Endelig – Den store MGP finalen er her – Det gledes.!

Ja, så er endelig den store dagen her. Den store finalen i Melodi Grand Prix fra Trondheim Spektrum går av stabelen i dag klokken 19.50, på NRK1. Og homo som jeg er, så er dette en stor festaften/dag for de aller fleste av oss homofile…… Og for meg er det slett ikke noe unntak. Jeg simpelthen ELSKER sirkuset MGP og Eurovison Song Contest. Og jeg har ALLTID gjort det. Og en interesse for dette som bare har blitt sterkere for hvert år som går. Ja, det er det det er. Et himla sirkus er det virkelig uten noe sidestykke.

Jeg har allerede nevnt «Store» og det er fordi Melodi Grand Prix finalen aldri har vært større enn det den er i år. Nesten som en liten Eurovision aktig feeling over det hele. Aldri har scenen artistene skal synge på vært større. Aldri har det vært en større arena MGP finalen skal gå fra. Trondheim Spektrum tar 8 800 personer. Mens tragiske Oslo Spektrum tar rundt 8000 publikummere. Så aldri før er det flere som får oppleve og se dette live. Trondheim Spektrum er forøvrig også en splitter ny flerbrukshall. Og så vidt meg bekjent så er det første gangen Trondheim har MGP finalen. Og akkurat det syns jeg er utrolig hyggelig. Og at det ikke bare er Oslo og Oslo Spektrum som stort sett hvert år arrangerer finalen i MGP. Dette er en folkefest for hele Norge, og dermed er det også viktig at hele folket får være med på begivenheten. Det er jo tross alt folket som velger vinneren…..Neste år håper jeg det blir en annen by som får arrangere finalen. Det burde gå litt sånn på rundgang i Norges byer dette her med å arrangere finalen i MGP.  Stort sett så er det jo Oslo som «alltid» har finalen.

Litt tilbake til dette med at vi homofile ELSKER Eurovision Song Contest og MGP så uendelig mye. De gangene som jeg har vært med og opplevd Eurovison Song Contest i det blide utland, så er helt klart majoriteten av publikummerne homofile. Og hvorfor er det slik.? Jeg selv tror blant annet at det ikke bare er mangfoldet av musikk, kulturer, kostymer, låter, og all den staffasjen med glitter, glam, spjåkeri som foregår på scenen som gjør at vi elsker det så mye. Med både gode og dårlige låter. Minneverdige øyeblikk i sceneshow, og katastrofer for den saks skyld. Men det er også alt det som skjer utenfor arenaene de 10 dagene Eurovison Song Contest varer. Det er en opplevelse uten sidestykke. Det er det helhetlige med Eurovison Song Contest som er så fantastisk. Og aldri før har jeg heller kommet i kontakt med, og blitt kjent med så mange ulike folk fra hele Europa, men også utenfor Europa som under de 10 dagene Eurovison Song Contest varer. Og noen av oss er venner for livet i dag. Festene, livet, festene til de ulike nasjonenes låter i løpet av Eurovison uken er helt eksepsjonell. Her får fansen virkelig kommet tett innpå sin(e) favoritter. Og mye mye mye mer jeg kunne ha ramset opp. Har du ikke opplevd Eurovison Song Contest live, ja da påstår jeg at du har gått glipp av noe stort og minneverdig som det Eurovison Song Contest faktisk er. Så om du har muligheten til å få oppleve det en gang. Så syns jeg du skal gjøre det. Og ikke nøle et sekund. Det er en opplevelse du aldri vil komme til å glemme.

Så er det sikkert noen av dere som nå lurer på hvem det er jeg  har som favoritt til å vinne hele «dritten» i Trondheim Spektrum i kveld. Og før jeg avslører det. Så vil også jeg føye meg inn i rekken til avisenes kritikere om at det aldri noen gang i Melodi Grand Prix har vært så mange gode låter/et så høyt nivå med i år,  som det det er i år. Her kan virkelig alt skje. Selv er min store favoritt til å vinne i kveld Ulrikke. Ulrikke stiller med låten «Attention», som er en fantastisk låt. En låt som handler om å ikke få/gi nok opperksomhet, men og å gi nok opperksomhet til den man elsker. Og til slutt så ryker hele forholdet….. Jeg tror kanskje noen og en hver av oss kan kjenne oss igjen i dette på en eller annen måte…. Ulrikke har også en gudegave en sangstemme. Årets beste sangstemme syns jeg. Man kommer veldig tett og nært innpå låten, teksten og henne under fremførelsen av låten. Opptreden samtidig med den gode teksten og stemmen tar deg ganske kjapt for og si det sånn. Samtidig som opptreden også er litt sår. Fantastisk. Så derfor er Ulrikke min favoritt til å vinne i kveld. Ulrikke er også den største favoritten av alle i kveld til å vinne, skal vi tro oddsen. Men ALT kan skje i Melodi Grand Prix. For smaken er som baken når et helt folk der ute skal stemme frem sin favoritt til å representere Norge i Eurovison Song Contest finalen i Rotterdam den 12,14 og 16 mai.
Som jeg nevnte så er det maaange som kan vinne i år. Og det gjør jo det hele litt ekstra spennende også. Selv tror jeg det vil stå mellom Ulrikke, Rein Alexander, Raylee….. Ja, vi får bare vente i spenning å se. Klokken 19.50 braker det nå iallefall løs på NRK1.

Til slutt. Og som er ganske viktig, er at dersom du i år ønsker å stemme på noen av årets artister. Så er det nytt for året at man må være registrert på www.nrk.no/stem dersom man vil være med og påvirke resultatet. Dette er selvsagt gratis på alle mulige vis. Det er i år helt slutt på å stemme via SMS. Så registrer deg nå, og ikke mens eller like før MGP finalen starter. Jeg vil tro at det da vil være et ganske stort trykk der ute av folk som vil registrere seg. Så stort at jeg kanskje tror at nettsidene til NRK vil være nede. Vi får se. Får se om denne nye måten å avgi stemmer på vil fungere for NRK, eller om det hele bare ramler i hop/kollapser…..

Jeg legger ved et nydelig bilde av favoritten min til å vinne hele sulamitten i kveld. Nemlig et vakkert bilde av Ulrikke. La oss håpe det går veien. Men det  er slett ikke sikkert..Det er 10 låter i finalen i kveld. Og Ulrikke synger nest sist. Altså som nummer 9

Og i og med at det er en festdag/aften for meg i dag, så smeller jeg like godt til med å feire denne dagen med en flott og god lunsj ute. Speilegg, bønner, pannekaker, vaniljekrem, blandet salat, brød og bacon til den nette sum av 169 kroner.

Og på en slik stor dag som dette, så må det jo selvsagt feires med iallefall ett glass av favorittdrikken min som da er Gin. Gin tonic.

Ha en fantastisk Grand Prix fest/aften. Og måtte den beste låten vinne. TVI TVI.!

Til vi plutselig høres igjen.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg