En flott konfirmasjon for Therese på Ålgård i helgen.!

I helgen som var, altså helgen den 10-12 mai, så var jeg i konfirmasjon til min niese Therese. Hun sto konfirmant lørdag den 11 mai klokken 11.00 i Ålgård  Kirke på Ålgård, like utenfor Sandnes. Jeg må si, at det å ha konfirmasjonen på en lørdag i stedet for på en søndag som egentlig er den vanlige dagen å ha konfirmasjon på, syns jeg var helt supert. Og det er det flere grunner til. Blant annet så er det supert å ha det på lørdagen, fordi dersom det er noen tilreisende fra fjern og nær så blir det ikke så stressende for de tilreisende med tanke på jobb. Fordi svært mange har fri om søndagen. Det andre er at det må være greit for foreldrene til konfirmanten å ha fri på søndagen etter en konfirmasjon på lørdagen. Da for å hente seg inn litt, roe ned litt, og evt ha tid til å gå i gjennom konfirmantens gaver og få en total oversikt på det. Det samme for konfirmanten selv. Og også evt rydde å vaske litt det som evt måtte gjenstå av det på søndagen. I stedet for å ha konfirmasjon på søndagen for så å gå rett på jobb igjen mandag morgen. Mye mer stressende tenker jeg at det er og må være……. Derfor syns jeg det må være greit å slippe å ha konfirmasjon på søndagen. Så kan dagen i stedet brukes til dette……

Da jeg sto konfirmant for mange herrens år siden, så sto de aller fleste konfirmant på søndagen. De siste årene ser det ut til at dette mønsteret har endret seg litt…… Nå er det konfirmasjon både om lørdagen og søndagen. Og konfirmasjoner kjøres nærmest hele året rundt virker det nesten som…. På våren, om høsten og om sommeren. På Skarnes utenfor Kongsvinger er der feks konfirmasjon i juni. Jeg har et søskenbarn som bor der, og det var han som sa det, at det var vanlig med å ha det i juni…..

Nå er 8 av mine 9 som jeg er onkel til blitt konfirmerte. Om 2 år skal siste mann stå. Det er da Mats som er minstemann som da skal stå. Jeg har vært heldig, og har fått med meg nesten alle konfirmasjonene til mine nevøer og nieser. Det er bare til Amanda og Tor Andre jeg ikke var i konfirmasjon til. Da var jeg på jobb offshore på jobben min på plattformen min i Nordsjøen. Jeg håper virkelig på at jeg er hjemme på fri om 2 år når siste mann skal konfirmeres. Der hadde iallefall vært utrolig hyggelig om jeg hadde fått med meg den også.

Under kan dere se noen bilder fra konfirmasjonen som jeg var i, i helgen.

En flott konfirmant på vei inn i kirken for å konfirmeres. 50 minutter senere så var hun konfirmert. En flott og stolt konfirmant var hun.

Og her står Therese ved døpefonten og gjør korsetstegn med vann fra fingeren. Det er visst ganske vanlig at konfirmantene gjør dette i Ålgård Kirke. Selv gjorde ikke jeg det da jeg sto konfirmant.

Og her blir hun velsignet av presten og «et hav» av andre mennesker. Var det virkelig nødvendig at 4 personer skulle legge hånden på henne på denne måten.? Ikke skjønner jeg det i alle fall…..

Og her er Therese og konfirmanten selv i bunad. Og så flott som hun er i bunaden. Denne bunaden har hun arvet etter min mor, eller Thereses bestemor om du vil. Kjempeflott.

Og jeg måtte jo selvsagt sikre meg et bilde sammen med Therese. Flotte vi er begge to syns jeg.

Jeg og konfirmanten måtte ha et bilde sammen før vi skulle i kirken også. Her hjemme på terrassen på Ålgård i nydelig solskinn. Men det var litt småkjølig denne dagen.

Konfirmanten med sine besteforeldre. Ja, og mine foreldre da. Flotte alle tre.

Konfirmanten med sine stolte foreldre og hennes storesøster Amalie. En flott familie på fire.

Konfirmanten og hennes storesøster Amalie. To nydelige jenter begge to. Og en veldig stolt onkel som jeg er til de begge to.

Og her er konfirmanten med noen av sine søskenbarn til stede. Det mangler 3 søskenbarn her…..

Her ankommer min lillesøster hennes mann og min søsters datter Amanda Figgjohallen på Ålgård etter at vi hadde vært i kirken. Og de var også de eneste som hadde pynter bilen sin med norske flagg og bjørk. Kjempefint var det.

Konfirmanten og storesøster på bilpanseret til min søster sin bil. Hennes mann har lurt seg med inn på bildet…

En flott dag og flott konfirmasjon syns jeg at dette var i helgen. Helt nyyyydelig.

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg