Jeg får hjelp av jurist i HIV Norge – Forsikringsselskapet innvilget ikke søknad om livsforsikring & uføretrygdforsikring.!

Fredag i forrige uke fikk jeg beskjed av banken min Gjensidige eller Nordea Direct som de bytter navn til den 1 april, om at søknaden min angående en livsforsikring og uføretrygdforsikring som jeg har søkt om å få fra de ikke ble innvilget. Og jeg hadde selv en mistanke om at jeg ikke ville få dette innvilget. Det har hele tiden vært slik at vi som lever med HIV ikke har fått eller får innvilget denne type forsikring, ettersom retningslinjene til Gjensidige og til alle andre bankene i Norge, sier at folk med HIV Ikke får dette innvilget. Noe som heller ikke var noe sjokk for meg at dette ikke ble innvilget.

Jeg har i flere år ønsket meg livsforsikring og uføretrygdforsikring, da dette etter min mening er to av de viktigste forsikringene enhver person i dette landet burde ha. (Søk det opp på Google/nettbanken din så vil du skjønne hvorfor). Siden jeg fikk påvist HIV viruset i 2013 har det vært meningsløst for meg å søke om livsforsikring og uføretrygdforsikring, så lenge bankene og Forsikringsselskapenes organisasjon, Finans Norge har hatt de retningslinjene som de har hatt. Helt til HIV Norge kom inn i bildet og tok dette opp med Finans Norge. HIV Norge har holdt på siden i høst med å få Finans Norge til å forstå at det å gi folk med HIV, en livsforsikring og uføretrygdforsikring ikke er noe problem i dag. Og det takket være de fantastisk gode medisinene som vi HIV positive bruker i dag og resultatene disse medisinen gir/viser. Dette har Finans Norge nå innsett og nye retningslinjer, da de gamle retningslinjene for lengst var gått ut på dato, blir nå erstattet med nye. Noe også Finans Norge hadde sagt seg enige i med HIV Norge.

Men så skjer det da på fredag i forrige uke, at jeg ikke har fått innvilget min søknad angående livsforsikring og uføretrygdforsikring. Og det grunner Gjensidige/Nordea Direct med at, og sitat « På grunnlag av helseopplysninger kan vi dessverre ikke tilby deg denne forsikringen. Vi har lagt vekt på opplysninger fra deg og din lege om HIV. HIV infeksjonen svekker immunforsvaret. I vurderingen legger vi blant annet vekt på virusmengde og immunstatus. Vi kan dessverre ikke tilby deg denne forsikringen. Vurderingen er i samsvar med de retningslinjene som er utarbeidet i Nemda for helsevurdering. Nemda er sammensatt av leger og forsikringskyndige fra forsikringsselskaper og av leger oppnevnt av Den norske legeforening.» 

Så lurer jeg på følgende.: Hvordan kan de avslå søknaden på virusmengde.? Når jeg nærmest fra starten av har hatt en virusmengde på 0 i blodet. Altså 0 som er ikke sporbart virus i kroppen/blodet. Og vet dere hva, resultat 0 i virusmengde, det kan faktisk ikke bli bedre enn det. 0 er det beste. Og jeg lurer på, hva slags virusmengde er det de ville jeg skulle hatt for å fått disse forsikringene godkjent. Når 0 er det beste tallet man kan ha.? De begrunner også avslaget med at immunstatus ikke er bra nok. Det vil si at CD4 tallet som har med immunforsvaret å gjøre ikke var godt/høyt nok for å få godkjent søknaden. Selv forstår jeg ikke det, da jeg hele tiden har hatt et CD4 tall som er laaangt over det normale for de av oss med HIV. Et unormalt men strålende bra høyt CD4 tall som HIV legen min på Ullevål gjentatte ganger har sagt og fortsatt sier når jeg er på kontroll på Ullevål en gang per år. Så jeg skjønner ikke denne begrunnelsen helt. Og jeg skulle gjerne også likt og visst hvem disse folkene i denne Nemda og legene var/er for noen folk.

For litt over 2 uker siden var jeg innom og hilste på alle sammen i HIV Norge i lokalene deres midt i Oslo sentrum. Da for å hjelpe til med å pakke kondomer og glid i små pappesker som HIV Norge skal ha med seg rundt omkring på diverse arrangementer i løpet av våren og sommeren. Jeg slo da av en prat med lederen for HIV Norge og nevnte da til henne at jeg hadde søkt om livsforsikring og uføretrygdforsikring som vi HIV positive nå hadde lov til å søke om, og ikke minst få innvilget. De var svært interesserte i å få vite utfallet av denne forsikringssøknaden min om hvordan det hadde gått. Og det lovet jeg selvsagt at de kunne få vite. Som nevnt kom det svaret på fredag i forrige uke, og søknaden ble ikke innvilget. I løpet av helgen som nå var sendte jeg en mail til HIV Norge om at jeg ikke hadde fått innvilget søknaden. Noe de ble svært forbauset over og overrasket over. De lurte så på om de kunne få lov til å sende dette til sin jurist i HIV Norge, og om jeg ville så kunne han hjelpe meg med å klage til Gjensidige/Nordea Direct angående avslaget på forsikringssøknaden. Noe jeg selvsagt svært gjerne ville at de skulle få lov til. Så i formiddag fikk jeg tilsendt et fullmaktsskjema fra juristen i HIV Norge og fikk fylt ut og signert det, og sendt i retur så fort som mulig. I tillegg sendte jeg ham en PDF fil av avslaget fra banken min da han trengte den også. Juristen skulle på kontoret til HIV Norge i morgen og se nærmere på saken, og hjelpe til med klagen osv.

Jeg vil tro at det mest sannsynlige er at noen i denne Nemda ikke har fått med seg de nye retningslinjene som i høst har blitt oppdaterte fra de gamle utdaterte som de hadde fra før…..Det er det jeg tror er grunnen til avslaget som jeg fikk. For ingenting angående min HIV situasjon skulle stå i veien for at disse søknadene ikke skulle/skal bli innvilget på noen måte. Men nå får jeg hjelp fra juristen i HIV Norge til å løse denne floken…

Så vidt jeg vet er jeg også den første HIV positive som har søkt om å få disse forsikringene innvilget, etter at vi som lever med HIV kunne søke om denne type forsikringer….. Og det syns jeg jo er litt stas da. Men jeg hadde aldri trodd at det måtte en jurist til for å få disse forsikringene innvilget. Jeg skal holde dere oppdatert angående dette om hvordan det går med denne saken fremover. Det er slett ikke bare bare å leve med HIV, selv i 2020 ser dere. UTROLIG NOK. Men mye har heldigvis endret seg og blitt myyye bedre også……

Til vi om ikke lenge høres igjen. NYYT dagen, den er din.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg