Hjemmelagede tovede PRIDE tøfler – Kjempestilige.!

De siste 2-3 dagene har en god kollega av meg ved navn Hege, strikket og strikket som bare det. Og det fordi hun i dag skulle reise hjem på friperiode fra jobben som vi begge to har offshore. Så i dag var det hennes tur til å reise hjem. Og så er det min tur torsdag neste uke, som også er Skjærtorsdag. Med andre ord er det full påske når jeg reiser hjem på min friperiode neste torsdag. Og Hege har strikket som bare det de siste 2-3 dagene for å bli ferdig med tøflene før hun skulle reise hjem. Og for å slippe å sende tøflene i posten til meg også.

Det var i den ene kaffepausen som vi satt og hadde her ute på jobb i forrige uke at jeg såg at Hege satt og strikket og strikket i pausene. Og det hun da strikket var tøfler. Og da gjerne til å ha på hytten sin. Å og til sine venner og familie.
Men så var det da på mandag denne uken at jeg kom på og lurte på om Hege hadde lyst til å lage å strikke slike tøfler til meg. Men da i helt andre farger enn det hun holdt på med fra før. Jeg spurte om hun kunne eller fikk til å lage tøflene i Pride fargene eller regnbuens farger, som også er LHBT fargene. Altså fargene for oss (L)esbiske, (H)omofile, (B)ifile og (T)transseksuelle. Og ettersom jeg er homofil, så passer jo det utmerket med tøfler i Pride fargene. Og det var det ingen problemer med å strikke å lage sa Hege. Og det hadde hun veldig lyst til også.

Hun startet på mandag med strikkingen og fikk det litt travelt med å få de ferdige til hun skulle reise hjem i dag på fri. Men hun rakk det akkurat og ble ferdige med dem i går kveld. Sånn at det bare var for meg å legge de i vaskemaskinen til toving på 40 graders vask. Dersom de var litt for store etter første runde i vaskemaskinen så skulle jeg kjøre de en runde til på 40 grader, så ville de krympe/tove seg enda litt mindre. De er i størrelse 42 som er min skostørrelse. Og jeg syns de ble suuuper kule. Se bildene under her.

Hege her i full sving med tøffel nummer to. Som hun ble ferdig med å strikke i går kveld.

Og slik ble den første tøflen seende ut. Veldig fine farger også syns jeg. En bliiiiiid Hege viser frem inne i messen.

Og her den ene av to tøfler ferdig strikket. Og her før den skal toves og bli mindre/mer kompakt før de passer til føttene mine med en skostørrelse på 42. På disse bildene før tovingen ser de ut som skostørrelse 62…….

Og her har jeg lagt begge tøflene inni vaskemaskinen, sammen med to håndklær. Sammen med to håndklær for å gi tøflene litt mer slagkraft i vaskemaskinen mens de vaskes/toves. Og for å oppnå ett bedre tovet sluttresultat.

På disse to bildene ovenfor er tøflene blitt totalt forandret. Det er utrolig hvordan det hele endres fra en stor strikket tøffel. Men så etter en runde i vaskemaskinen på 40 grader. Da endres/krympes eller toves disse tøflene til det de vises som her. Fantastisk. Nesten som litt magi over det hele.

Og her på dette siste bildet er tøflene helt ferdig tovet. Tørket og på føttene mine for første gang. Og de er kjempegode. Så disse blir fantastisk gode å ha på bena mine hjemme i sofakroken med et glass deilig rød vin til vinteren. Gleder meg.

Garman. ❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg