Den største pandemien som har eksistert er ikke corona, men kampen mot RASISME.!

8 minutter og 46 sekunder presset den amerikanske politimannen Derek Shauvin kneet sitt knallhardt mot nakken, mens George Floyd ligger på magen på gaten med hendene i håndjern på ryggen. Og med to andre politimenn oppå seg og roper «I cant breathe, Please I can’t breathe» Dette gjentar George Floyd hele 21 ganger, men til ingen nytte. 21 ganger roper/sier George Floyd at han ikke får puste. Politimannen Derek Shauvin holder grep med kneet sitt og presser nådeløst og bokstavlig talt ignorerer fullstendig George Floyds bønn om å få puste. Etter circa 5 minutter er det blitt stille. Veldig stille. George Floyd er død. Likevel holder politimannen Derek Shauvin dødsgrepet med sitt kne i 3 minutter og 46 sekunder til. Medisinsk team som for lengst er på plass har i løpet av disse 8 minuttene gjentatte ganger bedt politifolkene om å la George Floyd få puste. Få luft. Heller ikke dette hører politimennene på i de 8 minuttene og 46 sekundene de tar livet av George Floyd på.

Politimannen Derek Shauvin og hans 3 kompanjonger fikk umiddelbart alle sparken. Derek Shauvin har også blitt arrestert for overlagt drap. Og de 3 andre politimennene som var med, har og blitt arrestert og siktet for medvirkning til dette drapet. Det tok noen dager etter voldsomme arrestasjoner før disse 3 siste politimennene også ble arrestert. Selv mener jeg at dette ikke på noen måte er et overlagt drap. Men et iskaldt drap, eller mord om du vil. Ingen av politimennene eller Derek Shauvin hørte på de desperate skrikene til George Floyd (I cant breathe, please i cant breathe) om å få luft, og de hørte heller ikke på det medisinske personalet som etter hvert kom til stede. Dette blir for meg et iskaldt kynisk drap. Og når man ser på videoen av hendelsen så er det svært lite som tyder på noe annet i mine øyne.

Da jeg så videoen for første gang, så kjente jeg bare hvordan det kokte i meg. Og etter et par ganger til ved å ha sett denne videoen så kom det en rekke spørsmål i hodet mitt. Hva slags politi er dette.? Hva slags type politiutdanning er det politistudentene i USA får.? Og når det gjelder dette med makt. Hva lærer politistudentene om makt.? Og bruken av makt som politibetjent.? Eller er vold/brutal vold en del av utdanningen til det å bli Politi i USA.? Og hvorfor gjorde politimennene det de gjorde.? Og hvorfor på den måten.? I ettertid har vi TV seere fått sett en rekke videoer av svarte menn som blir drept av politiet i USA opp gjennom årene. Og i de fleste tilfeller er det grov vold og total ignoranse som gjelder. Det virker på meg, at politiutdanningen i USA har blitt mer og mer militæraktig. Nå er ikke jeg på noen måte noen politimann, men selv jeg klarer å se at oppførselen til politiet i USA er mye mer voldelig og har en slags militæraktig greie over seg. Sammenlignet med her til lands er det totalt forskjellig. Og etter min mening er dette ikke en måte politiet skal oppføre seg på. Laaangt der i fra.

George Floyd betalte visst nok med en falsk 20 dollar seddel i burtikken han var i for å handle. Visste George at denne 20 dollaren var falsk.? Eller visste han det ikke.? Og denne personen som faktisk meldte i fra om dette, angrer hun (det var visst en hun) på dette idag.? Nå når hun ser hvordan politiet tok livet av George i videoen.? Og ikke minst alt oppstyret som har kommet i etter kant. Jeg er sikker på at dette er en video hun selv har sett. Det må hun ha gjort, med alt oppstyret som blant annet dette medførte. Det hele begynte jo faktisk i butikken. Og fra hun meldte i fra om dette i butikken til Politiet, og til Georoge var død. Så tok det 23 minutter. Ja, hva tenker hun nå.? Eller er hun likegyldig til det.? Eller støtter hun nå opp om George Floyd.? Støtter hun opp om demonstrasjonene som nå pågår for fullt i USA.? Og ville hun ha meldt i fra til Polititet, dersom hun visste hvor mye oppmerksomhet hele dette drapet ville medføre.? Det tror jeg ikke hun hadde gjort. Da ville også George ha vært i live i dag mest sannsynligvis. Mon tro om hun kjenner litt på det og føler en slags skyld i dette drapet.? Det hadde i alle fall jeg kjent litt på. Og jeg hadde nok hatt litt anger og dårlig samvittighet for å ha meldt i fra om dette til polititet. Men på en annen side igjen. Hun kunne ikke på noen måte vite at dette skulle bli så «stort» som det, det nå har blitt. Og ikke minst all denne oppmerksomheten dette drapet nå har skapt. Ikke bare i USA, men også i Europa sprer demonstrasjonene seg. Også her hjemme i Norge.

Det gode med demonstrasjonene i USA og som og nå har spredt seg til Europa, er at politidrap på svarte personer i USA nå for oppmerksomhet om jeg kan bruke det ordet. Mange sier at om George Floyd hadde vært en hvit mann så hadde han ikke blitt drept…..Med andre ord drapet på svarte George Floyd var rasistisk. Og det er jeg helt enig i at det er.  Dessverre er det visst nok en del rasisme mot svarte i USA. Daglig blir svarte personer drept i USA, rett og slett på grunn av at de er svarte og har den hudfargen som de har. Rasisme finnes over alt, også her til lands. I aller høyeste grad her til lands også. På NRK nyhetene i går hadde nyhetsvertinnen besøk av 2 svarte norske. De fikk spørsmål om de opplevde rasisme mot seg. De svarte at det gjorde de hver eneste dag. Jeg blir mildt sagt flau og føler på en voldsom skam over at vi nordmenn kan oppføre oss så patetisk mot folk som er annerledes. Jeg gremmes. Og er nå det å være svart å være annerledes.? Nei, nei og atter nei  etter min mening. Bare fordi en person er svart så er man annerledes.? Er du og jeg som er hvite like annerledes som en som er svart da.? Hvis en svart person er annerledes så er da vel også en hvit annerledes.? Hva er forskjellen.? Kan noen forklare meg det.? Og hva er egentlig det å være annerledes.? Og er man egentlig annerledes.? Man er den man er, uavhengig av om man er svart, hvit, gul eller hva nå enn farge man måtte ha. Og tenk noe så idiotisk av oss mennesker å diskriminere bare på grunn av at en person har en annen farge enn meg eller deg. Jeg kjenner jeg blir så kvalm av den menneskeheten mange ganger at det blir flaut. Hvor pokker tar vi det fra.?

Den største pandemien som noen gang har eksistert er ikke corona, men kampen mot rasisme.!….Så lenge mennesket har eksistert så har vi mennesker diskriminert og vært og er den dag i dag rasistiske enten det gjelder hudfarge, etnisitet, legning eller annet. Kanskje er vi det mer enn noen gang…. Kampen mot rasisme går i dag for fullt over hele verden. Og kampen mot rasisme ble ikke mindre etter at George Floyd ble drept av politimannen Derek Shauvin. Og kampen mot rasisme, tror jeg vi alle må være ærlige og realistiske nok til å innse at vi alltid så lenge menneskeheten eksisterer, på en eller annen måte må bekjempe. Men det vi kan håpe på er at det vil bli litt mindre rasisme i dagens samfunn. Da er vi kanskje et steg på veien. Men at rasisme er kommet for å bli, ja dessverre det tror jeg.

Og så har vi da denne amerikanske Presidenten midt oppi det hele. Jeg prater da om svært så upopulære Donald Trump. Donald Trump har de siste dagene truet med å sette inn militær makt for å rydde opp i bråket og demonstrasjonene som nå foregår rundt om i hele USA. Og jeg tenker. Hva i all verden er det han tenker med.? Skulle militær makt, altså en krig nærmest mot demonstrantene er det Trump her faktisk sier. Skulle det liksom løse problemet.? Nå er ikke jeg noen politiker, men både du og jeg vet utmerket godt at dette ikke på noen måte vil løse dette. Tvert i mot. Og har ikke demonstrantene demonstrert før, og vært sinna på urettferdigheten de føler på, så tror jeg i alle fall de hadde blitt det da om Trump faktisk hadde valgt militærbruk mot sitt eget folk. Det kunne jo ha blitt rene borgerkrigen……La oss nå for en hver pris håpe at det ikke skjer. Men Trump tror jeg kan være gal nok til både det ene og det andre.

Grunnen til at det nå demonstreres over hele USA, er fordi demonstrantene nå ønsker rettferdighet. Ikke bare rettferdighet, men også at diskrimineringen mot svarte personer, en gang for alle stopper. Demonstrantene vil også at Politimannen Derek Shauvin skal få sin straff for drapet på George Floyd. Men også Derek Shauvins medhjelpere. Og det er jeg helt enig i. De bør få sin straff i fengsel og ALDRI mer få lov til å jobbe som politibetjenter igjen. Det har skjedd en rekke grufulle  pågripelser og drap på svarte personer der politibetjenter i USA har drept. Og som da likevel har sluppet fri og fått fortsette som politibetjenter. Helt utrolig etter min mening. La Derek Shauvin og hans medsammensvorne få sin straff. Da er kanskje  USA er ørlite steg i riktig vei, og kanskje et ørlite steg i riktig retning mot rettferdighet.

Under demonstrasjonene i USA, som nå har pågått i nærmere 2 uker. Så syns jeg demonstrantene har gått litt over styr. Ikle for saken de kjemper. Men måten de mange steder i USA har gjort det på. De plyndrer butikker og tar det de kommer over. De stjeler, ødelegger og gjør hærverk. Og da blir meningen med å demonstrere borte etter min mening. Og dette er vel ikke den rette måten å demonstrere på.? Hvorfor ødelegge, plyndre og stjele? Hva oppnår man med det i en demonstrasjon og saken man demonstrerer for.? En del av oppmerksomheten for saken de demonstrerer for, tror jeg vil ikke få den fulle oppmerksomheten demonstranten ønsker. Noe av fokuset rettes mot hva demonstrantene har plyndret, stjålet og ødelagt osv. Men det jeg liker minst ved hele demonstrasjonen er plyndringen de holder på med. Ikke bare ødelegger de butikkene, men de ødelegger også livsgrunnlaget til flere av de som har dette som levebrød. Noen kommer opp på fote igjen, mens andre ikke i det hele tatt. Så akkurat dette skulle jeg ønske demonstrantene ikke gjorde.

Til slutt håper jeg at rettferdigheten seirer. Og at ting vil bli endret i Politiet i USA. For her må det helt klart gjøres noe. Og endringer på en eller annen måte må til.

BLACK LIVES MATTER.!

Garman.❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg