Jeg løy min tvillingbror rett opp i trynet.!

Den siste uken har jeg pratet med min tvillingbror jevnlig på messenger på Facebook. Det var riktig nok han som tok kontakt med meg først på Facebook. Og den første meldingen som han sendte meg der, var om jeg kunne ringe til ham på telefon så fort som mulig. Og det var det jo klart at jeg kunne gjøre for ham. Det han da lurte på var om jeg kunne stå som kausjonist for ham på et lån som han hadde tatt opp de siste årene. Ikke hvilket som helst lån. Men et forbrukslån hos Bluestep Bank. Jeg ble litt sjokkert og overrasket da jeg hørte dette. Og at han i tillegg hadde vært så «innmari dum» og gått i forbrukslån fellen. Jeg spurte hvorfor han hadde tatt opp denne typen lån. Og da svarte han at som jeg også visste så hadde han bygget garasje de siste 3 årene og kjøpt seg bil. Senere i uken da jeg spurte ham hva hans samlede gjeld var inkludert boliglånet på huset. Så svarte han at han hadde 1.6 millioner i boliglån og 850.000 kr i forbrukslån og ikke 450.000 kr som han sa første gangen til meg at han hadde. Jeg spurte han hvorfor han ikke hadde lånt disse pengene (850.000 kr) gjennom banken sin som han har boliglånet sitt i. Ja, fått lagt til de 850 000 kr på boliglånet sitt, slik at han kunne ha lånene sine samlet på et og samme lån. Han svarte da at banken hans ikke ville gi ham mere i lån. Jeg fikk også vite av min tvillingbror at garasjen hadde kostet litt mer enn hva han hadde tenkt at det ville koste. Og vanligvis så gjør jo alle byggeprosjekt det. De koster mer enn det som vanligvis er budsjettert…… Også i min tvillingbrors garasje ble det dyrere enn budsjettert….

Men så tenker jeg, 850.000 kr for å bygge en garasje og for å kjøpe seg en gammel bil.? Hva slags garasje er det han har satt opp.? Hva er det som er så spesielt med den.? For meg så ser den garasjen helt alminnelig ut, uten noe ekstra staffasje. Og det er heller ikke en stor garasje han har bygget seg. Men det er en veldig fin garasje. Det skal han iallefall ha. Så 850.000 kr.?? Men uansett hva den garasjen og bilen måtte koste så er det alvorlige her at han har lånt disse pengene hos Bluestep Bank som tilbyr forbrukslån til sine kunder. Riktig nok er Bluestep langt i fra den verste/dyreste på renten, så han har iallefall klart å tenke såpass. Men fortsatt en ganske høy rente for det om. De fleste andre som tilbyr forbrukslån har adskillig høyere rente enn bluestep……Om jeg skjønte det riktig så ligger renten på forbrukslån på rundt 6-7 prosent hos bluestep.

Så det min tvillingbror da lurte på var om jeg kunne stå som kausjonist for ham i 1-2 år, fordi han ønsket å refinansiere dette forbrukslånet sitt hos bluestep som han har. Jeg sa at dette må jeg sjekke ut med min egen bank hva de synes om dette og om det var greit for min bank. Det var det jeg sa til ham. Men sannheten er at jeg aldri har vært i kontakt med min bank angående å stå som kausjonist for min tvillingbror. Så jeg løy min tvillingbror rett opp i trynet. DESSVERRE. Den løgnen skal jeg også beklage og unnskylde meg overfor ham etter hvert. Men da ynder fire øyne.

Og det er flere grunner til at jeg løy for ham. For det første så lurer jeg på hvordan det er mulig å være så dum å ta opp et så dyyyrt forbrukslån.? Han visste også utmerket godt at forbrukslån er noe av det dyreste man kan skaffe seg av lån. Noe min mor og min far i klartekst har prøvd å forklare oss da vi vokste opp. Dette har tydeligvis ikke gått inn hos ham…. Jeg trodde virkelig at han visste bedre. Og for det andre så hadde han ikke trengt til å ha bygget og satt opp hele garasjen med en gang. Han satte den opp på 1-2-3. Men han kunne heller tatt litt og litt om gangen ettersom han fikk råd til det. Folk flest gjør det vel slik i dag.? Eller.? Eller går de i samme fellen som min tvillingbror og tar opp et svindyrt forbrukslån for å bli ferdig med det de skal gjøre/bygge liksom.? Isåfall er det rene skjære galskapen å gjøre. For det tredje så drikker han altfor mye alkohol. Mange ganger i uken gjør han dette faktisk. Han bør begynne å prioritere annerledes dersom han nå sliter litt økonomisk med å få lånene sine til å gå rundt…..Og for det fjerde så er jeg heller ikke interessert i å stå som kausjonist på noe vis. Og det ettersom jeg «hele tiden» kjøper og selger boligene jeg bor i. Og da vil det at jeg som kausjonist med pant i min bolig, så vil dette bli en heftelse dersom jeg midt i kausjonisttiden skulle finne på å kjøpe ny bolig og selge den jeg bor i. Jeg kjøper og selger vanligvis hvert annet år og er hele tiden på jakt etter nye prosjekterte selveier leiligheter til fastpris. Da nytter det ikke å ha dette kausjonistgreiene hengende over seg……

Og sist men ikke minst, og folk der ute vil sikkert bli forbanna på meg nå. Men jeg mener også at enhver der ute som tar opp et forbrukslån er på mange måter uansvarlige og har liten forståelse for egen økonomi. Har du ikke råd til å kjøpe noe eller å bygge noe så får du fint la være til du har råd til det. Eller la være i det hele tatt. Og spar penger til du kan ta deg råd til det.
Men så er det også sånn. Jeg syns også at her er det andre som bør ha litt av ansvaret. Det er de som tilbyr disse lånene og ikke minst de folkevalgte som tillater disse lokketilbudene som folk drukner i, i postkassene og på sine private e-poster. Det bombarderes med tilbud av forbrukslån. Det er bare å åpne mailen eller brevet i postkassen, krysse av hvor mye du vil låne, signere og sende inn. Enten via post eller på nett. Så skremmende enkelt er det faktisk å få forbrukslån i dag. Noe som er virkelig skremmende. Og folk der ute lar seg lure. Jegcser bare i min postkasse og e-post så se det daglige tilbud til meg om forbrukslån. Galskap. Aldri før har det vært flere privatpersoner der ute med dyre forbrukslån enn det det er i dag i dette landet. En trend som fortsetter å vokse, dessverre. Så sånn sett så er det synd på både min tvillingbror og til alle dere andre som har det. Det er lett å ramle i fella når tilbudene blir så tilgjengelige og det er så enkelt å få det. Her burde de folkevalgte virkelig strammet inn på dette som har med forbrukslån å gjøre. Det burde ikke være lov å bombardere folk med slike lokketilbud. Jeg mener til og med at forbrukslån og andre svindyre lån bør forbys fullt ut.

Det som også er veldig rart og merkelig. Det er at i dag er det faktisk mye enklere å få seg et forbrukslån eller flere, enn det det er å få et lån til å kjøpe seg sin egen bolig. Et boliglån har aldri vært vanskeligere å få enn i dag. Og det ser ut til at det skal bli enda vanskeligere også….. Ja, det har jo gått så langt at folk tar opp dyre forbrukslån for å få kapital til å kjøpe sin egen bolig. Og dette har jeg hørt flere tilfeller om. Er ikke det skremmende.? Og det sier dessuten litt også spør dere meg. Og ikke minst, det er noe som virkelig er riv ruskende galt når det er blitt slik. Og at de folkevalgte ikke skjønner eller evner å se og forstå dette er for meg helt utrolig og uforståelig. Eller vil de ikke se det.? Fordi det er for mye penger å hente.? Eller hva er det…?

Jeg hadde lovet min tvillingbror at jeg ikke skulle si noe om dette til våre foreldre. Fordi som han sa de ville bare bli sinte og forbanna. Og da særlig min far. Og det er noe jeg er enig med ham i. Men min mor ville nok ikke bli sint. Hun er mye mer forståelsesfull. Jeg valgte å si dette til min mor, og hun ble veldig overrasket over at han hadde så mye i forbrukslån. Og at han hadde forbrukslån i det hele tatt. Som hun sa så trodde hun at han hadde alt på stell. Men det er vel det man velger å tro om folk tenker jeg….. Iallefall så ble både jeg og min mor enige om at dette skulle vi holde for oss selv. Vi skulle ikke si noe som helst til min far heller om dette. For som min mor også sa så vil han bli rasende og sinna så det holder dersom han skulle få vite om dette. Men hva er vitsen med å bli så sinna.? Sinne løser da ingenting. Heller tvert i mot. Så her har min far masse å lære. Sinne og å bli sinna løser ingenting. Min mor og jeg ble begge svært overrasket over å høre at min tvillingbror hadde «rotet seg bort i» forbrukslån. Og ikke minst at det var så mye forbrukslån som han hadde. Jeg har hatt flere samtaler med min mor denne uken og flere netter denne uken hadde hun ikke sovet særlig. Hun hadde ligget og tenkt på dette. Jeg sa også til min mor at min tvillingbror ville ta turen hjem til de etter hvert for å spørre de om de kunne stå som kausjonister i en periode. Jeg sa da at hun fikk spille overrasket og late som om hun ikke visste noe om det jeg allerede har fortalt henne om, om min tvillingbrors situasjon økonomisk. Min mor sa også at de ikke hadde noen mulighet til å stå som kausjonist. De er jo begge to pensjonister blitt. Så den skjønner jeg. Min mor gruet seg til den dagen eventuelt min tvillingbror skulle komme hjem til de for å be om hjelp. Så da er det lov å håpe på at min far ikke vil bli rasende når han får høre om dette.

Til slutt vil jeg berømme min kjære tvillingbror om at han innrømmer dette forbrukslånet og at han har et økonomisk problem fått. både overfor seg selv og til oss i familien. Det står det stor respekt av. Og det er langt i fra alle i samme situasjon som klarer å innrømme for seg selv og eventuelt sine at man har et slikt problem. Så BRAVO til min tvillingbror for dette. Og drar han i tillegg hjem til mine foreldre og forteller om dette og ber om hjelp og forteller om sin økonomiske situasjon overfor de, så syns jeg han fortjener enda mer respekt.

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg