Derfor bader jeg naken.! Og derfor er jeg naken.!

I Oslo som jeg bor i, så er det Huk på Bygdøy som er hoved nakenstranden i Oslo. Og jeg har vært der mange ganger allerede, bare i år. Og hver gang jeg er der så kaster jeg et blikk over til andre delen av Huk hvor folk bader med det ene og det andre av klesplagg på seg. Gutter som jenter. Så tenker jeg. Hvorfor er ikke dere nakne slik som det jeg er akkurat nå. Hva er det de er redde for liksom tenker jeg også. Man har da den kroppen man har enten man er tykk, slank, rynkete, ung eller gammel. Og hvorfor synes så mange at det å være naken enten hos seg selv, i det offentlige rom, eller på stranda eller hvor det nå enn måtte være er så ubehagelig eller ukomfortabelt.? Har virkelig du eller jeg noe å skjemmes over når det kommer til kroppene våre.? Du har den kroppen du har, og jeg har kroppen jeg har. Vær SUPERSTOLT over den kroppen du har. Jeg vet det er mange der ute som slett ikke liker å se seg selv naken. Og hvert fall ikke med andre i offentlighetens lys. Selv er det vanskelig for meg å forstå når kroppen du og jeg er skapt med er noe av det mest naturlige vi som mennesker har. Både du og jeg kom til verden splitter nakne. Og hva er det som er grunnen til at så mange der ute finner dette med å være naken så ubehagelig og unaturlig.? Eller fett og slett feil. Enten det er hjemme hos seg selv, sammen med andre eller i offentlighetens lys. Ja, hvorfor er det å være naken så tabu.? Og hva er det så mange er så redde for.? Jeg undres og lurer. Jeg vet det er et kroppspress der ute om at gutta aller helst skal se slik ut, mens jentene aller helst skal se slik å slik ut. FUCK det. Vær den du er og gi faen i hva det samfunnet der ute måtte peppre oss med om DE perfekte kroppene som skal se sånn og sånn ut. Og alt det andre de pepprer oss med for å bli perfekt/den beste utgaven av oss selv. Hjelpe meg når jeg hører, ser og leser den slags i sosiale medier så blir jeg ganske så irritert. La nå jeg, du og alle der ute få ha de kroppene vi har, og gi oss en sjanse til heller å omfavne å være glad i den kroppen som vi har og er skapt med. Burde ikke de sosiale mediene heller ha mye mer fokus på det.? Jo mener jeg, men dessverre er det ikke slik det fungerer. Og vi vil aldri komme dit hen at det vil bli en realitet heller.

Selv er jeg en slank mann. En slank mann som laaaaaaangt i fra på noen måte har den perfekte kroppen eller noe som helst. Og langt fra føler at jeg på noen måte er perfekt. Ingenting er perfekt ved meg. Langt der i fra. Og det er det ikke ved deg heller eller noen andre. Sånn er det bare. Og vet dere hva. HELDIGVIS for det. Men jeg er tilfreds med min egen kropp og den jeg er. Er det ikke det vi alle burde være.? Jeg tror mye av dette ligger i hodet på de aller fleste av oss. Vi får noen rare vrangforestillinger som vi låser oss/henger oss litt fast i….. Kanskje er det også en naturlig del av oss å bare være slik…. Jeg vet ikke. Men tenk om de fleste av oss hadde klart å snu litt på disse vrangforestillingene vi alle har enten til kropp, nakenhet, utseende eller hva nå enn det måtte være. Så tror jeg mye kunne ha sett annerledes ut…..

Jeg skal selv innrømme og si at jeg ikke alltid har hatt et like avslappende, trygt, sikkert og godt forhold til egen kropp og til det å være naken. Da jeg flyttet til Oslo 30 juni 2006, så var det helt utenkelig for meg å gå på en nakenstrand eller det å være naken hjemme hos meg selv var langt i fra noe jeg gjorde med mindre jeg skulle ta en dusj. Men jeg må innrømme at nysgjerrigheten til det å skulle være naken offentlig som på en nakenstrand pirret min nysgjerrighet. Men også hjemme privat. En kompis som hadde holdt på med å gå på nakenstrand fikk meg med på det til slutt. Og første gang jeg var fullstendig naken på Huk i Oslo, så syns jeg det var en fryktelig rar ting å gjøre. Og ikke minst føltes det unaturlig og litt feil. Og jeg var langt i fra avslappet på stranden. Etter mitt første besøk der, så gikk det bare et par dager, der jeg hadde gått og tenkt på om jeg skulle ta turen ut dit på Huk en gang alene. For å se hvordan det var og hvordan jeg ville reagere på det. Kjenne litt på hvordan det ville føles alene blant mange andre naturister. Kjenne litt på om jeg ville være avslappet nok til å ville gjøre dette igjen. Og ikke minst fortsette med det. For hver gang jeg besøkte naturiststranden Huk, jo mer avslappet og naturlig syns jeg dette ble. Og i dag, per dags dato når jeg besøker Huk så tenker jeg ikke over i det hele tatt at jeg er på en nakenstrand med en masse andre nakne kvinner og menn i alle aldre og fasonger. Det har nå blitt så naturlig for meg at jeg ikke en gang tenker over det eller enser det. Jeg kommer dit, finner meg et «egnet sted» hvor jeg ønsker å ligge. Kaster av meg ALT av klær og legger meg godt til rette på badehåndkle jeg har med meg. Og det er det.

Når mine venninner og kompiser som slett ikke på noen måte vil ligge på en nakenstrand og jeg en svært sjelden gang er med de på en strand hvor du må ha badetøy på, så tenker jeg hver eneste gang at jeg nå gjerne mye heller skulle ha vært på nakendelen på Huk. Og det er det flere grunner til. Etter at jeg begynte å gå på nakendelen på Huk så syns jeg det er fryktelig å dra på ei badestrand for å ligge med klær på. Om det så bare er en speedo eller badeshorts så holder jeg nesten på å keepere. Det blir forferdelig klamt med badetøy på seg. Og jeg liker heller ikke å sole meg med vått badetøy på, som «aldri» vil tørke. Mange ganger er det ikke en gang tørt før man hopper uti med en ny runde i sjøen. Og det liker jeg ikke. Å sole seg med vått badetøy gjør at (iallefall jeg) jeg syns at det begynner å klø her og der. Og det er fordi tøyet ikke er helt tørt mot huden. Og så blir det liksom aldri tørt heller skikkelig. Jeg ser at flere bytter badetøy til tørt mellom hver gang de har badet. Og det er enda et av minusene med dette våte badetøyet. Det klistrer seg gjerne inn til huden også når det er vått. Det føles helt utrolig merkelig å ha på seg klær når man er våt.

Det å være naken for meg er nå blitt en viktig del av meg og min identitet. Det er veldig befriende, jeg føler meg fri, mye lettere, lettere til sinns og i kroppen. Føler meg avslappet på alle måter. Og ikke minst er det en utrolig god opplevelse. Jeg føler meg innestengt ved å ha på meg klær. Men og å bade i det. Klær generelt føler jeg meg innestengt i. Det er i tillegg veldig godt å tørke etterpå naken, og slippe å ha på seg vått badetøy. Altså jeg bader naken, fordi jeg misliker å bade med klær på. Og nå er det blitt for meg unormalt å bade med klær på.  Man blir heller ikke usynlig ved å bade uten klær.

Når jeg er hjemme i min private leilighet i Oslo, så er jeg også naken så mye som mulig. Jeg ser TV, sover naken, spiser naken og er i det hele tatt naken så mye som mulig. Og det året rundt. Man skulle jo nesten tro jeg hadde klaustrofobi mot klær og det å ha på seg klær. Men det har jeg altså ikke.

Nå høres det ut som om at jeg vil at hver og en av oss skal kaste av seg klærne sine hvor enn man er. Det vil jeg ikke. Men jeg prøver bare å ufarliggjøre hvor fantastisk deilig det er å være helt naken. Jeg har forresten også hørt at når man er naken så skjer det noe med kroppen. Hva dette er det skal jeg være forsiktig med å uttale meg om. Men sunt for kropp og sjel er det visst. Og det er noe også jeg er overbevist om at det er.
Men det er vel også sånn at noen liker å være nakne, mens andre ikke. Og vi har alle våre grunner til det, enten det er sånn eller sånn. Selv om jeg ikke forstår helt og mest sannsynlig aldri kommer til å skjønne hvorfor de som ikke liker å være nakne offentlig eller privat. Men det lever jeg godt med.

I Oslo og omegn er det ganske bra med steder hvor det de lov til å være nakne ute om sommeren. For å nevne noen steder hvor dette er lov så er det på Kalvøya i Asker. Og i Oslo er det blant annet Svartkulp, Langøyene, Gressholmen og Huk. Og så er det også et sted ute ved Ingierstrand også hvor det er et sted. Mulig det er flere steder også. Så er du i Oslo eller i nærheten av Oslo og har lyst til å prøve ut nakenlivet/nudistlivet ute så syns jeg du skal kaste deg ut i det med en gang. Det er helt fantastisk. Og det er å si det litt forsiktig.

Nyyyt sommeren naken da dere.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg