Gammel historie våkner til liv igjen – En historisk dag.!

Slik ble det altså seende ut da den ikoniske logoen til vinmonopolet kom på plass igjen etter å ha blitt fjernet for 23 år siden. Endelig er «V» logoen kommet tilbake til, akkurat der hvor den hører hjemme. Fantastisk. 

I dag har det blitt skrevet et stykke vakker historie her i området på Løren i Oslo hvor jeg bor.
Neste uke åpner det som heter Vinslottet på Løren. Det vil si nøyaktig om en uke, torsdag i neste uke åpner dørene til Vinslottet. Da en gang Arcus/vinmonopolet sitt hovedlager nå har blitt omgjort til godt over 300 leiligheter, forretninger, kafeer, restauranter og mye mere til som skal huses inn dørene her.

A/SVinmonopolets logo var fra rundt 1930 godt synlig på sydenden av taket på «Bygg01».

Logoen var svært lik senere Kong Olav V’s monogram og fikk derfor en nasjonal symbolverdi i Norge under andre verdenskrig.

Logoen ble fjernet fra bygget da Vinmonopolet i 1996 delvis ble til Arcus, men er nå, som replika, på vei tilbake til sin opprinnelige plassering.

Så i dag, torsdag den 17 oktober klokken 12.00 ble det skrevet et lite stykke norsk historie på Løren, da den ikoniske «V» logoen ble heist opp og på plass igjen etter å ha vært borte i over 23 år. Et viktig ikonisk symbol som hører dette historiske og verneverdige bygget til.

Det gledet mitt 41 år gamle hjerte veldig å se at denne logoen nå endelig var på plass igjen. Jeg som er en smule interessert i kunst, kultur og historie bare måtte ha med meg denne flotte begivenheten i dag. Og det var mange skuelystne som hadde gjort akkurat det samme som meg og ville se denne begivenheten.

Her ser dere et haaaaav med bilder som jeg tok mens det hele pågikk…:)

Den ikoniske logoen ankom i forrige uke til Vinslottet like ved Krydderhagen på Løren/Haslelinje i Oslo. Endelig er logoen nesten tilbake der hvor den hører så fint hjemme. 

Samtlige arbeidere som jobber med Vinslottet var stilt opp rundt utenfor like før klokken 12.00 da det hele skulle skje. Det er klart at også de ville ha med seg og se denne store begivenheten og historiske øyeblikket som dette faktisk er.

Og her er logoen godt på vei til å bli heist opp og på plass til der hvor den hører hjemme. Og det til stor applaus fra alke arbeidere og alle andre som også var fremmøtte. Inkludert meg da, hehe.

Klokken 12.11 var logoen og det hele på plass. Prosjektleder for Bygg01 bygget eller Vinslottet som det heter, ropte ut at dette hadde de beregnet 12 minutter på å utføre. Og han var litt stolt over at det gikk litt fortere. Ikke skjønner jeg hvorfor det men….

Og sik ser det ut da med «V» logoen litt på avstand. Endelig er logoen kommet hjem igjen der hvor den helt klart hører hjemme. La oss håpe det blir for godt denne gangen….

Bor du i Oslo eller i nærheten, da er du hjertelig velkommen til åpningen av dette flotte bygget på Løren i Oslo. Åpningen er klokken 16.00 torsdag 24 oktober. Da er det bare å ta t-banen til Hasle eller til Løren, og så er det bare å gå 5-6 minutter fra T-banene. Det ligger midt i mellom Hasle og Løren. Ta turen da vel, for det skal jeg.!

Garman.❤️

 

jjjjjj

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg