I gang med julebaksten – Mors supergode havreflarn.!

I går tikket det inn en snap til meg i fra min kjære mor. Da jeg åpnet den, så var hun i full sving med å lage en av mine store favoritt julekaker. Nemlig havreflarn. Jeg fikk jo helt vann i munnen av å se hennes flotte gyllenbrune havreflarn som lå til avkjøling på en rist på snappen som jeg fikk av henne. Min mor sendte over oppskriften til meg på snapp, slik at det bare var for meg å ta en screenshot av bildet. Og i dag gikk jeg i gang med å lage havreflarn. En ting er at disse er supergode, men det andre er at de er jo super enkle å lage også. Om det finnes flere varianter av havreflarn så har du i alle fall her oppskriften som jeg fikk av min mor.

Oppskrift.:

100 gram margarin

4 dl havregryn

3 dl sukker

5 ss hvetemel

2 ts bakepulver

2 stk hele egg

Smelt smøret i en gryte, tilsett så havregryn, sukker, hvetemel, bakepulver og egg. Og bland det hele godt sammen i gryten. Sett deigen på plate med teskje. Husk å ha godt mellomrom på stekeplaten mellom kakene. Visst ikke smelter de sammen. Stekes på 175 grader i 12-14 minutter midt i ovnen. Bruk over og undervarme
Ta brettet ut av stekeovnen og la kakene avkjøles 1-2 minutter på bakepapiret på brettet før du legger de over på rist til avkjøling.
Legg de så i en kakebomme med lokk, og pass på at de nå er helt kalde. Pass også på at lokket sitter skikkelig på, sånn at det er helt tett. Er det ikke tett, blir kakene myke og ødelagte.

Hvorfor er havreflarn en av mine store favoritt julekaker.? Jeg elsker sprøheten som de gir. Og ikke minst hvordan de knaser i munnen din, til smaken av svak karamellaktig smak. Kjempegode.Så kos deg og bon apetit.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg