Gratulerer med dagen Norge – Slik feirer vi 17 mai offshore/oljerigg.! 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Det har også vært tog ombord her på riggen i dag. Da har mer eller mindre alle som kunne og hadde mulighet til det, de gikk i toget. Når de går i tog så går de rundt omkring på  riggen og avslutter det hele ute oppe på helikopterdekket. Og etter det så blir det pølsefest med tilbehør, kaffe og diverse ispinner. Dette også like ved helikopterdekket.

Først og fremst. Gratulerer med dagen i dag Norge, og til alle mine kjære lesere av bloggen min.

Jeg er i år som i fjor ute på jobb offshore på selveste nasjonaldagen vår 17 mai. Ja det er det andre året på rad som jeg er her. I utgangspunktet så gjøre det meg ingenting at jeg er på jobb offshore på 17 mai. Men så er det jo litt rart med det når jeg ser de flotte TV bildene i det fantastiske været i fra Oslo som jeg da hadde feiret 17 mai i. Så kjenner jeg litt på det at jeg gjerne skulle vært hjemme i Oslo og feiret 17 mai. I så flott vær så er det fantastisk å være hjemme på 17 mai. Det er jo. Og når det i tillegg ramler inn med flotte snap videoer og bilder fra venner og familie, som er pynter til fest og kos hele dagen i gjennom. Ja, da får man jo lyst til å feire 17 mai med de. Men sånn er det når man har valgt seg en jobb til havs. Ja, da er det ganske mye man må ofre. Veldig mye faktisk.

Her ute på havet har vi jo også feiret 17 mai. Så klart har vi det. Vi hadde først heisflagging klokken 08.00 i morges, der vi alle sang nasjonalsangen mens plattformsjefen heiste opp flagget. Og etter det holdt en kiten tale for de fremmøtte. Selv var ikke jeg eller noen andre av oss i cateringen til stede på dette. Da vi ikke har tid til den slags. Vi har sååå mye å gjøre på denne dagen. Masse ekstra mat som skal ut til nesten alle måltider. Kl.16 for eksempel, så blir det is, pølser, brus oppe på helikopterdekket. Dette skal da foregå etter at toget er freidig. Ja, det skal gås i tog her ute i havet også. Dette skal begynne klokken 15.30. Jeg skal i alle fall fått tatt noen bilder av dette.

Og ellers så var det middag klokken 18 i kveld. Og da ytrefilet med masse godt til for å nevne en rett. I tillegg et stort dessertbord, godteribord, og softis med ferske jordbær. Så når det gjaldt maten i dag, så var det litt av hvert å velge i mellom. Til slutt i kveld hadde vi bingo, og da med påfyll av en ny runde med godterier og brus. Som vanlig var jeg veldig nær på å vinne. Manglet ett tall flere ganger, men kom ikke helt i mål dessverre og fikk ikke sagt bingo. Får håpe på bedre lykke neste gang. En gang må det jo være min tur også til å vinne.

Her er da store deler av dagmannskapt i full sving med å gå i tog på riggen. Her er de på vei opp trappene og mot helikopterdekket, hvor det og ble tatt et gruppebilde av hele bølingen. 

Trond er her i full gang med å klare wienerpølsene fra Gilde som gjengen ombord skal ha til kaffepausen klokken 16.00. Som dere  ser er Trond veldig glad i pølse for å si det slik….. Jeg visste det var noe med ham…..

Trond som er min sjef og stuert ombord, måtte jo også foreviges ved pølsesjappa hans oppe ved helikopterdekket. Her ble det servert Gilde Wienerpølser, kaffe, og diverse pinneis. Det gikk ned på høykant det meste av det….

Og her er sultne gutter i gang med å forsyne seg med pølser. Stemningen var god og heldig hyggelig blant gjengen. Og det er en alle tiders gjeng som jeg jobber sammen med ombord her. Og supert å få feiret 17 mai med denne gjengen. 

Min makker og kollega Bodil er her i full sving med å pynte kaken som skulle på kakebordet til middagen i kveld. Bodil er utdannet kokk som meg, men både jeg og Bodil jobber som renholdere her på riggen. Vi vil aldri jobbe som kokker mer, hverken jeg eller hun. Det er vi fint ferdige med. Men Bodil hjalp kokken med å pynte denne kaken. 

Bodil er her i full sving med å sette rosene på marsipankaken. Det er Bodil som har laget disse flotte rosene til kalken også. Superfine syns jeg de ble. 

Og her det flotte sluttresultatet av kaken til Bodil som hun har pyntet. Ble den ikke flott syns dere.? 

Her har Kevin kokk klargjort en haug med okse ytrefilet til lett bruning i storpannen på kjøkkenet. Kjøttet er her ferdig saltet og pepret før bruning. Og dette er til 130 personer. 

Her er Christian og en kollega i full sving med å hjelpe oss i cateringen litt. De fyller her på diverse ispinner som vi skulle ha etter togmarsjen ute oppe ved helikopterdekket. Disse to flotte karen hjalp til med å få isboksen opp og ut til helikopterdekket også. Og fikk koblet strøm til også. Slik at isen holdt seg kald. 

Masse krone is og sjokolade ispinner hører selvsagt med til 17 mai. Så dette måtte jo bare til her på riggen også. Utrolig hvor god den der krone isen er da. 

Og her er godteri og kakebordet satt frem til middagen i kveld. Her skulle det være for noen og en hver smak å velge, skulle man tro. 

På disse 3 siste bildene, er jeg, Amporn og Bodil i full sving med å blåse opp ballonger til å dekorere med rundt omkring på riggen. Vi blåser til vi nærmest er blåe i trynet…..-og da særlig jeg som dere kan se…..

En veldig hektisk og travel for alle oss som jobber i cateringen. Slik er det alltid på alle høytidsdagene offshore. Det positive med det, er at dagene da i alle fall går fort om ikke annet…..

Håper du har hatt en fantastisk fin 17 mai feiring i dag. 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg