Du er så utrolig mye mer enn bare et «bare».!

I flere år har dette irritert meg noe voldsomt. Og det er når noen bruker ordet «bare». Altså i enkelte sammenhenger så plager det meg veldig. Når jeg hører folk for eksempel si «aha, hun er BARE en kokk på hotell »,»han er BARE en politi», «hun jobber BARE som renholder som vikar på et kontorbygg i byen». «Han jobber BARE som brannmann i Oslo.» Det skjer noe med meg når folk sier det på denne måten om noen andre. Jeg blir litt irritert og sinna. Du har helt sikkert sagt det på samme eller lignende måter selv.? Har du ikke.? Jeg har selv gjort det, men gjør ikke det lenger nå. Og når vi sier det på denne måten så tror jeg ikke at vi tenker noe over at vi faktisk gjør det. Det blir bare naturlig for oss yå si det sånn…

Husk at den personen som «bare» er en politimann, som «bare» er en kokk, som »bare» er en brannmann. De er ikke «bare» en kokk, en politimann eller en brannmann. Det er det de er. Han eller hun er faktisk en kokk, politimann og brannmann. Og det da å være en brannmann, politimann eller kokk er en del av hvem de er som personer. Det er en del av hvem de er. Altså det er en del av deres identitet. Og det er viktig. En viktig del av de. Hva slags «bare» er du da for eksempel.? Selv personlig er jeg «bare» en kokk og «bare» en renholder som har fagbrev i disse fagene. Og som bruker disse fagene i mitt daglige arbeide offshore.

Alle disse «bare» eksemplene jeg har nevnt her, har alle sammen en svært viktig funksjon i samfunnet. Men alle på hver sin måte. Hvordan hadde samfunnet vært da tror dere uten brannmannen, politimannen, renholderen og kokken som «bare» har dette som sine yrker.? Dette er kjempeviktige yrker som alle andre yrker i samfunnet. Og sammen  så er det det som holder samfunnet i gang og i orden. Så det da å si at noen er bare et «bare» blir helt feil å si etter min mening. Du er SÅÅ uendelig mye mer enn bare et «bare». Du er en person som har en identitet. Og det da for eksempel å være en kokk, en renholder, politi, brannmann ja «you name it» er en viktig del av din identitet over hvem du er og hva du er. Og som alle er kjempeviktige for samfunnet. Ja, og ikke minst viktig for deg selv også.

Jeg syns også at det å si at noen er et «bare» er et nedlatende ord å bruke. I alle fall i denne sammenheng. Men så klart ordet bare brukes hver dag i en masse andre sammenhenger også der det ikke høres nedlatende ut. Eller høres/virkes negativt ut. For eksempel.: «I dag skulle vi bare ut å handle litt». «Ellers har vi bare slappet av hjemme og kost oss». «Skal vi gå å hente oss noe å drikke, eller skal bi bare sitte her å slappe av.»? Her faller «bare» inn naturlig syns jeg.,? Og høres heller ikke nedlatende/negativt ut…

Uff, jeg skulle ønske at jeg var mye bedre på å skrive å forklare det jeg mener og vil frem til her Jeg er dessverre ikke særlig god på det. Men håper dere skjønte litt i dette innlegget hvor jeg ville hen.

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg