Er du lei av at salaten i salatposen visner.? – Her er et godt tips til hvordan holde den lenger.!


Er du lei av at salaten du kjøper i butikkene i disse vaccum pakkede posene, nærmest visner og ikke er brukende med en gang posen har blitt åpnet.? Ja da er løsningen her. Og den er veldig enkel.

Når jeg kjøper disse ferdige posene med salat så har jeg lenge irritert meg over at salaten så fort blir stygg. Det nytter for eksempel ikke å oppbevare salaten i samme posen, for så å legge den i kjøleskapet til eventuelt beste dag for å bruke den. For da neste dag er salaten helt dau og vissen. Og jeg har leeenge lurt på hvordan jeg skal få tatt vare på salaten i disse posene. For når man er alene og bare har seg selv å tenke på, ja da blir det litt mye for en person å spise en hel pose med salat. Det blir da til at jeg vanligvis bare kaster resten av salaten som er i posen. Ja, faktisk så gale er det. Det går myyye grønn salat rett i søpla her dessverre.

Men så var det en kokke kompis som sa til meg og ga meg det geniale tipset. Og okle minst svært enkle tipset for å ta vare på resten av salaten som er i den åpnede salatposen. Det var noe så enkelt som å finne frem en blank brødpose/frysepose. Helle resten av salaten over i en slik pose. Og så blåse luft inn i denne brødposen/fryseposen med salaten i, og deretter knytte igjen posen skikkelig slik at luften ikke slipper ut. Og legge den tilbake i kjøleskapet. Og slik holder den seg til du trenger å bruke resten av salaten. Og grunnen til at salaten holder seg, er at salaten da får næring av oksygenet som er ikke i posen. Og salaten trenger næring for å holde seg frisk og grønn. Vi må jo alle ha næring for å holde oss sunne og friske. Det samme må salaten. Et genialt og super enkelt tips. Syns ikke du.?

Prøv det selv du også, om du er en av de som kjøper disse vacuum pakkede salatpakkene i butikken rundt omkring.

En pakke med vakuum pakket ruccula salat får nytt liv, når den er åpner hos meg. De førstemann oss legger gjerne en åpnet pakke med slik salat som dette i kjøleskapet, og neste dag er den mer eller mindre ubrukelig… Kjenner du deg igjen.?

Ha salaten som du ikke bruker over i en brødpose/frysepose, (i dette tilfellet en brødpose), slik som på dette bildet.

Blås luft inn i posen og knytt igjen posen. Pass på at det er rikelig med luft i posen mens du knytter igjen. Knytt godt igjen, slik at ikke luft siver ut av posen. Slik vil salaten holde seg i et par dager til. Åpner du posen neste dag, og fortsatt ikke har brukt opp alt. Ja, gjør den samme prosessen en gang til. Men da med en ny og ren pose.

I løpet av natten i kjøleskapet dannes det fuktighet eller «regndråper» i posen. Dette er næringen salaten trenger for «å overleve» og ikke visne med en gang du har åpnet posen. Og salaten er like fin som da du først åpnet den i original posen……Her har salaten blitt oppbevart i kjøleskapet i to dager.

Ha en nydelig dag til vi skrives igjen.!

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Det skal jeg prøve, takk. For jeg er også en av dem som ergrer meg over vissen salat, eller halvråtten. Det begynner omtrent umiddelbart etter en pose er åpnet. Og jeg bor alene og har ikke sjans til å spise opp alt fort nok.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg