Fagmann blitt som industrimekaniker.!

Den 25 mai så tikket det inn en riktig så flott og veldig hyggelig snap fra min nevø Thomas som er nevø nummer 4 i rekken av de 9 som jeg er onkel til. Og snapen jeg da fikk lød som følger.: «Fagmann blitt». Og jeg visste jo selvsagt hva det betydde ettersom jeg visste at han i løpet av våren skulle gå opp til fagprøven en eller annen gang. Samtidig som jeg også hørte rykter om at det kunne bli litt forsinkelser på det og, på grunn av dette corona viruset som herjer verden rundt i disse dager. Men fagprøven og fagbrevet fikk han tatt, og det uten nevneverdige lange forsinkelser. Heldigvis for hans del.

Han gikk opp i fagbrevet som industrimekaniker. Og han hadde første fagprøvedag den 18 mai. Da jeg fikk vite at han hadde bestått fagprøven via snap som han selv sendte. Så varte det ikke lenge før jeg selv kastet meg over telefonen og ringte til ham. Jeg måtte jo få gratulert ham. Han svarte meg ikke, men sendte en melding rett etterpå om at han skulle ringe meg opp så fort han fikk tid til det. For han var jo tross alt på jobb da han sa han hadde blitt fagmann. Det var en stolt onkel, veeldig stolt onkel som gratulerte ham av hjertens lyst da jeg endelig fikk ham på telefonen.

Jeg blir såå utrolig glad og stolt når jeg hører både den ene og den andre av mine nevøer og nieser blir ferdige med sine utdannelser. Samtidig som jeg slapper litt mer av med tanke på fremtiden og jobbmuligheter de kan få seg. Alt blir så mye enklere dersom du har en utdannelse på den jobben som du søker på. Og ønsker deg. I alle fall stiller du mye sterkere og jobben du da ønsker deg kan da bli en realitet dersom du har utdannelsen i orden. Og ikke minst er det å ha en utdannelse innen det du ønsker å jobbe som, viktigere enn aldri før. I dag er det nærmest sånn, at jo mer papirer og skole du har desto bedre er det. Slik var det ikke for 2-3 tiår tilbake i tid. Da kunne man nærmest spasere rundt omkring med en CV i hånden og levere der man ønsket seg en jobb…… Og mange ganger var man heldig å fikk jobb. Slik er det ikke i dag. Nå skal du helst ha en masse erfaring, og i tillegg jo mer skole og papirer desto bedre. Samtidig som du og helst bør ha en del arbeidserfaring på det du søker jo i/som.

Jeg spurte Thomas om hvordan han skulle feire fagbrevet sitt. Han kunne fortelle det at han ikke skulle feire det noe særlig. Det vil si han skulle hjem til sin mor å bli feiret av henne og hennes mann. Nederst i innlegget kan dere se litt av feiringen med hans mor som disket opp med flott biffmiddag og sjokoladepudding. Helt herlig.

Øverste bilde som Thomas sendte meg da han akkurat hadde klart å bestå fagbrevet. Fagmann blitt  som han selv sier.

Dette bildet er fra jobben til Thomas. Der hadde jobben hans gitt ham en flott gave da han hadde fått vite at fagprøven var bestått og godkjent. Det var noe verktøy av noe slag han fikk av de.

Det feires med flott middag. Deilig biffmiddag som hans mor hadde laget så flott til. Og jeg må jo si at jeg selv syns at dette ser nyyydelig godt ut.

Disse 3 bildene, så er det desserten som står for tur. Den blir servert av Christian som er min søsters kjæreste/mann. Jeg tipper mye på at det meste av denne sjokoladepuddingen forsvant ned på høykant…….

Gratulerer med fagbrev og som flott fagmann Thomas. Onkel er mildt sagt kjeempestolt.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg