Flott 17 mai kortesje med veteran bilen Volvo PV 544, 62 modell –

Jeg har de siste ukene vært litt frem og tilbake på om jeg skulle publisere et innlegg fra årets 17 mai, som jeg feiret hjemme på Nedstrand i Ryfylke hos mor og far. Og nå har jeg bestemt meg for at det skal jeg. Det var en så koselig og veldig annerledes 17 mai for meg,(uavhengig av corona viruset) at jeg ikke kan la være å ha et innlegg om det på bloggen min. Jeg sa det til mor og far et par dager før 17 mai, at det må minst ha vært 20 år siden jeg feiret 17 mai hjemme på Nedstrand. Jeg har ikke vært hjemme på Nedstrand på 17 mai de 14 årene jeg nå har bodd i Oslo. 30 mai i år så runder jeg 14 år i tigerstaden Oslo. Min mor ble litt overrasket over det, tok en pause før hun sa at det hadde jeg nok helt rett i. Og til og med oppholdsvær hadde vi på årets 17 mai. Og er det en ting som slett ikke er noen selvfølge så er det nettopp dette med det været og oppholdsvær på vedtlandet.

Dagen startet med at jeg, mor, far og min nevø Lars Kristian hadde frokost sammen klokken 09.00. Mor og far hadde bestilt ferdig mat til 4 personer fra en kokk på Nedstrand som laget og leverte ut mat. Det var veldig greit så slapp min mor å stå med frokosten. Frokosten bestod av spekemat, eggerøre, ost og mere til. Det ble kanskje en litt kort 17 mai frokost. Men jeg og min nevø Lars Kristian hadde det litt travelt da vi skulle rekke en veteran bilkortesje i nabobygden Skjoldastraumen klokken 11.30 Så klokken 10.00 var vi på veien og på vei til Skjoldastraumen for å gjøre oss klare til kortesjen.

Kortesjen gikk så det suste. Ikke hadde jeg forventet eller trodd at jeg skulle kjøre veteranbil i nærmere 3 timer på 17 mai. Dette er aldri noe som jeg har vært med på eller har gjort før. Utrolig hyggelig som dette var. Min nevø som er i overkant litt vel interessert i slike gamle biler, da Volvo, fortalte villig vekk om bilen som vi satt og kjørte i. Veldig stas å høre han fortelle om bilen og hva han selv har gjort og fikset på med bilen. Og ikke minst hva han kan om biler. Det kommer veldig tydelig frem hos meg at han nok er over gjennomsnittet vel interessert i gamle biler. Men en flott og sunn hobby syns jeg dette er. Kanskje heller ikke den billigste, men det er en interesse og hobby han har og som han liker. Og jeg tenker, at så lenge de ikke sitter foran en PC eller iPad dag ut og dag inn eller flere timer i døgnet, og for eksempel blir inaktive og bare sitter og spiller det ene spillet etter det andre i flere timer/timesvis, eller hva det nå er mange gjør i timesvis, så er jeg fornøyd. Viktig å ha interesser, og gjøre noen interesser hvor man ikke bare sitter foran en PC eller iPad hele tiden tenker jeg. Så flott at nevøen min har denne interessen. Han liker også å skru på biler, traktorer og det som kan skrus på. Og han har alltid hatt denne interessen for gamle biler og traktorer.

Vi kjørte som nevnt i nærmere 3 timer på 17 mai. Først halv annen time i Skjoldastraumen, og der etter hjemme i nabobygden Nedstrand som jeg kommer i fra. Det var utrolig flott å se at så mange tilskuere sto langs veiene både i Skjoldastraumen og hjemme på Nedstrand. De sto der langs veiene i finstasen sin med norske flagg og vinket og veiftet med flaggene. Mens vi kom kjørende på rekke og rad med de gamle veteranbilene som også var pyntet så flott med norske flagg og grønne bjørkeris. Jeg ble jo nesten litt rørt selv av det hele. For det var jo så utrolig flott.

Etter kortesjen på Nedstrand så var det rett hjem til min mor. Her ble vi servert en kjempegod hjemmelaget lapskaus som min mor hadde laget til. Jeg har aldri smakt lapskaus med kjøtt i fra røkt griseknoke i lapskaus. Dette var altså så godt at det skal jeg selv kjøpe, koke og ha i lapskausen jeg lager hjemme neste gang. Et supert tips fra min kjære mor dette.
Et par timer senere hadde vi sjokoladekake, is med frisk frukt, og kransekake. Etter noen timers kos og samtaler dro nevøene mine hjemover. Og min søster Elisabeth med mann som også var med i både bilkortesjen og hjemme hos mor og far. De dro også hjem. Resten av kvelden hadde jeg, Mor og far i fred og ro.

Her står min flotte nevø Lars Kristian foran gliset sitt. Altså en Volvo PV 544, 1962 modell. (Akkurat det sier ikke meg en dritt, hehe). En bil han har skrudd på og «satt sammen selv.» En bil jeg så absolutt vil si var i ganske så god stand. Flott bil.

Jeg måtte jo få mor og far til å forevige meg og min nevø foran denne flotte Volvoen til Lars Kristian. Og så et bilde med bare meg selv også måtte til.

Vi fikk også motorhavari underveis i kortesjen mens vi var i Skjoldastraumen. Eller det vil si, at tennpluggene til batteriet hadde hoppet av fra batteriet. Men de var det bare å sette på igjen så gikk bilen som aldri før. Så her er Lars Kristian med hue under panseret for å se hva som var problemet. Herlig lyd under panseret i denne bilen.

To brødre og mine to nevøer og border collien Wilma, står her og ser på hver av sine veteranbiler som er klare for kortesjen. Foran hver sine volvoer, og hvilken modell og årstall denne lyseblå volvoen er har jeg ingen anelse om.

Bilkortesjen i Skjoldastraumen på dette nest siste bildet. Tror vi var litt mer enn 20 biler i den flotte kortesjen. Det siste bildet viser noe av maten mor og far bestilte til frokosten vi hadde på 17 mai. Roastbeef, røykelaks, eggerøre, skinke. Og i tillegg hadde min mor friske jordbær og hjemmelaget waldorfsalat på lur.

En flott herlig, og noe uvanlig, men utrolig hyggelig 17 mai med mine nære og kjære hjemme på Nedstrand. Det er årevis siden sist jeg var hjemme og feiret 17 mai.

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg