Fenomenet Maskorama.! – Og «Repeat TV»

 

De 3 gjenværende finalistene i årets Maskorama. Hvem skjuler seg under kostymer og masken til Trollet, Vikingen og Elgen.? Flotte er de i alle fall. Og hvem er din favoritt til å vinne.?

De siste ukene de siste 2 månedene så har flere og flere av oss benket oss foran TV-en og fått med oss det store nye på norsk tv. Nemlig fenomenet Maskorama som først hadde sitt opphav i Asia. Debut sendingen hadde godt over 800 000 seere, og nå forrige helg i semifinalen så såg hele 1 123 000 seere Maskorama. Da lurer jeg på hvordan denne helgens seertall vil bli, når finalen og de 3 siste gjenværende maskene, altså Trollet, Vikingen og Elgen skal avsløres. Hvem skjuler seg bak maskene.? Hvem vinner.? Hvem er din favoritt.? Det er spørsmål jeg nå sitter og lurer på.

Selv er jeg en stor fan av Maskorama også. Det hele er uskyldig morro fra begynnelse til slutt, der kjendiser gjemmer seg bak de utroligste og flotteste masker og kostymer. Et konsept som virkelig har skapt engasjement, både hos meg og i den norske befolkningen. Der jeg har hørt folk ute på kafeer, på gaten har snakket om Maskorama. Ja, hvem tror du skjuler seg bak maskene.? Er det han.? Er det hun.? Kan det være henne.? Kan det virkelig være han som skjuler seg bak.? Synger vedkommende sårbar altså.? Ja, hvem tror du.? Dette er spørsmål det norske folk har stilt seg og pratet om i flere uker nå. FANTASTSISK, at noe så uskyldig morro kan engasjere så mange, både liten som stor.

Endelig noe nytt på norske tv skjermer var det første som jeg tenkte da jeg hørte om, og så Maskorama på tv. For det var faktisk endelig på tide.

Jeg må innrømme at jeg vanligvis ikke ser særlig mye på tv lenger og det av flere grunner. Blant annet «repeat tv» som jeg velger å kalle det for. I årevis har vi sett flere av  de samme programmene gå om og om og om igjen på norsk tv skjermer. Senkveld, Skavlan, Skal vi danse, Nytt på Nytt, Idol og jeg vet ikke hva. Som alle har gått på tv i årevis. Og dette er bare noen av dem. Jeg skjønner ikke og begriper ikke at folk ikke for lengst er blitt møkkalei disse programmene som har gått sesong for sesong. År etter år. Blir ikke du lei.?
Eller på «repeat» år etter år som jeg velger å kalle dette for. Det er jo ingenting nytt å spennende ved disse programmene lenger. Iallefall synes ikke jeg det.

Det andre er all denne reklamedritten som nå florerer på norske TV-skjermer. Aldri før har vi hatt eller sett mer reklame på tv enn det vi gjør i dag. Et moment som for meg er noe av det mest irriterende jeg ser på når jeg har tv på. En reklamepause som for noen år tilbake varte i cirka 5 minutter, varer altså i dag mellom 7-8 minutter mellom hver halve time. Men ikke nok med det, de klarer å ødelegge tv sendinger med reklame midt i sendinger også. Jeg skjønner at tv kanalene må kjøre reklame for å overleve. Men det får da jaggu meg være grenser. Jeg tør ikke tenke på hvordan det vil være om noen år om dette reklamekjøret her skulle fortsette…..Takk og lov for at vi har NRK hvor det ikke er reklame på. Og takk og lov for tv lisens. Den betaler jeg faktisk med største glede.

En annen grunn til at jeg ikke lenger ser på på tv noe særlig er ikke bare reklamen og dette «repeat tv», men nå er det så utrolig mange gode streamingtjenester man kan se serier, dokumentarer, og filmer på. Og som er mer eller midre reklamefrie. Mye av min tid i stedet for «repeat tv» på kveldene går til streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic og Disney+. Og dette er det tydeligvis flere og flere som ser på og tar i bruk. Eller som har tatt dette i bruk. Ikke bare jeg som er drittlei «repeat tv» og reklame på tv kan det virke som….. Og jeg tror faktisk at dette kommer til å bli fremtiden for nye generasjoner, og at vanlig tv vil bli mindre populært enn det det er i dag…… Vi får se hvordan utviklingen går. Men jeg tror det går mer og mer den veien…..

Så litt mer tilbake til Maskorama. Min personlige favoritt til å vinne helgens finale er Trollet. Dette er jo ikke noen sangkonkurranse tro det eller ei. Men hun, ja det er en hun som gjemmer seg under denne masken og kostymet. Det hører vi når hun synger med sin forvridde stemme. Og hun kan virkelig også synge. Jeg er veldig spent på hvem hun er. Hintene vi har fått til nå har gjort at jeg ikke har noen anelse på hvem det er som skjuler seg bak denne masken og kostymet. Og det er det som er så irriterende morsomt at de har klart å skjule og hemmeligholde deltakerne så utrolig godt. Fantastisk godt jobbet av NRK syns jeg. Og et herlig konsept.

Så hvem er din favoritt til å vinne finalen av Maskorama på lørdag.?

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg