Frivillig for HIV Norge i dag – Pride/Skeive dager i Oslo.!

I dag klokken 09.30 møtte jeg opp på lokalene til HIV Norge som ligger i Christian Kroghs gate midt i Oslo. Og Bente som sitter på kontoret til HIV Norge lurte tidligere på om det var noen frivillige som kunne tenkte seg å være med å hjelpe til under Skeive Dager, eller Pride som jeg aller helst liker å kalle det for her i Oslo. Og det var det klart at jeg kunne si ja til og være med på. Jeg hadde ikke noe annet føre likevel å ta meg til. Så hvorfor ikke.

Jeg og Arne som også er en av de som jobber og sitter på kontoret til HIV Norge gikk umiddelbart i gang med å få ting og tang inn i bilen av det som skulle tas opp og med til HIV Norges stand i Pride Park området oppe i Spikersuppa. Vi gikk i gang med å lesse inn i bilen som HIV Norge hadde leid for de dagene som Pride/Skeive dager varer. Altså til mandag i neste uke. Det gikk fort å få alt vi skulle ha med oss inn i bilen, da HIV Norge gjengen på forhånd hadde gjort en sånn god jobb med å gjøre klart alt som skulle være med opp til Pride Park i Spikersuppa.

I Spikersuppa gikk vi i gang med å orden til standen som HIV Norge har. Teltet var for lengst på plass. Så det var for oss bare å sette i gang og klargjøre standen til åpningen klokken 15.00 i ettermiddag. Den største utfordringen vi hadde,(om jeg kan kalle det det), var å få i stand to store hvite skilt/plakater av stoff som skulle være en del av standen til HIV Norge. Massevis av diverse rør og deler som skulle kobles til, før vi til slutt klarte å få den hvite duken over alle stengene/rammen. Det gikk veldig greit, men vi knotet litt også. Men med 3 hoder som tenker så gikk dette veldig fint. Ellers gikk resten av klargjøringen veldig bra.

Selv skal jeg ikke stå noe selv på standen til HIV Norge. I alle fall ikke i år. Jeg føler meg ikke helt klar for å stå og ta i mot og å snakke med vilt fremmed om HIV. Og også mine egne erfaringer angående HIV sånn helt åpenlyst for alt og alle. Men dagen kommer nok. Men ikke akkurat nå. Men det er ikke bare det som skal foregå på standen deres. Det skal også være quiz der de som ønsker kan svare på 6 spørsmål angående dette med HIV. Det vil si, 6 spørsmål og så er det svaralternativer til som de kan velge å krysse av på hva de mener er riktig svar eller ikke. Alle får premie. Og de som har alle svarene riktig får en litt finere premie. Neste år får jeg se om jeg er en av de frivillige som står på standen til HIV Norge og svarer på spørsmål som folk lurer på.

Det er også viktig for meg å få frem at denne årlige Priden som arrangeres i Oslo hvert eneste år. Ikke bare er for homofile og lesbiske. Alle som vil kan selvsagt ta turen innnom her for å kose seg. Spise, drikke og snakke med alle de som har stands her. Det er mange stands her. Så er det noe man lurer på, på noen av standsene så er det bare å spørre. De som står der svarer gjerne og er mer enn gjerne behjelpelige med å svare og eventuelt hjelpe til. Er du nysgjerrig og har lyst til å ta turen innom ja da syns jeg du skal gjøre det. Det er gratis inngang også alle dagene.

Her er jeg foran det flotte skiltet til HIV Norge som vi måtte være 3 stykker for å få opp. Ett av to skilt dette. Det andre var dobbelt så stort også. Godt synlig inne i HIV Norges stand og inne på Pride området i Spikersuppa.

Og slik ser standen til HIV Norge ut. Ved siden av oss til venstre står Olafia klinikken med sin stand. Den er det veeldig mange som besøker under Pride. Vanligvis kler her for å få testet seg. Både hetroer, homser, bifile og lesbiske tester seg her for både det ene og det andre. Kjempebra.

Og her har jeg og Arne fylt i bilen med masse ting og utstyr fra HIV Norge. Dette var en varm og svett liten treningsøkt. Men morro å få hjelpe til med dette syns jeg.

Sånn ved 12 tiden i dag. Gikk vi og spiste en fantastisk lunch i byen som HIV Norge spanderte på oss. Veldig koselig at de gjorde det. Skrubbsulten var jeg og da klokken var rundt 12. Så det passet perfekt. Her er det kyllingbryst og grønnsaker jeg spiser. Veldig godt.

Og etter som det er Pride måned og Pride uke i Oslo så dikk jeg kjøpt og bestilt meg disse flotte armbåndene på gaysir sine nettsider. Eller gaysirs nettbutikk heter det på gaysir.no. Masse regnbuefargede armbånd, smykker og annet er å få kjøpt i Spikersuppa også. Så det er bare å ta turen. Er de ikke fine.?

Og her er jeg på Aker Brygge om dagen og blir tatt bilde av mine to venninner som foreviger det hele. Ja denne homsen her vet å vifte med flaggene sine……

Og her på dette siste bildet har jeg pyntet til Prideuken på balkongen min med regnbueflagg. Det syns jeg må til. Og det syns jeg alle som støtter kjærligheten og retten til å elske hvem man vil burde gjøre.

Ha en flott Pride alle sammen.!

Garman. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg