“I feel the spirit in the sky”.! – En av de beste finalene «ever».!

Til venstre ser vi sammen Fred Buljo, Alexandra Rotan og Hugo i en introduksjonsvideo som ble brukt i Eurovision finalen. Flott trio som passer flott sammen. 

I forgårs var endelig den store store dagen kommet for oss Eurovison fans i Europa. Og det var selveste finalen i Eurovison Song Contest fra Tel Aviv i Israel. Og i år var jeg mye mer spent over årets finale enn hva jeg vanligvis er. Og det av særlig to grunner, der hvor den ene imponerte meg noe voldsomt, mens den andre skuffet som bare det. De som imponerte meg var Norges bidrag i Eurovison Song Contest finalen. For det første med en fantastisk låt. For det andre et fantastisk samkjørt trekløver. For det tredje det visuelle på scenene var helt rått. Og for det fjerde en veldig populær låt blant fansen i Europa. Og for det femte med over 5 millioner streaminger på nett. Ja, da er det lov å ha litt forventninger og håpe på noe stort. Og stort det ble det så definitivt. Vi havnet på en kjempeflott 5 plass, med svenskenes storfavoritt med 6 poeng rett bak oss. Beste nordiske land ble vi også. Da juryene i de 41 Eurovision landene hadde avgitt sine stemmer så lå Norge på 15 plass, mens Sverige lå i tet i dette sirkuset med en ganske klar ledelse. Men så, så var det folkets stemmer som skulle avgis. Og som de fleste av oss da vet så kan mye skje. Alt kunne endres på den foreløpige listen…… Og endringer det ble det så til gangs.

Jeg var hele tiden bombesikker på at den 15 plassen Norge nå lå på, ikke var den endelige plasseringen for Norge. Jeg var som sagt bombesikker på at vi ville komme høyere opp på listen. Jeg hadde tippet Norge blant topp 10 et sted. Folkets stemmer skulle avgis, og i tur og orden ble land for land tildelt sine poeng fra folket i Europa. Da det var Norge sin tur til å få poeng og de ble gitt, så føyk vi plutselig opp i ledelsen. Og fikk hele 292 poeng fra folket i Europa. Det var ingen andre land som fikk så mye poeng fra folket ute i Europa enn norske KEiiNO. Vi var hele Europas favoritt blant folket. Så man kan si at vi vant finalen på den måten. Dessverre så skulle vi hatt litt flere stemmer fra de forskjellige juryene. Da hadde vi vunnet….

Vi fortsatte å lede en stund til, men de to store forhåndsfavorittene Nederland og Italia gikk forbi oss. Det samme gjorde Azerbaijan og Sveits. Da det var Sverige som skulle få poeng fra folket så gikk det nærmest et gisp gjennom salen da det ble ropt opp at Sverige bare fikk 92 poeng fra folket. Det kunne man se på John Lundgren og hans ansiktsuttrykk at han ikke forventet. Han forventet helt klart mye mer. Og ble veldig overrasket. Og jeg tror faktisk han trodde han skulle vinne hele Eurovision. Det gjorde han ikke. Det gjorde nemlig Nederland med sin fantastiske låt « Loosing Game» sunget av Duncan Lawrence. Denne låten var også min favoritt til å vinne. Og for en gangs skyld klarte jeg å tippe riktig vinner. Det var ikke før jeg hadde sett og hørt Nederland synge i finalen at jeg publiserte en status på min Facebook og sa at Nederland vinner Eurovision 2019. Og jaggu meg fikk jeg rett i det. Jeg fikk frysninger av å høre denne låten i finalen. Fantastisk Nederland

Og så til den som skuffet meg mest i hele Eurovision finalen. Det var ikke en av årets artister/deltakere i Eurovision. Men en megastjerne og ikon av en annen verden. Det var mitt store idol som jeg har hatt og fortsatt har. Nemlig Madonna som skulle ha et av pauseinnslagene i Eurovision finalen. Hun sang to låter og det var «Like a prayer» som er den største hiten som hun har hatt og en helt ny låt fra hennes kommende album som kommer den 14 juni, kalt «Madame X». Låten hun sang fra den nye platen som kommer het «Future». Dessverre syns jeg selve sceneshowet var helt greit til begge låtene. Men det som overrasket meg mest var hvor utrolig dårlig hun sang. Det hørtes surt og falskt ut….. Godt mulig det kan ha vært tekniske problemer med lyden. Men pent var det i alle fall ikke. Hennes nye låt «Future» likte jeg heller ikke, da dette var mer eller mindre en sånn rap/hiphop aktig låt. Og jeg kan jo ikke fordra den slags type musikk. Det blir dessverre bare mas/masete for meg. Men utenom det syns jeg «Future» er veldig dårlig i utgangspunktet. Dette er singel nummer 4 fra Madonnas kommende album. Og 3 av disse låtene har denne rap/hiphop aktige beaten. Det kan da virke som om den nye platen til Madonna vil gå i denne sjangeren…… Det får vi i alle fall svar på den 14 juni.

Ellers så syns jeg årets Eurovision Song Contest finale fra Tel Aviv, virkelig var den beste finalen ever. Virkelig en av de beste, men den desidert beste finalen ever i mine øyne. Det var veldig mange gode låter i denne finalen, som kunne vunnet finalen. Noe som gjorde dette ekstra spennende. Det var liksom ingen soleklar favoritt…. Både Azerbaijan, Sveits, Russland, Nederland, Sverige, Kypros og Norge kunne alle ha vunnet. Men så var der Nederland som klarte brasene. Og med Norges 5 plass syns jeg vi kan være utrolig stolte av. Joik som er en kulturarv i de fleste land i Europa trykket dette varmt til sitt hjerte også. «I feel the spirit in the sky» Herlig. Eneste som jeg kanskje syns var et minus med Eurovision i år, var at sendingen varte i litt over 4 timer før en vinner hadde blitt kåret. Det syns jeg vel er litt i lengste laget for et familieprogram som det Eurovision Song Contest er. Men det er bare å glede seg til Amsterdam og Nederland til neste år.

Og så håper jeg at Norges neste bidrag blir minst like godt som «I feel the spirit in the sky, og at neste års låt tar oss til nye og uante høyder. Men til da syns jeg vi skal nyte lyden av «i feel the spirit in the sky» eller «Spirit in the sky» som låten egentlig heter med KEiiNO.

Slik så det ut etter at alle landene hadde fått sine jury og telefonstemmer. Norge på en flott 5 plass. Mens Nederland vant. Ganske jevnt egentlig mellom de 3 øverste på resultatlisten. En liten stund inn i poengavgivningen så lå Norge på  plass på resultatlisten. Tenk om det var dette som hadde blitt sluttresultatet. Men slik ble det ikke. 

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg