Julebakst – Mors supergode peanøttflarn.!

Etter en meget vellykket første dag med baking i forgårs. Så var bakelysten fortsatt fullt der. Så jeg gikk da i gang med en ny julekake oppskrift som jeg har fått av min mor. Og om jeg har havreflarn som en av mine store favoritter når det gjelder julekaker, ja så er ikke Peanøttflarn som jeg laget i dag noen mindre favoritt. De er minst like gode som havreflarn. Og minst like enkle å lage også. De kan se ganske like ut av utseende men de smaker ganske forskjellig. Og i tillegg er det peanøtter i, i Peanøttflarn, og det er det ikke i havreflarn. I tillegg er ingrediensene også litt forskjellige. (Se innlegg fra i forgår). Jeg tror du vil like disse også. Og her kommer oppskriften.:

Peanøttflarn.:

125 g smør

3 ss fløte

1 1/2 ss h-melk

180 g sukker

70 g hvetemel

100 g peanøtter (Peanøttene hakkes opp i litt store biter)

Varm stekeovnen på 175 grader på over og undervarme.
Smør, melk og fløte kokes opp. Trekk guten av platen og tilsette sukker, hvetemel og peanøtter, litt om gangen. 
Legg en god teskje masse på bakepapir. Og stek småkakene i cirka 10 minutter til de er lys brune/gyllen brune. Husk god avstand mellom hver teskje du legger på. Jeg steker 5 om gangen. For mange på kan gjøre at de smelter sammen til en.
Ta brettet ut av stekeovnen, la kakene hvile/få sette seg i 1-2 minutter, og ta av med stekespade og legg hver enkelt over et glass/flaske e.l. slik at de bøyer seg. La de ligge til de er kalde/avkjølte nok.
Bruker du bakepapiret flere ganger må det tørkes for fett mellom hver steking. Bruk tørkepapir eller tørkehåndkle.
Legges i en kakeboks. Pass på at lokket sitter godt på og dekker ordentlig. Visst ikke blir kakene myke og ødelagte.Bon apetit, og lykke til.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg