Det er IKKE farlig å ha ubeskyttet sex med en HIV + person på vellykket HIV behandling.!

I går var en spennende dag for meg. Da var jeg for første gang nede nede i byen og hjalp til som frivillig  for HIV Norge som skulle ha en temakveld der i går. Og temaet for kvelden var kjønnssykdommer blant Homofile, lesbiske, transseksuelle og bifile. Men også de heterofile. Og jeg som aldri hadde vært med som frivillig for HIV Norge var både litt spent og nervøs for det hele. Heldigvis får jeg vel kanskje si, så var det ikke veldig mange som var påmeldt til denne temakvelden denne gang. Vi var 20 stykker pluss 2 sykepleiere fra Olafia klinikken i Oslo.

Temakvelden skulle starte klokken 17.30, mens jeg møtte opp for å være med å stelle i stand til temakvelden klokken 16.00. Da hadde vi god tid på oss til å orden til. Det vil si, det var jeg i hovedsak som gjorde det meste. Det eneste jeg trengte hjelp til var å omorganisere litt på stoler og bord i rommet hvor det hele skjule være. Deretter gikk jeg i gang med å finne frem diverse tallerkner, bestikk, rødvinsglass, hvitvinsglass osv. Litt rødt og hvitt ble servert i glasset til de som ønsket det. Mat ble levert ferdig fra Gunnar Ruud Catering. De holder til på Kampen i Oslo og kom med 2 flotte skåler med pastasalat. En med kylling og en med skinke. Pluss lyse og grove baguetter til. Dette var kjempegodt.

Klokken 17.30 var vi i full gang med temakvelden. Det hele begynte med at alle forsynte seg med litt mat og drikke, og en halv times tid senere gikk disse 2 sykepleierne fra Olafia i gang med å snakke om diverse kjønnssykdommer. Symptomer, hvordan de forskjellige smitter, og behandling. Dette var veldig interessant å høre på. Og jeg tror noen og enhver burde og hadde hatt godt av å høre om dette. Det som også var veldig interessant var at økningen av diverse kjønnssykdommer var veldig høy blant de heterofile. Mens blant de homofile hadde det gått litt nedover de siste årene. Kanskje er det fordi homofile er blitt mye flinkere til å teste seg, og tester seg mye oftere enn noen gang var en av forklaringene her. Og det er nok mye mulig at det er riktig. Hele temakveld med sykepleierne været i litt over 2 timer.

Etter endar temakveld ble flere sittende igjen hos HIV Norge, for å drikke litt vin og spise litt snacks. Noe som var veldig koselig. Og ikke minst veldig hyggelig å få truffet flere, mange flere i samme situasjon som meg. Altså folk som lever med HIV. Og veldig interessant å høre deres erfaringer, fordommer i livet rundt dette med HIV. Men viktigst for meg, var å bli kjent med ends flere HIV positive. Så det var koselig. Jeg var også med på dette en liten stund. Men dro hjem rett før klokken 21.

Det frister veldig igjen til å være med som frivillig for HIV Norge. Så dette skal jeg fortsette med. Jeg sa til Bente som har ansvaret her, at hun bare måtte ta kontakt igjen når som helst. Og så ser vi om det passer neste gang at jeg med som frivillig for de.

Har du lyst til å være med som frivillig for HIV Norge så ta gjerne kontakt med meg. Så kan jeg gi dere ytterligere informasjon om hvem dere skal kontakte osv. Det er mange her som hjelper til som frivillige og som ikke er HIV positive. Du må på ingen som helst måte være HIV positiv for å være med som frivillig. Alle de velkomne.

En av plakatene som henger inne hos HIV Norge. Og denne plakaten sier egentlig det meste syns jeg. For og si det kort og godt. DET ER IKKE LENGER FARLIG Å HA UBESKYTTET SEX MED EN HIV+ PERSON på vellykket behandling. Dessverre er det altfor mange som fortsatt nettopp tror akkurat det. Men det er ikke tilfelle.

Og her er enda en av plakatene som henger inne på HIV Norges kontorer. Og denne sier også det meste syns jeg. 0 virus i blodet = 0 smitte. Altså det går ikke an å bli smittet av en HIV+ person gjennom ubeskyttet sex som er på vellykket behandling. Og som har 0 virus i blodet. Enkelt, greit og kort og godt  forklart.

 Og her er den kjempegode maten som vi hadde før temakvelden startet. Pasta med kylling og pasta med kokt skinke. Og to små beger med cæsarsalat. Det smakte fortreffelig godt alt sammen syntes vi. Og det var ikke mye mat igjen som var til overs heller.

Garman. ❤️

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg