For et arbeid det er å fjerne gammel maling på terrasse…..!

I går hadde jeg og Martin litt av en dag ute på balkongen min. En tung dag vil jeg påstå at det har vært. I fjor så var jeg på Jernia og skulle kjøpe beis til å beise terrassebordene med. Selv hadde jeg bestemt meg for at det var vanlig naturfarget beis jeg ville ha, for å få beholde terrassebordene så naturlige som mulig liksom. Men da jeg kom til Jernia på Carl Berner så var jeg så dum at jeg «beit på» ekspeditørens tips om å kjøpe en farge/beis som allerede var ferdig blandet. Og som en kunde hadde vært tilbake med tidligere på dagen. Jeg skulle få det spannet til halv pris, så jeg var jo så dum da at jeg takket ja til den beisen. Jeg syns jo fargen og allting så bra ut da han åpnet opp spannet slik at jeg fikk se hvordan beisen så ut.
Da jeg kom hjem for å legge dette på terrassebordene så syns jeg det så veldig fint ut. Men jeg så med en gang at dette ikke var noen naturlig farge/beis. Men syntes likevel at fargen var såpass flott at jeg tenkte at dette ble pent likevel. Det var helt til beisen hadde tørket og den virkelige fargen kom frem at jeg ikke lenger syntes det var så pent. Det så heller ikke ut som det var beis som var lagt på. Men snarere tvert i mot brunmaling. Ja, jeg syns dette var alt annet enn beis men maling. Noe både min far og flere andre skjønt er enige med meg i.

Så i år da, og etter en lang vinter så såg treverket fryktelig ut. Malingen var for lengst begynt å «flasse av» på treverket, og ikke minst også begynt å bli grønn/grønske på. Dette gjaldt over alt på de 10 kvm. balkong som jeg har. Så i hele sommer har dette irritert meg grenseløst, fordi det bare så fryktelig stygt ut. Så i dag kom Martin med pusse/slipemaskin for å hjelpe til med å få bort denne malingen. Han begynte først med pusse/slipemaskinen men jeg så fort st dette ville ta en evighet å få fjernet malingen med den maskinen. Så det ble til at han syklet bort til Maxbo på Sinsen, og der sa de tol ham at han heller burde gå for terrassefjerner og skurekost for å få fjernet malingen. Dette ville være mye kjappere. Og så kunne han/vi gå over med pusse/slipemaskin for å fjerne restene av det som måtte være igjen av maling. Da pusse det med fint pussepapir. Der etter støvsuge bort løst støv og trestøv og vakse over med vann. La det tørke godt for så å beise med naturfarger beis til slutt. Så det er det som er planen vår. I morgen skal vi pussse/slipe treverket godt ned. Så får vi se hvordan det blir.

Det var riktig nok veldig tungt å ligge her ute på terrassen og sette i gang med denne skuringen av malingen. Jeg kjente det sykt godt i fingrene. Men så gikk det likevel overraskende godt også å få malingen bort…..Men det er veldig viktig at terrasserensen får ligge lenge nok å virke før man begynner med selve skuringen. Jeg og Martin startet nok litt for tidlig enkelte ganger med skrubbingen da vi merket at det var litt vanskeligere å få bort malingen enkelte steder. Vi brukte nesten 3 timer på hele arbeidet med å fjerne malingen. Og jeg syns vel det var mer enn nok…..

Slik så altså balkongen min ut. Og så fort utrolig stygt ble dette, etter bare ett år da denne beisen/malingen ble lagt på i fjor og da med to strøk. Veldig stygt. Så dette var det bare å få fjernet og vasket bort.

Her var det da altså bare å få på seg de gule silkehanskene og sette i gang med å skure bort malingen med positivt godt mot. Her er jeg full sving med skrubb og skrubbing for harde livet. Hjelpes så tungt dette ble etter hvert. Men med flere pauser så gikk dette veldig fint……

Martin i full sving med å spraye på terrassefjerner på treverket til balkongen. Og så var det å vente i 15-20 minutter før man kunne sette i gang med selve skrubbingen av terrassen.

Og slik ble det ferdige resultatet. Det er adskillig lysere enn det som vises på dette bildet her. Nå skal det bare pusses litt på, og så er det klart til å beises. I en heeelt annen farge enn denne brunmalingen som var tidligere…

Det er denne flasken med terrasserens som jeg har kjøpt på Maxbo som er brukt på balkongen min.

Det ferdige sluttresultatet med beis på. kommer i et eget innlegg neste uke.

Garman.❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg