Hvordan er det mulig å si at denne kvinnen ikke lenger er relevant.?

Slik ser altså fremsiden/coveret på Madonnas nye album MADAME X ut. Original versjonen er denne, både på vinyl og CD platen.

I går fikk jeg endelig somlet meg til å kjøpe Madonnas nye plate som hun har gitt ut. Den heter Madame X, og er en plate jeg anbefaler på det sterkeste. Platen roses opp i skyene, og flere anmeldere verden over mener at dette er den beste platen hennes på over 20 og 21 år. Selv er jeg ikke helt enig i at dette er den beste platen hennes på så lang tid….. Jeg syns det er 2 plater de siste 20 årene som er bedre…. Og det er platene «Ray of light» og «Confessions». Og det er det mange som er enige med meg i. Men Madame X platen ligger hakk i hjel opp mot disse to platene. Dessverre så fikk jeg kun kjøpt vinyl platen av Madonna i går, da de faktisk var utsolgt for cd-en. Men den skulle de etter hvert få inn igjen sa de på Platekompaniet på Oslo City. Skulle jeg ikke få den i butikk, så får jeg bestille den på nettet i stedet….

Vanligvis kjøper jeg aldri CD-er lenger. Og sist jeg kjøpte en CD var i 2015, som også var Madonnas 13 album. Som da het Rebel Heart. Jeg vet også at det bare er et tidsspørsmål før dette med å få kjøpt CD-er og vinylplater i butikk er historie. Men via Internett og nettbutikker vil det nok være muligheter for fortsatt å få kjøpt vinyl og CD plater……. Pkatekompaniets butikker på Byporten og på Storo i Oslo har akkurat blitt lagt ned. Det samme har de blitt gjort i Stavanger. Rett og slett fordi butikkene ikke selger nok. Så hvor mange Platekompaniet butikker vil det være igjen til slutt mon tro….?

Det er en helt ny og helt annerledes Madonna vi får høre på Madame X platen. Hun har hentet inspirasjon fra Portugal og Lisboa denne gang, hvor hun i dag har sitt bosted. Og hun har hentet inspirasjon fra latin amerika. Noe platen bærer en del preg av. En del portugisisk synges i flere av sangene. Men engelsk er selvfølgelig hovedspråket. Madonna får som kjent også litt kritikk for sin nye plate. Og mange mener også at hun ikke er relevant lenger. Og heller ikke hennes siste plate er relevant  mener mange. Men så lurer jeg på. Hvordan kan ikke Madonna være relevant når hennes siste album Madame X topper listene i hele 62 land.? Og i tillegg ligger hun på 2 plass i flere andre land også. Blant annet her i Norge og i Sverige som nummer 2. Og ikke nok med det. Madonnas Madame X plate topper også listene i skrivende stund i USA på Billboard listen der. Altså 8 av hennes 14 album har toppet Billboard listen i USA. Og Madame X er det 9 albumet hennes som topper Billboard listen i USA. Så hvordan i all verden er det da mulig å si at Madonna ikke er relevant lenger.? Det forstår ikke jeg.

SHAME ON YOU til alle de der ute som mener hun ikke er relevant lenger. Og som gang på gang mener det. Spør dere meg så er hun mer enn relevant. Langt mer relevant i dag enn det hun faktisk var før…… Og aldri mer har hun heller vært mer populær enn det hun er i dag. Tro det eller ei. Men hun har heller aldri vært mer hatet enn det hun er nå. Jeg mener at det hatet mot henne i mange tilfeller er mer misunnelse og sjalusi enn hat…… Og hvor respektløst er ikke det å hate en artist som har bidratt og endret musikkinndustrien og utformet den til det den er i dag, i snart 40 år. Snart 38 år for å være eksakt har Madonna holdt på. Hverken Lady Gaga, Beyonce, Rihanna eller Britney Spears hadde vært de stjernene de er i dag om det ikke var for foregangskvinnen Madonna. Dette har blant annet Lady Gaga selv uttalt. Mon tro hvirdan karrierene deres ser ut og er dersom og om de i det hele tatt kommer til å ha en like lang og strålende karriere som Madonnas. Jeg har mine tvil på det faktisk…. Og flere store superstjerner er nok enige i det på mange måter.

Madonna er en meget kontroversiell artist og superstjerne, men det har også vært med på å gjøre henne og forme henne til klodens desidert største levende kvinnelige superstjerne noensinne. Jeg mener også med den makten Madonna har i musikkbransjen i dag. Så gjør hun akkurat som hun vil. Og hun kan gjøre det. Og hun gjør det. Og hun har lov til det. Og få andre (om i det hele tatt noen) kan gjøre dette. Så jeg mener at man også bør omfavne henne, beundre henne for den personen, businesskvinnen, veldedighetskvinnen, aktivisten, politikeren og megastjernen som hun er. I stedet for å hate og dømme henne som så mange gjør. Kanskje det er fordi hun er kvinnen hun er, makten hun har og stjernestatusen som hun har i verden i dag, og i gjennom så mange år som er det som gjør at hatet mot henne vokser og vokser for hver gang hun for eksempel viser verden et nytt mesterverk av en plate som det Madame X er.

Ihuga fan som jeg er av Madonna og har vært i 41 år nå, så er det utrolig morro å ha fått fulgt den strålende karrieren hennes. Personen Madonna, stilendringene, kreativiteten, stålkontrollen hun har på karrieren, veldedighetskvinnen, talskvinnen, politikeren, moren, artisten, superstjernen, skuespilleren, forfatteren og ikke minst Dronningen av pop. Hva er det hun IKKE er. ? Jeg må bare spørre. Og det er hele denne «pakken» og mere til som gjør Madonna så utrolig interessant for meg. Og ikke bare musikken hennes, selv om også den er heeelt fantastisk.

Jeg kan i alle fall nesten ikke vente på hva det neste vi får se og høre i fra henne. Jeg venter i vanvittig spenning.

Og til slutt anbefaler jeg selvsagt Madonnas siste plate Madame X. Hør den på iTunes eller Spotify. Eller best av alt, kjøp vinylplaten eller cd-en hennes.

Madonna bruker i disse dager en sort lapp foran øynene sine som det og er en X på. Hun kaller seg nå for Madame X. Og dermed de denne øyelappen en måte for henne å vise det på.

Da måtte jo selvsagt jeg og en venninne også slå til med en X over høyre øyet vårt, ettersom Madonna har det. Her takket være Snapchat filter så lot det seg gjøre ganske så bra…. Det er riktig nok jeg som er den store fan av oss to.

Og slik ser Madonnas Madame X ut på vinyl. En av flere varianter. Denne her syns jeg er ganske så flott.

Og inne i coveret på vinylplaten så ser det slik ut. Morsomt og flott syns jeg. Men det er det nok ikke alle som synes vil jeg tro….

Det er altså ikke ofte man ser en artist toppe de fleste listene Billboard listene som nummer 1. Men Madonna er en av ytterst få som igjen og igjen klarer det. Så, hvordan kan da folk/kritikere mene at hun ikke er relevant.? Er det noe hun virkelig er så er det det. Mer enn noen annen faktisk. Eller hva.?

Garman. ❤️

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg