De gjorde et unntak….-men det var også det…!

I mer enn et halvt år har jeg gått og ventet på svar fra banken min, om jeg som HIV positiv ville få innvilget min søknad om forsikring på uføretrygdforsikring og livs/helseforsikring i min bank. Og nå var svaret kommet. Min juridiske rådgiver som blant annet jobber for og tar litt saker for HIV Norge hadde fått svaret. Og han ringte meg for å fortelle om dette. Han sa da, at forsikringene skulle jeg få, uten noen ekstra kostnad i prisen osv. Men som han også sa, så var det med unntak. Jeg følte på en måte at jeg hadde vunnet en viktig seier her, både for meg selv og ikke minst for alle de andre der ute som lever med HIV da jeg fikk høre at jeg fikk godkjent forsikringene. Å og fordi nå kunne andre som lever med HIV, og søke på og få disse forsikringene.

Men så tenkte jeg litt nærmere etter. «Det var med et unntak».? Hva mente banken min/forsikringsselskapet mitt med det.? Var jeg et unntak.? Var det sånn å forstå at jeg fikk disse forsikringene kun godkjent fordi HIV Norge og jeg hadde involvert en juridisk rådgiver i dette.? Og derfor så gav de etter.? De våget liksom ikke noe annet.? Og det til tross for at bankenes forsikringsnemd i samarbeid med HIV Norge hadde bedt bankene og denne nemda om å endre på retningslinene i nemda for kronisk syke, blant annet oss med HIV. Slik at vi med HIV og andre med kroniske sykdommer kunne søke om å få disse forsikringene. Å og fordi retningslinjene til forsikringsnemda for lengst var gått ut på dato/utdaterte. Så de trengte å oppdateres. Og så tenkte jeg. «HIV positive og andre kronisk syke som eventuelt søker om disse to forsikringene vil de da ikke få godkjent søknadene sine.? Men bare jeg siden jeg var et unntak……? Jeg kjenner at den tanken der provoserer meg ganske så mye. Ikke bare provoserer det, men det er også diskriminerende, uten at jeg skal gå noe nærmere inn på det. I neste uke skal jeg ta turen innom HIV Norge i hjertet av Oslo, og prate med de litt om dette.

I forbindelse med søknaden til disse forsikringene, så måtte HIV legen min på Ullevål skrive en oppdatering angående min helsestatus og HIV status. Legen skriver ettertrykkelig at han ikke ser noen grunn til hvorfor jeg ikke skulle få disse forsikringene da min helsetilstand er tilnærmet lik en person som ikke har HIV sin tilstand. Altså sunn og frisk på alle måter som det er mulig å bli. Alle verdier som har med HIV viruset å gjøre er også veldig gode. Noe de alltid har vært, med unntak av da jeg var nysmittet med HIV. Da er de fleste verdier vanligvis ganske unormale….-men ikke alltid da heller. Legen skriver også avslutningsvis at jeg kommer til å bli en gammel mann dersom jeg fortsetter min sunne livsstil som det jeg gjør i dag. Akkurat like gammel som hvilken som helst funksjonsfrisk person. Hvilken livsstil man velger å ha med dette viruset er med på hvor gode blodverdiene som har med HIV viruset å gjøre bllir. Selv har jeg alltid hatt en meget sunn livsstil. Med svært lite alkohol, aldri røkt hverken det ene eller det andre. Meget sunt kosthold og minimum 5 treningsøkter i uken bestående av kondisjon og litt styrke.

Da jeg var på årskontroll hos HIV legen min i juli, så spurte legen min om jeg hadde fått noe svar på søknaden om forsikringene. Han var også veldig nysgjerrig på hva svaret ville bli. Nå har jeg fått svaret og det skal han få vite neste gang jeg kommer til ham.

Jeg har flere ganger opp gjennom årene forsøkt å få helse/livsforsikring og uføretrygdforsikring i flere banker. Men det har vært med blankt avslag jeg har fått det. Det måtte altså til en juridisk rådgiver/advokat til for at jeg skulle få gjennomslag å få godkjent dette. Jeg syns vel det sier ganske så mye om hvordan bankene tenker/diskriminerende som de er fortsatt. Og det til tross for at retningslinjene i bankenes forsikringsnemd nå er endret og HIV positive og andre som lever med kroniske sykdommer kan søke på disse forsikringene. Ikke bare søke men og få de godkjent. Men det virker som om det likevel satt laaaangt inne for min bank å godta disse forsikringene. For og si det sånn, disse forsikringene kommer jeg aldri til å si opp. Nå når jeg først har fått disse forsikringene og har kjempet i årevis for å få disse forsikringene. Så kommer jeg til å ha disse forsikringene til jeg ligger under torva for å si det slik. Og det siste er at jeg mener at hver og en der ute i det ganske land bør ha disse forsikringene. Det er nemlig et par av de viktigste forsikringene som du og jeg som privatpersoner kan ha.

Kjenner du noen som for eksempel har HIV, og som ikke har helse/livsforsikring, så syns jeg du skal nevne/høre med vedkommende om dette. Det er som nevnt noen av de aller viktigste forsikringene du og jeg som privatpersoner kan ha.

Nyt lørdagen da folkens, til vi høres igjen.!

Garman. ❤️

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg