerne rundt midnatt. Tenk om vi kunne hatt det slik i Norge og.? Hadde ikke det vært noe.? En litt annen drikkekultur i Milano enn det vi har i Norge. Men så finnes det også de landene igjen som har puber, barer og nattklubber som er åpne til tidlig morgen. Selv foretrekker jeg drikkekulturen de har i Milano. Hadde passer meg perfekt…..Og interessant er det uansett å besøke andre land og de hvordan deres drikke og matkulturer er. Det er noe jeg virkelig setter pris på å oppleve når jeg er på tur ute i det blide utlandet. I tillegg er jeg jo faglært hotell og restaurant kokk, og er da litt over gjennomsnittet interessert i mat og drikke. Så det er vel ikke så rart at jeg er interessert i dette….

Flere av de ansatte jeg har pratet med på London Pub, Cæsar og Trappa, sier at det ikke hadde gjort noe å hatt disse åpnings og stengetidene som er nå mens corona pandemien holder på. Men det vil neppe bli en virkelighet. Og det av flere grunner. Blant annet arbeidsplasser og ikke minst sviktende/mye lavere inntekt til puber og barer…. Men for en drøm det hadde vært……

Men tenk deg da å jobbe fulltid på en pub/bar, og da jobbe til langt på natt mange ganger i uken. Uke etter uke. Det er for meg beundringsverdig. Det er noe jeg aldri hadde klart. Og ei heller kunne tenkt meg på noe vis å gjøre. En slik livsstil passer nok for mange av dem. De som er skikkelige b-mennesker så må muligens dette være en drømmejobb. Men så tenker jeg igjen. Er det virkelig en drømmejobb.? Når du nærmest hver dag er på jobb hver kveld/natt mens de fleste andre har fri.? De jobber/er på jobb liksom når alle andre har fri og er ute og koser seg. Så mye sosialt man muligens går glipp av ved å ha en slik type jobb… Hva da om du og i tillegg har familie med barn, kommer hjem fra jobb de sene nattetimer for så å stå opp å eventuelt sende barn og kone/ektemann på jobb og skole. For så selv dra på nok en kveld/nattevakt igjen noen timer senere. Kanskje ikke en gang uthvilt. Som nevnt så passer nok denne livsstilen for noen. Det vil det alltid være samme hva slags yrke man har. Det blir en smakssak… Men jeg skjønner godt at bartenderne jeg pratet med på London Pub, Cæsar og Trappa, at det hadde vært en drøm for de å hatt de «åpnings og stengetidene» man har nå under corona pandemien. Men så er det jo sånn og da, at de har jo selv valgt seg denne jobben og yrket…..-et yrke som definitivt ikke passer inn i mitt liv i alle fall.

Til vi høres igjen.! Nyt solen og sommeren som brer seg ut over det ganske land mer og mer….!

Garman. ❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg