Dverg syrintre på balkongen – FLOTT plante.!

De siste 2 dagene så har jeg vært innom det ene Plantasjen senteret etter det andre for å se om jeg kunne finne dverg syrintre. Og jeg ville gjerne ha 2 stykk av de. Men uansett hvilket av Plantasjen sine hagesentre jeg gikk på, så var de utsolgt. De var utsolgt av de syrinene som har trestamme/lang stamme. Men de hadde dverg syriner uten stamme i potter. Og det var jo ikke jeg interessert i, ettersom jeg ville ha de med stamme på. Men og fordi de rekker over rekkverket på balkongen, slik at flere da kan se denne vakre syrinen i all sin flotte prakt fra alle kanter. Og i dag dro jeg og en kompis til Hadeland på Ris i Oslo, og det var der jeg fant disse  syrinene. Og der hadde de mange av dem også. På Plantasjen hvor de var utsolgt for dverg syrinen, så sa de at dette visst nok var en av deres mest populære planter i år. Og det kan jeg godt skjønne, da dverg syrinene er utrolig flotte med sin lys rosa farge. Det er faktisk så jeg vil gå så langt og si at disse syrinene er flottere enn de originale store trærne med syriner…..

Bakgrunnen for at jeg ville ha dverg syrinen var fordi  en beboer som bor i naboblokken min i nummer 28 i 4 etasje, har 2 dverg syriner selv på sin balkong. Og jeg har lenge gått å lurt på hva slags type tre som det var de hadde på balkongen der. Jeg syns den var så utrolig flott der den sto både grønn og i full blomst når den blomstret. Så kom jeg på at jeg skulle være så frekk å ta er bilde å zoome inn på balkongen deres, og knipse et par bilder av denne busken. Som sagt så gjort. Og der etter la jeg ut bildene i en felles gruppe på Facebook hvor vi som bor i Krydderhagen deler alt mulig rart. Jeg fikk napp for og si det sånn. For en liten time senere tok beboeren på denne balkongen høflig kontakt og fortalte villig vekk om hva slags plante som dette var osv. Jeg beklaget til beboer at jeg hadde vært så frekk og tatt bilde av balkongen deres sånn uten videre. Så slik fikk jeg vite hva slags busk dette var. Denne beboernes syrin er en del større enn min. Men mine blir større og flottere etter hvert….

En annen grunn til at jeg ønsket meg en slik syrin og to på balkongen er fordi disse krever veldig lite stell. Det er bare å gi dem litt vann inni mellom, og så klarer de seg stort sett selv. Og med en fyr som meg som ikke har verdens mest grønne fingre, ja så er det nok greiest med slike planter som krever minst mulig stell. Og i tillegg er disse syrinene ganske så hardføre. Og takler vanligvis norske vintre også. Vi får se hva mine gjør neste vår.

Martin har her hjulpet meg med å gå disse dverg syrinene inn i hus. God hjelp og god sjåfør med bil er helt supert å ha, når man må helt på andre siden av byen, til vestkanten for å få fatt i dverg syrinen.

Et steg nærmere med syrinene. Her har jeg okkupert heisen med syriner og blomsterjord. Heldigvis var det ingen andre som trengte heisen da.

Her er jeg på balkongen min, i full sving med å få syrinene oppi litt større potter. Kan ikke sist huske at jeg gjorde noe slikt som dette, å faktisk plante et tre i en potte.

Her er en stykk «gartner» av denne amatørlige sorten i full sving med å plante. Dypt konsentrert.
Da er det bare å vente i spenning på om jeg faktisk rett og slett klarer å få frem de vakre små rosa blomstene som dverg syrinene har. Jeg håper virkelig det.

Nyt vårdagen som best dere kan.!

Garman. ❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg