ENDELIG hjemme igjen på Nedstrand – Alle årstider på en gang..!

Så er jeg ENDELIG hjemme igjen. Ja, jeg må si endelig, fordi det nå er nesten 1 år siden jeg sist var hjemme på besøk hos mine kjære foreldre. Men nå er jeg hjemme og skal væte hjemme en hel uke sammen med de. Det skal bli veldig hyggelig. Og veldig godt. Og hjemme for meg det er hjemme på Nedstrand, et lite vakkert sted i Ryfylke i Tysvær kommune. Det er et ordtak som sier « borte bra men hjemme best». Og det ordtaket er et av de få ordtakene jeg virkelig syns er mye sannhet i. Jeg bor i Oslo til vanlig og har bodd der nå de siste 13 årene. Men hjemmehjemme for meg er når jeg kommer hjem til mor og far på Nedstrand. Hjemme for meg er i Oslo, men hjemmehjemme er på Nedstrand hos mine foreldre. Det har det alltid vært og kommer alltid til å være slik også. Det er snart 1 år siden sist jeg var hjemme hos de. Og det pleier aldri å gå så lang tid mellom hver gang. Men det har blitt slik denne gang, og mye fordi mine foreldre har vært mye på besøk i Oslo det siste året. Men og for å besøke andre slektninger. Så da har jeg liksom sluppet å reise hjem til Nedstrand……

I alle fall da jeg kom til Nedstrand så sto min mor på kaien og tok i mot meg. Jeg tok hurtigbåten fra Stavanger og inn til Nedstrand. 1 time med hurtigbåten og jeg var da på Nedstrand. Så Nedstrand ligger ikke langt i fra Stavanger i det hele tatt, sånn geografisk sett. Haugesund by er heller ikke langt unna. Circa 5 mil bare fra Nedstrand.

Dagen på Nedstrand var en kald start hjemme den uken jeg skal være her. Med vind, sluddbyger, snøbyger, haglbyger, regn og sol. Kom mai du skjønne milde sa du.? Ja man kan godt si at alle årstidene i går var representert på en gang. Heldigvis roet det seg kraftig ned slik at jeg og min mor fikk tatt en spasertur ute i det fri. Vi gikk da rundt omkring og så i bygda. Det var jo blitt så mange forandringer her på Nedstrand. Bare på det ene året jeg ikke har vært hjemme, nå så har bygda mi fått en helt flunke ny brannstasjon. Offisiell åpning av den skal visstnok være nå i løpet av mai måned en gang. Da skal 2 nye brannbiler også være på plass forstod jeg på min mor…..

Jeg og Lars Kristian som er min nevø nummer 3 i rekken av de 9 som jeg er onkel til var ute og gikk en flott kveldstur i kveld. Vi gikk til et sted som heter Sørlie. En vakker liten turløype langs lysevannet som det heter der. Det var veldig hyggelig med denne turen så fikk jeg Lars Kristian litt på tomannshånd for meg selv og fikk spurt han ut litt om hvordan han hadde det. Livet hans generelt og litt om hva fremtidsplaner som han hadde. Det blir veldig spennende å følge ham videre livet for og si det sånn. Masse spennende planer hadde han.

Da vi kon hjem fra kveldsturen vår, så hadde min mor og far gjort i stand pizza. Bare frossen pizza. Og jeg da som vanligvis ikke spisser ferdigmat og frossen pizzaer klarte faktisk å få ned noen biter av dette. Men om jeg syns det var et kulinarisk måltid det kan diskuteres. Men koselig var det uansett.

Til de av dere som leser bloggen min og som aldri har hørt om Nedstrand hvor jeg kommer i fra, så kan dere se på dette kartet hvor Nedstrand ligger i forhold til både Stavanger og Haugesund.

Og her er den nye flotte brannstasjonen på Nedstrand nesten ferdig. En liten gravemaskin er ute og fikser opp litt rundt dørene til stasjonen. Offisiell åpning skjer i løpet av mai måned.

Jeg og min flotte nevø Lars Kristian på 20 år, ute på kveldstur i går kveld. Kjempekos å gå tur med ham på to mannshånd. Kommer litt nærmere og tettere innpå ham da. Og det liker jeg.

Og dette bilde av noe som ser ut som en plattform, men som ikke er en plattform. Dette er en krane som går for egen maskin. Brukes til for eksempel når nye moduler til nye plattformer og oljefelt skal bygges. Ds er denne super til bruk ved diverse løfting osv. En trallfa krane visst nok. Den ligger i Nedstrandsfjorden og fra stue og kjøkkenvinduet til mor og far så ser vi rett på den.

Nydelige farger selv om det liksom ikke stemmer helt. Snø, blomster i full blomst i går den 3 mai. Men veldig vakkert.

Dessverre så blir blomstene lett ødelagte i hagl, snø og sluddbyger som vi hadde på Nedstrand i går.

Dette er utrolig flott bilde syns jeg. Der trallfa kranen ses på havet, samtidig som vinteren er her «for fullt» Blomstene fullt dekket med snø.

Det er forøvrig min far som har tatt alle disse vakre bildene med snøen på blomster og planter. Veldig fint.

Garman.❤️

2 kommentarer
  1. Velkommen hjem får en vel si da 🙂 Nedstrand er jo ikke fryktelig langt vekke, men langt nok til at dere fikk ørlite mer snø enn meg.
   Kos deg masse med venner og familie, dagene går fort.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg