Det Kongelige Oscarshall Slott på Bygdøy – Omvisning.!

I går var jeg på en fantastisk tur dere. Og en fantastisk omvisning ikke minst. Da jeg våknet i sengen min i går formiddag så lå jeg og lurte fælt på hva jeg skulle foreta meg for dagen. Etter en liten stund med grubling fant jeg ut at jeg skulle ta en spasertur langs Frognerkilen og sjøveien ut til og i retning Fram og Kon-Tiki museet som ligger på Bygdøy. Og da følge sjøveien ut hit. Så det ble til at jeg tok 30 bussen ut til busstoppet på Frognerkilen og hoppet av der. Fra der tok jeg bena mine fatt og gikk i gang med å gå. Hadde ingen andre planer for hvor jeg skulle gå, annet enn langs stien og sjøkanten som er her. Det er dessuten veldig nydelig å gå turer her, som så mange andre steder i byen også.

Da jeg hadde gått i en 20 minutters tid så kom jeg til Oscars Hall. Eller Oscars Hall Slott. Jeg hadde jo ingen planer om å gå oppom dette stedet. Men det gjorde jeg ettersom portene inn til Oscars Hall var åpne for publikum. Så jeg tenkte, hvorfor ikke ta en titt her. Og det viste seg det at det skulle jeg ikke angre på. For stedet Oscars Hall Slott var utrolig flott. Ikke bare området og hagene rundt Oscars Hall, men også selve slottet var fantastisk å se. Både innvendig og utvendig. Ja, jeg var inne på omvisning på slottet også. Det viste seg at de hadde omvisninger her onsdag – søndag fra kl. 11.00-17.00 der siste omvisning for dagen startet kl.16.00

Selve omvisningen på Lystslottet, (ja for det er et lystslott og ikke et «skikkelig slott») varte i 1 times tid. Og du kan enten være med engelsk guide eller norsk guide. Dette må du spørre om når du kjøper billett dersom du ønsker engelsk, da de har ulike tidspunkt. Guiden tok oss igjennom de viktigste rommene i Lystslottet. Blant annet prinsens værelse, kongens dagligværelse, salongen, vestibylen, kongens værelse, dronningens værelse og mange flere rom. Dette var utrolig interessant å høre på. Og det var for eksempel Dronning Josefines idé om å skape et Lystslott på Bygdøy. Hun var opptatt av at dette skulle være er slott for folket også. Noen som har blitt tatt vare på den dag i dag. I dag holdes mottagelser og konserter her. Historien til alle de Kongelige som har hatt bekjentskap ved dette slottet var fasinerende og interessant. Så verdt en tur hit for å høre denne historien, men også å se alle de storslagne rommene dette slottet har å vise frem. Selv ble jeg overrasket over hvor vakkert dette Lystslottet var. Utrolig mange vakre små detaljer over alt. Og ikke minst de sterke fargene som var brukt i rommene innendørs. Hagene var storslåtte som kongelige bør ha det….. Noe de tydeligvis også var opptatte av den gang.

Da omvisningen var over gikk jeg bort til kafeén som er en av de andre bygningene inne på området til Oscars Hall Slott. Det har blitt omgjort til kafé og kunstutstilling. Og kafeén heter Josefines kafé. Her var det aldeles nydelig å sitte å ta seg en kopp kaffe med noe å bite i. Stille, fredelig sted. Bare forstyrret med litt deilig fuglekvitter i de gamle store trærne rundt kafeen.

Jeg har i årevis hatt lyst til å ta turen til Oscars Hall Slott. Og i de 14 årene jeg nå har bodd i Oslo så var det vel kanskje på tide å få tatt et besøk innom her. Og endelig så skjedde det. Og nå i dag angrer jeg vilt på at jeg ikke har gjort dette før. En ting er iallefall helt sikkert, og det er at det blir flere besøk på Oscars Hall Slott.

Å komme seg ut til Oscars Hall Slott er meget enkelt. Buss nummer 30 «Bygdøynes om Huk» er bussen du bør ta fra Jernbanetorget/Oslo S. Du tar da bussen ut til Kongsgården eller til Folkemuseet som jeg mener er det nærmeste stoppet til Oscars Hall Slott. Fra her er det noen få minutters gange til fots. Bussen tar circa 20 minutter til Folkemuseet. Eller du kan selvsagt kjøre ut selv med gode parkeringsmuligheter for bilen din.

Ønsker du selv å besøke dette vakre stedet om og når du eventuelt er i Oslo. Så er det sterkt å anbefale. Vil du vite mer om dette stedet kan du gå inn på følgende link.: https://www.kongehuset.no/seksjon.html?tid=79776&sek=79771 der er det mange flere bilder og mer informasjon og hente. Bildene under har jeg hentet fra kongehusets side, da det ikke er lov å ta bilder inne på selve slottet.

Oscarshall Lystslott i skumringen. For et slott, og for en historie som dette bygget har. Fantastisk.

Vestibylen på Lystslottet, i en helt utrolig vakker sterk blåfarge.
Den vakre Spisesalen med sine mange og vakre detaljer.

På disse to bildene vises Spisesalen. Legg merke til alle de fantastisk mange og vakre detaljene i rommet. De visste helt klart hvordan kongelig og staselig var den gang også. Kanskje mer den gang enn dagens kongelige gjør. Da det meste de kongelige i dag fører er tradisjoner fra tidligere Konger og Dronninger……

Ha en nydelig dag til vi plutselig høres igjen.!

Garman.❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg