Det å savne noen i Julen.!

I dag er det dagen før dagen. Altså selveste julaften som er i morgen. Mange av oss har reist land og strand for å komme hjem til våre kjære nærmeste familie og venner. Noen er der de er og trenger ikke å reise noe sted i det hele tatt for å feire Jul med sine nære og kjære.

Selv er jeg hverken det ene eller det andre dette året. Jeg er ikke sammen med familie eller venner denne Julen. Og det er fordi jeg er på jobb på en oljeplattform ute i nordsjøen. Det er min tur i år til å være på jobb, men også neste år er jeg ute med Julen. Også nyttår er jeg ute da. Så Julekosen blir med andre ord til havs. Det er også selvsagt koselig. Men det blir aldri helt det samme, som det å være hjemme med sine nære og kjære der hjemme å feire Jul. Men Jul blir det uansett på den ene eller den andre måten.

Det som er så fint å se når jeg er på jobb offshore i Julen, det er å se alle fedrene som er her ute, og som sliter litt når selveste julaften er her. Jeg mener ikke at jeg nyter synet av pappaene som sliter i den fiorstand. Men det er så fint å se at de sliter litt med å være her når de heller aller helst skulle ønsket at de var et helt annet sted enn på jobb her ute i nordsjøen. Men heller vært hjemme sammen med de glade barna sine, gleden de stråler på julaften av julegaver og alt det som gleder barna deres på denne dagen. Og savnet de kjenner på etter dem på julaften mens pappaene er her ute. Og kanskje også konene/kjærestene sine som de har barna sine med. Når jeg ser dette savnet/belastningen det er for dem, så sier det meg også at disse pappaene har noe trygt, og godt som venter på dem der hjemme når de er ferdige med sin turnus offshore. Og det er vakkert å tenke på, men også vakkert å se. Men en mager trøst får kanskje være at de som er der hjemme og feirer Julen uten mammaen eller pappaen sin, garantert tenker på og savner sine kjære, og skulle ønske de var der sammen med dem.
Julen handler jo også om det å savne og å tenke på noen som man er utrolig glade i. Det syns jeg er ganske fint med julen at man minnes og tenker på nære og kjære. Enten det er noen som har gått bort eller fortsatt er sammen med oss. Dette er viktig å reflektere over syns jeg. Og at man ikke tar alt for forgidt her i verden.

Av erfaring så vet vi som jobber offshore, at det å tilbringe julehøytiden på jobb, kan være en ekstra belastning, spesielt når familien er samlet til julefeiring der hjemme.

Derfor er det viktig for oss å ha gode kollegaer som man kan feire høytiden sammen med.
Det kan være tyngre for enkelte enn hva man tror.

Til slutt. Vis litt ekstra omtanke for de nære og kjære som du holder kjær. Det skal så lite til for hver enkelt av oss å gjøre nettopp det.

GOD JUL kjære lesere.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg