Jul på Haukeli – Jul i badestampen – Jul på Haukelifjell Skisenter.!

I dag har det vært full rulle her på hytten på Vågslid til mor og far. Min far startet tidlig i ettermiddag med å fylle opp vann i badestampen ute. Det tar litt tid å fylle opp i den. Så derfor startet han med dette litt tidlig. Ikke bare det, men for at vannet skal bli varmt nok, så var det greit å få vann oppi badestampen slik at det sto klart. Det tar noen timer også å få varmet opp vannet i badestampen. Det er min far som har laget/bygget det flotte overbygget, søylene og rammen rundt selve badestampen. Badestampen har min far kjøpt hos en i Kongsberg. For å få vannet oppvarmet har min far laget en vedovn/peis som hjelper til med å varme opp det kalde vannet i badestampen.  Jeg må si at min far er utrolig flink til å få til diverse byggverk. Han er veldig handy og har bygget masse annet forskjellig også opp gjennom årene. Så han må jeg si jeg syns er flink. Jeg hadde aldri fått til alt dette som han bygger.

Så i kveld har 2 av niesen mine, min far og Geirmund hoppet oppi badestampen og riktig storkost seg der. Jeg hoppet over hele badingen der. Da jeg ikke har helt formen inne. Litt dumt å bykse oppi der da, og  når det er noen minusgrader i tillegg også. Trenger jo ikke utfordre helsen heller akkurat.

Et flott firkløver sitter her i badestampen i circa 40 graders oppvarmet vann. Fra venstre min niese Amalie. Så min far Tor. Min niese Terese og Terese og Amalies far Geirmund.

Min far snøbadet et par ganger i snøen, i minus 11 kalde grader. Steinkaldt spør dere meg.  Brrrr.

Mor og far er her i full sving med å legge på ved i ovnen under badestampen. Ettersom det tar noen timer å få varmet opp badestampen. Det er bare så røyken står ut av «pipen» på overbygget som vi ikke ser her på grunn av snøen.

Og her er vedovnen min far har bygget oppi badestampen. Den varmer godt og veldig god.

Og et til av badestampen og vedovnen. Til venstre ligger temperaturmåleren og flyter i vannet.

En skuff med tørr god ved dro vi frem og tilbake fra garasjen og bort til badestampen for å holde fyr i vedovnen. Tror vi fylte 3 slike skuffer med ved….

Her brenner det som bare det nede i vedovnen. Hvert 20 minutt gikk vi ut og fylte på litt knusktørr god ved, for å holde god flamme og fyr i ovnen slik at vannet ble varmt og godt etter noen timer.

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg