Eurovision Song Contest – den helligste dagen i året – Eurovison Song Contest 2020, AVLYST!

I går kom beskjeden som jeg leeenge har ventet på skulle komme. Og det var at Eurovision Song Contest som skulle vært avholdt i Rotterdam i Nederland den 12, 14 og 16 mai er avlyst. Og grunnen til at årets Eurovison Song Contest ble avlyst er på grunn av pandemien og dette corona viruset som nå herjer rundt omkring i verden. Også i Norge har det dødelige viruset virkelig begynt å herje landet rundt. Med så langt 6 døde og 1598 smittede så langt i Norge. Og dødstallene og nye smittede stiger for hver dag som går. Og det i rekordfart. Godt over 220 000 mennesker er nå smittet av viruset på verdensbasis. Og nærmere 9000 er døde. Og foreløpig er viruset ikke under kontroll. Så beslutningen til Eurovision Broadcasting Union, (EBU) om å avlyse årets Eurovision Song Contest finale, er helt klart det helt riktige å gjøre. Avlysningen burde kanskje ha kommet ebda tidligere…

Som vårt norske Eurovison håp Ulrikke Brandstorp sa, så må folks liv og helse komme først. Så får musikk være musikk. Og Eurovision være Eurovision. Det finnes langt viktigere ting i verden enn en musikkonkurranse. Blant annet å få bukt med dette hersens coronaviruset. Og jeg kunne ikke vært mer enig med henne i det.

På en annen side så er jeg litt lei meg for at det ikke blir noe Eurovision i år, med vår egen Ulrikke Brandstorp og hennes låt «Attention» i spissen. Og grunnen til det er at, er det en ting jeg er bombesikker på, så er det det at jeg tror Ulrikke garantert hadde havnet i toppsjiktet med sin låt og fremførelse….. Jeg vil gå så langt å si, at jeg til og med tror at hun kunne vunnet hele dette sirkuset i Rotterdam i år. For det er virkelig en fantastisk låt, som er laaaangt bedre enn maaange av de andre landenes bidrag i år. Og det er også en tekst i denne låten som de aller fleste av oss på en eller annen måte kjenner oss veldig godt igjen i…. Slik det ser ut nå, så får vi aldri vite hvordan Ulrikke ville ha gjort det i Rotterdam, dessverre. Og det kjenner jeg på at jeg syns er litt leit og trist.

Jeg tenkte også litt på da jeg hørte nyheten om at årets Eurovision var avlyst at de kunne kjørt en Eurovision der de viste frem landenes vinnerbidrag slik de ble presentert i hvert enkelt lands nasjonale finaler. Slik at det ble finalen. Eller at det hadde blitt arrangert Eurovision i Rotterdam. Men da helt uten publikum. Selvsagt langt i fra optimalt. Men da hadde det iallefall blitt Eurovision. Det siste alternativet kunne være at de kunne ha utsatt Eurovison Song Contest til senere i år. Til i høst muligens. Men jeg regner med at EBU har gått grundig i gjennom og tenkt på alternative løsninger for muligens å arrangere en finale. Men så endte de opp med å avlyse det helt…… Og det er også kanskje det som er det mest riktige også. Og det er ikke bare Eurovision Song Contest som har blitt avlyst etter at corona viruset kom. Massevis av diverse konserter, idrettsarrangementer, og mere til har blitt avlyst. Nå prates det også om at årets konfirmasjoner skal avlyses/utsettes også. Og dette er bare noe av det jeg kan nevne…

Det er også historisk at verdens største musikkonkurranse som Eurovision Song Contest er, nå faktisk blir avlyst. Det forsto jeg at aldri før har skjedd. Det har iallefall aldri skjedd så lenge jeg har levd. Og jeg blir i løpet av året 43 år gammel. (HJELP).

Som dere kanskje skjønner så er jeg en ihuga fan av Eurovision Song Contest, og alt som har med Melodi Grand Prix å gjøre. Og jeg kjenner på det, at jeg til og med dagen etter denne avlysningene som kom i går, at jeg fortsatt er litt lei meg for at det ikke ble Eurovision i år. Eurovision uken og finaledagen til finalen er den helligste uken og dagen for meg gjennom hele året. I år hadde selveste finalen i Rotterdam vært den 16 mai. Og gjett om det hadde blitt en fantastisk avslutning på Eurovision uken, med 17 mai feiring dagen etterpå. Men nå er det jo jaggu meg ikke sikkert at 17 mai feiringen blir som det den pleier å være for folk flest dette året, på grunn av dette corona viruset som ødelegger så mye.

Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet å vente på Eurovision Song Contest 2021. Mon tro hvor det vil bli avholdt…? Jeg vil tro at det fortsatt blir Nederland, ettersom det er de som vant hele konkurransen sist. Den som lever den får se. Men det blir en ekstra lang ventetid på oss Eurovision fans å vente denne gangen. Hvordan skal jeg holde det ut liksom.?

Til vi høres igjen. Nyyyy dagen, den er din.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg