Et aldri så lite jubileum – Jeg feirer 11 år offshore.!

Denne gutten her har 11 års jubileum i dag. Og i skrivende stund er jeg på jobb på riggen Transocean Enabler på feltet Trestakk, circa 50 minutter fra land med helikopter fra Kristiansund. Dette bilde tok jeg av meg selv nå nettopp ute på jobb. 

I dag er det et aldri så lite jubileum for meg. For akkurat på denne dagen for 11 år siden, altså 14 august i 2008 så hadde jeg min aller første tur offshore. Min aller første tur ut på en norsk oljeinstallasjon noen gang. Jeg husker at jeg var rimelig nervøs den første turen jeg skulle reise ut. Og det var kanskje ikke så rart. Rart med det når man skal utforske det ukjente som offshore livet for meg den gang var. Ikke bare skulle jeg reise offshore og på en norsk oljeinstallasjon for første gang. Men det å fly helikopter for å komme seg på jobb, hadde jeg heller aldri gjort før. Det var også aller første gang. Så her var mye nerver og nervøsitet husker jeg.

Jeg hadde min første utreise fra Stavanger helikopter terminal på Sola, litt utenfor Stavanger. Ettersom det var min aller første tur offshore ble jeg møtt av en av kontorets ansatte i NOC som jeg jobber for. (NOC holder også til på Sola med sine kontorer.) Han het Erling, og han kom med litt diverse verneutstyr som jeg måtte ha med meg offshore. Men han var der også for å passe på at jeg fikk sjekket inn og at alt gikk som det skulle for å få meg avgårde på min første offshore tur. Og det gjorde det. Det var forøvrig Erling som intervjuet meg på telefon og som til slutt ga meg jobben offshore. Jeg har spøkefullt spurt ham om siden den gang, om han angret på å ha ansatt meg i NOC. Da svarte han kontant nei at det hadde han ikke angret på. Betryggende for meg å høre/vite det også. Noen år senere jobbet jeg og Erling på samme rigg sammen. Og da nærmere bestemt på en rigg som het Scarabeo 5, en rigg som et italiensk selskap både dreiv og eide den gang. Vi jobbet sammen i litt over ett år der.

Den første installasjonen jeg jobbet på Offshore var faktisk ikke en flyterigg eller en plattform. Det var en gedigen båt som het Alvheim. Jeg husker det som om det hele skjedde bare for noen timer siden. Jeg var rimelig stresset på min første tur offshore. Men det er helt normalt. Når alt er nytt og man ikke vet hverken rutiner på hvordan ting skal være og er, nye kollegaer og mere til, ja da kan man jo bli stresset av mindre…..

Siden 2008 har jeg vært innom en rekke flyterigger, og jobbet mer eller mindre over hele Nordsjøen, langs hele vårt langstrakte vakre lang. Rigger jeg så langt har vært på er Alvheim, Songa Delta, Mærsk Reacher, Mærsk Gallant, Scarabeo 5, Mærsk Innovator, Transocean Equinox, Transocean Enabler og enda flere til.  En maassssse flotte hyggelige mennesker har jeg møtt. Og noen har til og med blitt gode venner av meg den dag i dag. Og for ikke å snakke om erfaringene disse riggene har gitt meg.

Jeg har ikke angret ett eneste sekund på at jeg begynte å jobbe offshore. Faktisk ville jeg ikke vært denne noe spesielle livsstilen oruten. Jeg blir like imponert hver eneste gang jeg sitter på helikopteret på vei ut i Nordsjøen og ser de små opplyste byene med oljeplattformer som ligger rundt omkring i Nordsjøen. Og ikke minst veldig stolt over å få være en del av en av Norges desidert største og viktigste inntektskilder til det norske folk og den norske stat. Folk får si hva de vil, men velstanden i Norge hadde aldri vært den samme som i dag dersom ikke oljeeventyret som startet på 70 tallet og frem til i dag hadde skjedd. Hva slags liv hsdde vi hatt i dag tror dere dersom oljen ikke hadde spilt en så viktig rolle for Norge som det den fortsatt gjør.? Hvordan hadde livene våre sett ut.? Hvordan hadde livene våre vært.? Aldri om velstanden i de norske hjem som vi ser i dag hadde vært det den er nå, dersom 4 tiår med norsk oljevirksomhet ikke hadde vært en realitet. Og fortsatt tror jeg oljen vil være viktig for Norge og verden forøvrig. Kanskje ikke full så viktig i fremtiden som i dag. Men at vi trenger ikke og gass uansett er jeg helt bombesikker på.

Til slutt håper jeg at jeg minst får 11 år til offshore å jobbe. Og gjerne i det samme firmaet som jeg er i nå. Trives veldig godt i NOC. Og det andre er om helsa holder. Det er knalltøft å jobbe offshore i cateringen, så om nakke, skuldre, rygg og knær holder ut, så kommer jeg til å bli værende offshore. Ja, hvorfor ikke.

NOC = Norsk Offshore Catering AS.

Gratulerer til meg selv Garman med 11 års jubileet..!

Garman.❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg