I går gjorde jeg noe som jeg ikke har gjort siden 2012 – Minner dukket opp.!

I går gjorde jeg noe på jobb som jeg ikke har gjort i det hele tatt siden jeg tok fagbrevet i renhold som renholdsoperatør i november 2012. Og det var nemlig å fly rundt med en skuremaskin på gulvet i messen her ute på jobb. Det ga mange minner tilbake til 2012 da jeg øvde meg til fagprøven på både skuremaskin og bone og poleringsmaskin. Og det ikke helt uten grunn da det å håndtere en skuremaskin/bone og poleringsmaskin og å vite hvordan den fungerer, hva den gjør, og HMS rundt dette. Samt kunne utføre et arbeide på et gulv med disse maskinene på for eksempel vinylgulv, sklisikkert gulv eller linoleumsgulv er pensum til en praktisk fagprøve i renhold. Og det er ikje bare enkelt å gjøre dette heller. Jeg brukte flere måneder på å trene med all verdens type maskiner for å bli riktig god og sikker på dette, dersom jeg skulle få gulvpleie av noe slag på en fagprøve. Vanligvis får man ett eller annet periodisk renhold med gulvpleie på fagprøven. Og jeg var heller ikke noe unntak der. Jeg fikk å skure et sklisikkert gulv på et baderom. Og boning og polering av linoleumsgulv på et pasientrom. Dette var på Aker sykehus i Oslo. Så all den øvingen og treningen med skuremaskin og poleringsmaskin i forkant av fagprøven var i aller høyeste grad verdt det. Så tusen takk til de som hjalp meg på regjeringskvartalet med dette den gang i 2012.

Hereremin det er allerede 7 år siden nå i november at jeg har tok fagbrevet i renhold. Jeg syns jo nettopp det var at jeg holdt på med fagbrevet i renhold og ikke minst eksamen. Hvor pokker ble de årene av da.? Ikke vet jeg for og si det sånn. Skremmende også hvor utrolig fort disse årene går. De går bare så altfor fort.

Mens jeg holdt på i messen med denne skuremaskinen så merket jeg at jeg var litt rusten i måten å føre skuremaskinen frem og tilbake over gulvet på. Det er en teknikk for dette også. Det er kanskje ikke så rart ettersom jeg ikke har tatt i eller rørt en slik maskin siden 2012. Ble bittelitt overrasket over det, for jeg hadde trodd at det var som å kjøre bil…. Har du først fått det inn i fingrene/bena ja så sitter det og du kan det for alltid liksom…… Eller det samme med å sykle. Men der tok jeg feil dere. Det var litt rustent, men med litt trening så hadde jeg vært raskt inne i det igjen. Men så kom jeg på å tenke på en ting til mens jeg holdt på med denne skuremaskinen. Hvor rusten er det mulig at bilkjøringen min er blitt tro….? Jeg våger ikke å tenke tanken på det. Jeg som har sertifikatet, men som ikke hverken har tatt i et bilratt eller sittet bak rattet på en bil siden jeg flyttet til Oslo 30 juni 2006. Jeg har virkelig ikke kjørt noe bil siden da. Ikke en eneste gang mens jeg har vært hjemme på besøk hos mine foreldre på Vestlandet heller. Hjelpes, kanskje jeg skal prøve på det når jeg reiser hjem til mor og far den 21 denne måneden. Det spørs vel om de våger å slippe meg til bak rattet og…..

Morro var det i alle fall å leke seg rundt på gulvet med denne maskinen i dag. Og det er slett ikke noen billig maskin jeg har lekt meg med i dag. Denne skuremaskinen koster circa 30.000 kroner. Ganske kostbare greier.

Her er jeg da i full sving med skuremaskinen inne i messen. Jeg var her akkurat begynt med skuringen så det var ikke akkurat så mye «søl» og se nå i begynnelsen. Men det ble både mer vann og skum etter hvert. Viktig med nok vann for å gå løsnet opp det som ligger fast i gulvet.

Genial denne skuremaskinen her da den er automatisk og uten ledning. Perfekt når man slipper denne ledningen som fort kan komme i veien når man holder på, og ikke minst fort kan komme inn under maskinen…. Og plutselig så har man en kortslutning…. Så elektriske varianter anbefaler jeg ikke.

Det som også er genialt med denne automatiske/batteridrevne skuremaskinen, er at den selv doserer ut rikitg dose med vann og kjemikalie. Og også har «en suge opp» funksjon når den er ferdig med skuremaskinen. Langt fra alle skuremaskiner har disse funksjonene. Jeg er fra før vandt til å skvette rundt med vann og kjemikalier når jeg skuret. Noe jeg også gjorde på fagprøven i 2012. Så teknologien går fremover på dette i rengjøringsutstyret også. Og det er bra.

Min makker og gode kollega Bodil var den som foreviget det hele mens vi holdt på inne i messen etter lunsj. Jeg foreviget også Bodil da hun gjorde dette. Hun hadde forøvrig aldri tatt i en slik maskin, og heller ikke skuret et gulv med en skuremaskin. Hun klarte det riktig så bra syns jeg.

Ha en nydelig dag.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg