For en dag som det har vært – men utrolig hyggelig.!

Ja, for en dag som dette har vært. Men en utrolig hyggelig en vel og merke.

Dagen i dag startet med at jeg våknet opp og var lys våken ved hav 7 tiden. Og etter det var det bare helt kul umulig for meg å få sove. Det ble sånn at jeg prøvde å legge meg til å sove igjen. Men det var bare helt kul umulig for meg å få noen minutter til på øyet. Så det var bare å gi opp. Så da etter å ha tafset litt frem og tilbake på telefonen en stund på morrakvisten, så fant jeg ut at det kanskje hadde vært litt godt med en løpetur på morrakvisten. Og en løpetur på circa 40 minutter det ble det. Og det gjorde helt fantastisk å starte dagen med en slik løpetur. Så dette skal jeg gjøre igjen. Og i tillegg med nærmest sommervær ute i april måned på morrakvisten her, så var det ikke så mye å lure på egentlig. Komme seg opp og ut og løpe litt. Slik ble det. Og for en herlig følelse som det gir deg etterpå når man er ferdig med treningen er helt supert. Særlig så tidlig på morrakvisten som da jeg var ute og løpte. Liker du å løpe så anbefaler jeg en deilig løpetur på morrakvisten……

Deretter sendte jeg en melding til Stephane som jeg ble litt kjent med her om dagen. Jeg spurte han hva slags planer han hadde for dagen. Og da var planen hans å gå rundt i byen og titte litt. Ettersom det var 2 påskedag og de fleste museer og lignende holder stengt. Så begrenset det seg litt hva han kunne finne på. Samtidig som det aller meste av butikker og det som er også holder stengt. Så dermed tilbydde jeg meg å vise ham litt rundt her og der i byen på områder som man kan besøke hver dag uten å tenke på at det er stengt diverse helligdager.

Vi dro først opp til Ekebergparken og skulpturparken som ligger her. Vi tilbrakte flere timer her. Dette var en park Stephane likte veldig godt. Han syns noen av skulpturene var litt bisarre og til og med kitt groteske. Og jeg kan jo ikke si meg helt uenig i det akkurat. Men parken likte han svært godt. Det er 40 skulpturer i denne parken. Og selv må jeg innrømme at jeg bare har sett en brøkdel av disse selv. Parken er såpass stor også, at det å finne alle skulpturene er en liten utfordring…. Selv om det er gode kart som forteller hvor hver enkelt skulptur er plassert, så syns ikke vi de var like enkle å finne…. Jegctror vi fant sånn circa rundt halvparten av dem. Men det var egentlig nok også. Jeg hadde iallefall sett nok da. Og jeg tror Stephane og virket fornøyd med det…..I tillegg satte han stooor pris på den fantastiske utsikten man ser over Oslo fra nærmest alle kanter også.

Da vi var ferdige på Ekeberg så gikk vi ned til byen igjrn. Og på veien ned passerte vi plutselig en Green Taste sushi sjappe. Og det bare oste av gode matlukter gjennom dørene her. Og jeg ble jo holsulten da vi kom hit. Så jeg sa til Stephane at her måtte jeg inn å ha meg noe mat. Da var det også 8 timer siden jeg sist hadde spist noe som helst. Så det var på høytid med en matbit da. Vanligvis har jeg iallefall spist 2 måltider på den tiden. Så da kan du kanskje tenke deg hvor sulten jeg nå var…..Jeg bestilte da 20 biter med sushi. Stephane sa at han ikke spiste rå mat. Hverken av fisk, skalldyr eller kjøtt. Men jeg klarte faktisk å lokke i ham 3 biter av sushien min som inneholdt laks. Men han syns bare det smakte helt ok. Men han skal ha for at han prøvde. Det er jo langt i fra alle som hadde gjort det. Så den skal han ha. Vi spiste forresten lunsjen vår i Middelalderparken.

Deretter gikk vi videre. Ikke så langt, men ned til Sørenga og Sørenga Sjøbad. Denne delen av Oslo hadde han ikke sett. Jeg fortalte ham at dette var en helt ny bydel av Oslo. Han som meg var enig i at de kunne ha gjort det så mye mer spennende på Sørenga hva angår alle boligblokkene osv her nede. Nå see nærmest alt likt ut…. Med gråfarge nyanser, glass og hvitt som går igjen her. Hvorfor kunne de ikke lagt enda litt mer liv i alt her.? Nå ser nærmest alt bare helt likt ut…. Både jeg og Stephane syns det er pent. Men her hadde de hatt muligheten til å gjort det hele så nye mer spennende….. Han likte ikke det nye Munch museet som bygges i Bjørvika. Det syns han var meget spesielt som han sa. Og jeg kan jo helt klart si meg enig med ham i det. Vi ble på Sørenga og nøt de siste strålene av sol før vi tuslet inn mot sentrum igjen. I sentrum tok jeg trikken hjem igjen. Og våre veier skiltes her.

Vi avvekslet telefonnumre slik at vi kunne holde kontakten videre på WhatsApp. Men også på Facebook. Så det er hyggelig. Og i tillegg er det ekstra hyggelig for meg å ha en guide neste gang jeg besøker Paris. Det blir ikke lenge til. Det er jo 5 år siden allerede jeg sist var der og besøkte vakre Paris.

Her beundrer jeg og Stephane den fantastiske utsikten som er fra Ekebergrestauranten. Heldige med været og, slik at dette ble en helmaks opplevelse for Stephane.

Her i Middelalderparken spiste vi litt mat. Det var her vi hadde sushi. Kjempegodt i godt selskap som det var.

Og her har vi vært på Sørenga og Sørenga sjøbad. I bakgrunnen ser man Munch museet som nesten er ferdig bygget…..

Og enda et til med Munch museet i bakgrunnen. Og det bygges og bygges som bare det i Bjørvika.

Forferdelig kyssing på meg da…… Men så kysser jo franskmenn hverandre hele tiden nærmest så da gjorde det ikke noe syntes jeg…

Og her må jo jeg skape meg litt da. Rekker litt tunge til forografen fra Sørenga.

Til slutt får jeg avslutte med et seriøst bilde av meg og Stephane. Kan jo ikke bare tulle på bildene hans. En flott dag hadde vi sammen.

Garman. ❤️

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg