Det gikk bra i år også – HELDIGVIS.!


I disse dager tikker det inn en sms og e-post til svært mange av oss rundt omkring i landet. Vel og merke om du da har registrert deg elektronisk hos Skatteetaten for å motta selvangivelsen fra 2020. Så vidt jeg har skjønt det, så er det alle de av oss som har registrert oss elektronisk som får vite oppgjøret først…… De andre får vite det noe senere…. Jeg har også selvsagt registrert meg elektronisk for å motta selvangivelsen og andre eventuelle dokumenter som måtte komme fra Skatteetaten. Det er veldig greit å være registrert  elektronisk. Herlig å slippe papir i posten. Og ikke minst er det kjempelett og tilføye, men og å endre diverse, dersom det skulle være nødvendig. Årets selvangivelse er meget oversiktlig, lett å håndtere, men og mye lettere å gjøre endringer i. Teksten i diverse kolonner som Skatteetaten har i diverse rubrikker er skrevet slik at hver og en kan forstå hva som menes i kolonnene. Altså skrevet og forklart på et språk som de fleste av oss normale dødelige skjønner oss på. Tidligere syns i alle fall jeg at dette bare har vært helt gresk å forstå seg på. Så well done til Skatteetaten på akkurat det. En flott forbedring dette.

På fredag i forrige uke var det min tur til å få sms og e-post fra Skatteetaten. Den kom ved 10.30 tiden, så da måtte jeg jo selvsagt bare løpe ned på lugaren min for å logge inn å sjekke om jeg hadde fått igjen på skatten, eller om jeg måtte tilbakebetale en sum eller ikke.
De fleste av oss går og lurer på om vi får igjen penger eller ikke. Selv går jeg flere dager i forveien og lurer på, og tenker på om jeg i det hele tatt får noe tilbake eller ikke. Ja, det er nesten så jeg er litt smånervøs for det hele. Vil jeg måtte betalte tilbake.? Eller ikke.? I så fall hvor stort beløp.? Uff, håper ikke det blir et beløp på mange tusen kroner.? Hva om jeg får igjen.? Ja, hvor mye får jeg tro.? Og dersom jeg får en god sum, ja hva skal jeg da bruke pengene på.? Dette er spørsmål jeg blant annet går og tenker på relativt ofte i forkant av skatteoppgjøret.
Det er jo bare så dritt om man må tilbakebetale flere tusen kroner. Jeg syns det er skikkelig sure penger å betale tilbake. Jeg har fått smell kun en gang i mitt yrkesaktive liv. Og det var på cirka 12 000 kroner. Jeg syns det var skikkelig sure penger, og ikke bare det, jeg måtte ta og betale det jeg skyldte tilbake til Skatteetaten med feriepengene jeg fikk utbetalt den sommeren. Jeg virkelig hatet det og jeg syntes det var skikkelig surt. Siden den smellen så har jeg bare gått i pluss. Og det med ganske mange tusen kroner også. Jeg bestemte meg for at dette, dette var noe jeg ikke skulle la skje igjen. Og siden har jeg betalt flere tusen kroner per måned i ekstra skatt på lønnen. Og det har så langt vært veldig lurt å gjøre. Så har du rå til å trekke ekstra skatt fra lønnen din, så er mitt tips at du bør gjøre det. Trekk ekstra det du har råd til. Så kan du i alle fall ha litt bedre følelse og tro på at du får penger igjen på skatten din når skatteoppgjøret kommer. Og i tillegg så syns jeg det er en superfin måte å spare opp penger på også. En sparebøsse på en måte.

Jeg har egentlig aldri vært så opptatt av hvor mye jeg får igjen på skatteoppgjøret. Det aller viktigste for meg er at jeg går i pluss og ikke med flere tusen i minus. Så lenge jeg går i pluss så er det det samme for meg hvor stort det beløpet er. Det får heller være en hyggelig bonus til meg selv dersom jeg går i pluss, og går i pluss med flere tusen kroner.

Og så da, i år var gleden ekstra hyggelig. Jeg har aldri fått tilbake så mye penger som det jeg fikk på fredag da jeg åpnet og sjekket skatteoppgjøret. Det ble på hele 74 066 kroner. Veldig hyggelig overraskelse. Jeg håpet på og hadde troen på at jeg skulle få igjen i år. Men så er det jo det da, at man aldri kan være helt sikker. Det ene året kan man få flere tusen i pluss, og det neste året det motsatte. Heldigvis gikk det bra i år også. Hva jeg skal bruke disse pengene på, det er jeg litt usikker på. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de ikke på noen måte skal sløses bort på tull og tøys. Men kun fornuftige ting. Så får vi se.

Jeg håper at du som leser dette, at det gikk bra med ditt skatteoppgjør også. Dersom du har fått det.

Til vi høres igjen, nyt våren og vårsolen som nå blir litt varmere og varmere for hver dag som går. Det er deilig det.!

Garnan.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg