Hvs synes du om «nye blogg.no»/WordPress.?

De siste par månedene har alle vi som skriver blogg på blogg.no blitt flyttet over til det nye som heter »wordpress». Å også min blogg ble flyttet over til dette. Et format som visstnok skal være bedre enn formatet til blogg.no….. Etter et par måneder med bruk av wordpress, så er jeg fortsatt litt usikker på om jeg syns wordpress er så mye bedre enn blogg.no formatet…… Og det er flere ting jeg syns var både morsommere og bedre enn på dette wordpress formatet. Blant annet så kunne man velge et fint design som blant annet blogg.no hadde laget til. Det var liksom bare å velge et design og vipps så såg bloggen din helt annerledes og mye finere ut. Kommer denne muligheten til å velge design tilbake tro….? Nå ser det ut til at vi alle har samme gørrkjedelige design på bloggene våre på wordpress formatet….. Jeg håper virkelig at vi får muligheten til å velge design igjen når wordpress er helt på plass og alle bloggene har blitt flyttet over….. Dersom det kommer tilbake. Iallefall er dette en funksjon jeg savner veldig.

En annen funksjon jeg savner er oversikten over følgere jeg følger og hvem som følger meg, slik som på blogg.no….. Denne funksjonen er også tatt helt bort på wordpress……. Iallefall så  klarer ikke jeg å finne hverken de flotte følgerne jeg hadde, og heller ikke de som jeg fulgte. Dersom noen som leser dette innlegget kan fortelle meg om det finnes muligheter til å finne de gamle følgerne jeg hadde, så gi meg gjerne beskjed om det i en kommentar eller melding. Dessuten var det også veldig hyggelig å ha en oversikt over hvilke blogger jeg fulgte og hvem som var mine følgere/ble følgere.

Jeg syns også at ting generelt var mye lettere og oversiktligere på blogg.no enn dette wordpress formatet er. Det var lettere å finne frem, lett og brukervennlig.
Her på wordpress formatet syns jeg det er veldig raskt og lett å få lastet opp bilder. Da får man gjerne lagt inn flere enn ett bilde om gangen også. Å laste opp bilder syns jeg var litt mer tungvint på blogg.no…..

Alt i alt er jeg nok selv mye mer fornøyd med det gamle bloggsystemet som blogg.no hadde, enn dette nye systemet…… Det nye er bra det også, men det er noen viktige ting jeg syns mangler. Og som jeg savner sterkt.  Som jeg nevnte litt lenger opp. Så de siste ukene har jeg vært litt frem og tilbake på om jeg skal fortsette å skrive her på blogg.no eller om jeg skal avslutte her og begynne å skrive blogg på en annen plattform. For eksempel på nouw.com. Har noen venner som har gått over der etter at blogg.no begynte med sitt nye system. Og det minner en del om gamle blogg.no sitt opplegg…….Og hvorfor ville blogg.no gjøre disse endringene da.? På noe som allerede var så bra som det var.?  Hvorfor var det nødvendig da.?

Det som virkelig var bra, var at dette med å kjøpe blogshouts til 15 og 45 kroner forsvant. Det var selvfølgelig valgfritt om man ville betale for slike shouts eller ikke.  Man kunne altså «kjøpe seg oppmerksomhet» rundt innleggene man skreiv og betalte for ved kjøp av blogshouts. Det hadde jeg ikke mye til overs for. Men det er nå borte og nå er alle bloggene og blogginnlegg likestilt liksom. Så akkurat dette er veldig bra.

Hva syns du for eksempel om wordoress og endringene blogg.no har gjort.? Hva syns du eventuelt er positivt og hva synes du er negativt.? Hva syns du er bra og dårlig.? Savner du den gamle gode blogg.no

18 kommentarer
  1. Jeg ble ikke flytta over, jeg begynte jo å blogge på blogg.no for en grunn, fordi jeg likte det, men i all fortvilelse bytta jeg over til wp og er veldig fornøyd, jeg opplever at vi som flytta over selv har flere muligheter enn de som fikk være med blogg over, dette er bare min opplevelse- ikke sikker. Det som er litt kjipt er at jeg ser ikke om du følger meg eller andre fra den gamle blloggblokka og det savner jeg. Vi har funnet hverandre og jeg følger og leser, men mista oversikten over blogg.no blokka og de følgerne. Men har du wp ser jeg om du følger.
   Mange er fornøyde med nouw, ser heller ikke om de følger meg de som har valgt den plattforma… men vi har funnet hverandre uansett❤️Og ja, bloglovin er kjempe fin.
   Jeg har ikke kjøpt noe finesser på wp, men det kan du og bloggen kan bli så flott du bare vil, skjønner at det gjelder nouw også…
   Jeg liker wp med at jeg har fått utenlandske følgere og lesere, det syns jeg er moro og berikende🦋
   Akkurat nå kunne jeg ikke tenke meg å bytte plattform, og det er helt greit at blogg ikke ville flytte meg. Har det fint på wp, men som sagt- savner den følgelista…
   Lykke til⭐️Og si fra når eller om du bytter plattform, vil ikke miste deg og følge bloggen din🦋
   Ha en finfin kveld🦋

   1. Og hvordan flytter man og tar med seg bloggen man allerede har over til en annen plattform.? Vet du det også.? Gjorde du det med din blogg når du flyttet hele over til wp.? <3

  2. Mannen min, skogenssoenn.wordpress.com gjorde alt dette, fordi jeg har ikke noe datakunnskap… men, fra blogg.no fikk han fil med alle blogginnlegg og den kan lastes ned og opp igjen inn i wp. Dette var visst ikke vanskelig i følge han, men jeg vet ikke. Jeg fikk jo med meg at det tok ikke lang tid. På blogg.no står det hvordan du får «bloggen» din og du får en mail tilbake, så er du igang med fila di. Og du: vettu, jeg ser hvem som følger meg på wp, men ingen kan se hvem jeg følger, men det kan man se op nouw- hvem du følger… jeg liker at noe er skjult og ikke alt er åpent, og jeg liker meg mer og mer på wp, det er artig at bloggen leses i bpde USA og England…hjelper deg gjerne, ta kontakt med skogens sønn om du vil, han er best på dette, får hjelpes så godt vi kan, men jeg beklager sent svar… har ikke fått med meg at du svarte…

   1. Tusen takk.:) vil jo så fryktelig gjerne følge både deg og din mann på bloggene deres. :))
    Jeg ser nå at don mann også har kommentert og prøvd å hjelpe med et innlegg på bloggen sin. Skal gå inn å se hva han skriver, og om jeg får det til å flytte over som dere har gjort også. <3

   1. Hei.:))
    Jeg fant ikke det innlegget ditt jeg.:)
    Og jeg vet heller ikke hvordan jrg skal klare å flytte hele bloggen min over til wordpress. Nå logger jeg inn via blogg.no før jeg så sendes over til wordpress. Jeg har ikke fått eller opprettet noe wordpres.com som du har. Du har skogenssoenn.wordpress.com eller noe sånn. Jeg har fortsatt blogg.no……

    Men jeg fikk e-post av blogg.no at jeg var flyttet over til wordpress…. så hvorfor hsr ikke jeg da en wordpress.com konto på min blogg tro…? ;-)))

  3. Hei.
   Da er du flyttet over til ny blogg.no platform som er på wordpress platformen. Jeg har ikke fått Mail om at jeg skal flyttes over. Jeg ba om å få en exportfil fra blogg.no. Når jeg fikk denne opprettet jeg en bruker på WordPress.com og importerte filen fra blogg.no med alle innleggene. Derfor har jeg : skogenssoenn.wordpress.com . Jeg følger deg fra wordpress.com men vet ikke om du ser det.
   Det er jo også masse skriving for å kommentere:-( på blogg.no må jo skrive alt hver gang. Et ikke noe husk meg knapp.

   1. Nei jeg ser ikke at du følger meg. Jeg ser ingen som følger meg. Heller ikke orkidédatter. Hvor under finner jeg de som følger meg.?
    Burde jeg selv opprette en wordpress.com på min blogg og selv eksportere bloggen over.? Er det det som må til for at jeg skal se hvem som evt følger meg.? Nå når jeg ikke ser hvem som følger meg lenger er det også vanskelig for meg å finne/søke opp dere som jeg følger og som følger meg og min blogg.

    Kanskje jeg skulle spørre blogg.no om denne linken for å få eksportert hele bloggen min over til wordpress, for å få disse mulighetene.? Visst det går da.? Og så opprette en profil på wordpress.? Jeg vet da søren heeh.:)

    Vil jo samtidig være 100 % sikker på og at bloggen min ikke blir slettet den 9 april i år…

  4. Bloggen din blir nok ikke slettet i å med at du er flyttet over. Jeg vet ikke hvordan det ser ut på blogg.no. Men du kan jo evt. høre med f.eks. frodith. Da dere er på samme blogg.

   1. Jeg gir opp dette. Har saumfart hele bloggen og wordpress nå og finner ikke ut av dette. Jeg bytter plattform etter hvert, da jeg syns det er grenseløst irriterende å ikke finne de bloggene jeg tidligere fulgte på blogg.no og hvem som følger meg og motsatt. Dette kan du tydeligvis se på din profil….. og ikke jeg..

    Det er også tydelig at det er en forskjell på de som har flyttet bloggene sine selv over til wordpress med en wordpress konto (wordpress.com) i slutten enn de av oss med blogg.no i slutten. Det kan virke som om dere med wordpress konto får/ser mer enn hva vi som ble automatisk flyttet over.

   1. Da har jeg fått svar fra blogg.no om diverse spm jeg stilte de. Og bloggen min er flyttet over til wordpress fra de. Så da blir ikke noe slettet hos meg etter den 9 april.:))
    Og jeg blir værende her med bloggen min.:(

  5. Vi ble veldig enkelt forklart flyttet over fra bloggens «operativsystem» blogsoft og til wordpress løsningen, men vi har foreløpig en innsnevret versjon som du har merket 😉 Flere design vil etter svar på spørsmål komme etter hvert, men frem til april styrer blogg to ulike plattformer, så begge «gatene» vil hangle litt frem til april ettersom jeg forsto. Men flere ting vil dukke opp. For å følge hverandre bruker vi bloglovin nå om dagen. Det er der jeg fant deg igjen nå 🙂 Har du en konto der så kan du søke opp alle oss andre også 🙂

   1. Ja har fått svar på dette nå frs blogg.no.:))
    Og jeg tror ikke jeg oppretter noe på bloglovin. Det får holde med en bloggplattform å forholde seg til syns jeg….:-)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg