Gi din mor fri fra dette daglige «middagshysteriet» inni mellom.!

I dag sa jeg til min mor at i dag skulle jeg stå for middagen. Og min mor kunne ta fri fra alt som het matlaging og middag. Hun står oppi de grytene hver eneste dag. Så en liten pust i bakken fra middagen skulle bare mangle. Jeg gjør vanligvis alltid det når jeg kommer hjem til mine foreldre på besøk. Da tar jeg over kjøkkenet, (særlig da middagene) slik at min mor slipper å stå oppi disse grytene dag inn og dag ut….. Og hvorfor i all verden skulle hun det.? Jeg er da en godt voksen mann som her godt kan hjelpe til med å lage maten jeg spiser hjemme hos de. For og si det sånn, det skulle da bare mangle. Og vanligvis tar jeg over på kjøkkenet når jeg er hjemme på besøk hos de. Jeg ser på min mor at hun er litt glad for å slippe å stå oppi disse grytene hver eneste dag. Hun syns nok det er deilig å få slippe dette litt inni mellom. Jeg kan se det på henne at hun gjør det. Og da er det klart at dette gleder meg også veldig å gjøre for de. Det skulle strengt tatt bare mangle spør dere meg. Gjør det samme du med din mor eller far så skal du selv så hvor glade de blir for å slippe å gjøre dette hver eneste dag….

Mor og far ville i da ha pannekaker til middag. Så da ble det selvsagt det. Pannekaker med litt bacon til var det jeg laget til de. Og dette er noe som jeg vanligvis aldri pleier å spise selv. De ville ha det, så da ble det det. Og godt var det. Min tvillingbror Gunnar var også invitert av min mor på middagen i dag. Han skulle komme klokken 13.00 så da var det bare for meg å få stekepannen varm og få sving på pannekakerøren og pannekakene. Det ble vel 20 pannekaker jeg fikk stekt til oss. Jeg sa til min mor at dersom vi skulle ha pannekaker så måtte vi ha litt sprøstekt bacon til også. Litt sprøtt og salt med pannekaker er jo bare kjempegodt. I stedet for dette her sukkeret og det søte syltetøyet. Og dessuten så var det middagspannekaker vi skulle ha og ikke dessertpannekakker. Middagspannekaker er gjerne noe tykkere enn disse tynnere/tynne dessertpannekakene. Og dermed passet det veldig godt med bacon til. Min bestemor når hun laget middagspannekaker i sin tid, så hadde hun gjerne stekte poteter eller potetbåter ved siden av også. Kjempegodt det også. Pannekakene og baconet forsvant på null komma niks her i alle fall.

Det var forøvrig jeg som laget middagen til mine foreldre i går også. Da hadde vi Salma laks, og gode grønnsaker stekt i en ildfast form med diverse gode urter krydret over laksen. Servert med kokte poteter, agurksalat og rømme. Det var ikke så mye mer mat til overs da vi var ferdige med middagen.

Ja, hvorfor ikke gi min mor litt fri fra dette middagshysteriet som jeg velger å kalle det når jeg er hjemme på besøk hos de. Hun står da med huet oppi disse grytene mer enn nok syns jeg. Og jeg vil heller ikke at hun skal stå timesvis på kjøkkenet når jeg er hjemme på besøk hos de. De er vandt til å ha middager hver eneste dag, og kan liksom ikke være uten det. Selv spiser jeg aldri middag hver dag. Og jeg vil heller ikke ha middag hver eneste dag. Jeg har ikke lyst på det hver dag heller. Hvorfor må/skal man ha det hver eneste dag da liksom.? Jeg har i alle fall ikke det behovet at jeg må ha det hver dag…….Det finnes jo så uendelig mye annet godt man kan spise også enn disse middagene. Og du må vel ikke ha et varmt måltid hver dag vel.?

På disse to bildene er jeg i full sving med å mekke i hop pannekaker til middag til meg, min tvillingbror og foreldrene mine.

20 pannekaker ble det. Og med litt sprøstekt bacon på pannekakene. Så ble dette et fortreffelig godt måltid. Jeg kan ikke sist huske at jeg hadde nettopp dette til middag. Det er noen år siden vil jeg faktisk påstå…

Og i går hadde vi bakt salmalaks i en ildfast stor form til middag. Med blandede grønnsaker og ned sitronbåter. Og flere typer urter over salmalaks bitene. Og maldonsalt på toppen. Kjempegodt dette også.

Nyt dagen til vi skrives igjen.!

Garman. ❤️

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg