Hva gjør vi.? Dersom Corona viruset skulle ramme oss offshore på en oljeplattform.!

Her er jeg i full sving med å desinfisere dørhåndtakene på hver enkelt beboers lugar. Og vi har 130 lugarer ombord her. 

De siste to dagene har det blitt litt endringer i både prosedyrer og retningslinjer ombord på riggen som jeg jobber på. Og det gjelder smitterengjøring og forholdsregler som de vil vi skal ta i forbindelse med corona viruset som nå herjer og nærmest sprer seg som ild i tørt gress rundt omkring i verden. Så langt er 136 mennesker påvist denne smitten i Norge.

For å unngå, eller iallefall håpe på at vi klarer å unngå å få corona viruset ombord på oljeriggen som jeg er på. Så er det satt i verk noen tiltak mot dette. Blant annet så må alle som skal reise offshore ringe til sine arbeidsgivere dersom de har vært på ferie i utlandet. Særlig gjelder dette landene Italia, Kina, Iran for å nevne noen. Men også ellers. Men og dersom du har vært andre steder i utlandet. Arbeidsgiver vil så avgjøre om du bør ta deg en sjekk hos legen eller ikke for å se om du kan sendes på jobb eller ikke. Når jeg i går kom ombord på riggen så måtte alle som satt i helikopteret som jeg kom med, fylle ut et skjema i forbindelse med corona viruset, signere og levere inn til sykepleieren ombord på riggen. Dette var spørsmål som dreide seg om corona viruset. Dette gjorde vi alle på velkomstmøtet som ble holdt av plattformsjefen og sykepleier.
Utover dagen så kom det mail fra kontoret til sjefen min ombord her. I den mailen sto det at vi nå skulle trappe opp arbeidet med å forhindre eller begrense at det kan komme corona ombord på riggen som jeg er på. Da skulle vi først henge ut på diverse dører og korridorer en plakat med overskriften «Vaner som forebygger smitte». Dette er en prosedyre/retningslinje Folkehelseinstituttet anbefaler at vi følger når vi enten hoster, nyser/snyter oss. (Se bilde(r) nederst i innlegget.) Både på engelsk og på norsk. Jeg tror jeg talte noen og 20 ark som vi gikk rundt rundt omkring på hele riggen for å henge opp inne på innretningen.
Videre fikk vi beskjed om at fra i går av skulle alle som kommer ut for å jobbe, legge på og ta av sengetøyet som de har ligget i, mens de har vært ombord. For så å ta dette med seg helt ned i vaskeriet. Dette er det vanligvis vi i cateringen som alltid har gjort.
En annen retningslinje/prosedyre som nå skulle følges var at vi i cateringen 2 ganger per dag(en formiddag og en gang ettermiddag), skulle gå å desinfisere alle rekkverk i trapper, korridorer. Og også alt av dørhåndtak vi kunne finne skulle desinfiseres 2 ganger daglig. Da enten med antibacteriell eller nøytralt rengjøringsvann (ph 5-7), påført en rosa kult. Denne desinfiseringen var ganske så tidkrevende. Det tok mye lenger tid enn hva jeg iallefall hadde trodd. I tillegg så skulle alle fellestoaletter og vasker rengjøres 2 ganger daglig også. Så litt å gjøre å henge fingrene i der.

Selv syns jeg dette er supert. Det er bedre å prøve på å være litt føre var, enn etter snar. Det viser også at dette med corona viruset tas veldig seriøst av offshoreselskapene. Se det bare for deg dersom en eller flerre blir funnet smittet med corona viruset på en oljeplattform. Det vil bli et himla styr. Og ikke bare det, men den/de det gjelder vil bli satt i karantene i minst 2 uker. Men også alle de andre ombord som jobber på oljeriggen vil bli det…. Er man da i utgangspunktet nesten ferdig med sin 2 ukers tur offshore og liksom er på vei hjem på fri. Og man da får beskjed om at det er corona ombord. Ja, da kan det fort bli 2 uker ekstra på jobb. Ikke bare det, men 2 uker med overtid. De fleste av oss vil hjem etter 2 uker på jobb. Og det vil jeg også. Helt klart. Spørsmålet er vel ikke om det vil komme til å bli et corona utbrudd offshore. Men spørsmålet er vel heller NÅR det vil skje…?

Dersom noen blir smittet her ute, så vil vedkommende bli satt i karantene umiddelbart på en egen lugar. Og med jevnlig og tett oppsyn av medic/sykepleier. Og vedkommende må bli på egnet lugar til karantene tiden er over, dersom helsen til vedkommende ikke forverres. Karantenetiden vil være på 2-3 uker. Så vidt jeg har skjønt så vil vi andre som jobber ombord, også være i karantene. Da ikke på lugaren men ombord på selve riggen. Alle vil bli testet for corona viruset, men likevel vil vi måtte være i karantene i minst 2 uker, dersom det er/har blitt funnet corona virus på en eller flere personer. Medic/sykepleier vil holde alle oss i cateringen informert jevnlig ettersom vi er en del av førstehjelpslaget. Og deretter vil hun tilkalle en eller flere av oss dersom hun trenger hjelp. Dersom det skjer så skal vi ta på oss fullt smitteutsryr. Hvit kjeledress, engangshansker, visir foran ansiktet. Og når vi da er ferdige å hjelpe kastes alt utstyr i gule søppelsekker merket med «smitte». Og så skal samtlige dusje seg godt med såpe og vann fra topp til tå. Det er det vi vet så langt. Og det vi vet vi skal forholde oss inntil videre. Muligens det kan bli endringer på retningslinjer/prosedyrer etter hvert og….

Det som bekymrer meg mest, er at jeg selv er en av de personene som har dårlig/svakere immunforsvar enn funksjonsfriske personer. Ettersom jeg lever med HIV, og har nedsatt immunforsvar, så er jeg i en større risiko enn funkskonsfriske for å få dette viruset. Så jeg må være ekstra påpasselig, noe jeg også prøver på å være. Det er også de med nedsatt immunforsvar som rammes hardest. Og det er også de fleste av de som har dødd av corona viruset med nedsatt immunforsvar som har dødd…..

Denne antibac flaksen og de rosa klutene vi har ombord her, får virkelig kjørt seg på desinfisering i disse dager. Og jeg vil tro at dette vil vi måtte holde på med ganske lenge fremover…..

Rekkverk og dørhåndtak i ganger og korridorer får sin dose med desinfisering et par ganger til dagen. Et arbeide som tar ganske lang tid å gjøre. 

7 etasjer med trapperekkverk og gelender får også sin dose med desinfisering. 

Ha en fin dag.!

Garman.❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg