Juleuken – Den travleste uken for oss i cateringen…:.!

I går hadde jeg og Rune en hyggelig dag på jobben.  Nå syns jeg riktig nok at hver dag på jobben her ute til havs i Nordsjøen er en hyggelig dag. Men kanskje særlig i går, for da skulle vi endelig få lov til å pynte juletrærne som vi skal ha til Jul. Men og fordi når det er Jul så får vi gjøre andre ting enn bare gå å vaske rundt omkring på plattformen. Som for eksempel pynte juletreet. Juleuken er og blir den desidert travleste uken for oss i cateringen gjennom hele året. Da er det myyyye ekstra som skal gjøres for oss. Mye som må gjøres for at de 107 ombord skal få litt Jul og kos her ute i havet. Julepynting rundt forbi på riggen. Klargjøring av ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og enda mere til som skal serveres på Julaften. Pluss dessert/kakebord i 3 dager også. Julaften, 1 og 2 juledag skal det være kakebuffet og godteri bord. Pluss mye annet som hører Julen til. Så vi er langt i fra arbeidsløse.

Jeg personlig synes det er ganske hyggelig å feire  julen på jobb offshore på oljeplattformen som jeg er på. Det gjør meg overhode ingenting å være borte fra familien i Julen. Men savnet etter familien kommer alltid når det er Jul og jeg er på jobb offshore. Og slik vil det nok også alltid være. Jeg har jo selv valgt å jobbe på sjøen, og da er dette en del av «gamet» å være borte fra nære og kjære i jule og nyttårsfeiringen. Dessuten så er jeg bare «en skjorte og en sjel» på to bein som ikke har hverken kjæreste eller barn. Da blir det og straks enda mye lettere å være på jobb offshore. Det er ikke til å komme i fra at når Julaften kommer til uken, så er det mange fedre som vil komme til å slite litt. De skulle nok mye heller ønske at de var hjemme med sine barn og kone/kjæreste, enn å være «stuck» på en plattform langt til havs på selveste julaften. Men slik er det.

Det gikk unna med juletrepyntingen i går. På 1.2,3 så var det på plass i juletrefoten. Men før vi kom så langt så måtte vi få juletre inn i messen hvor det skulle stå i all sin skjønne prakt. Og det var ikke bare bare. Jeg og Rune fikk bært det inn gjennom kjøkkenet til kokken og inn i messen hvor vi sitter og spiser. Det er ikke hver dag at jeg trasker gjennom er kjøkken offshore med en stor grønn busk under armen. Men det gjorde vi altså i går.

Her er jeg og Rune på tur med juletreet, tvers i gjennom kjøkkenet. Jeg hadde hele uken gått og lurt på om treet var litt for stort. Men det var det ikke. Det hadde perfekt størrelse.

Og her er juletreet plassert i juletrefoten og på sin rette plass i messen. Jeg syns også at trer i seg selv var er ganske fint tre. Det er visst edelgran dette treet…

Rune er i full sving med å henge på julekuler på juletreet. Og i fargene blått, sølv og hvitt. Han ble veeldig fort lei, så jeg tok over etter hvert. Jeg sitter selv og trer trå i gjennom en haug med julekuler som det ikke var tråd i. Det var ganske så mange som det ble.

En haug med juleglitter fra julekulene ligger på litt fang. De sorte buksene gikk jeg å glitret i som et annet juletre rundt om på plattformen. Jeg følte jeg hadde glitter over absolutt hele meg da pyntingen var ferdig. Men morro å gjøre noe annerledes enn bare å stå ned hodet oppi et dass med dasskosten….

Og slik ble resultatet av juletreet inne i messen. Med dette blåe og sølvaktige så syns jeg juletreet får et sånn spaceaktig preg over seg……Ganske annerledes julefarge med alt dette blåe som er på treet. Litt kult også syns jeg…. Julepynten ble kjøpt i Korea da riggen ble bygget der.

Og juletre nummer 2, står ute i dagligrommet. Her er det plastikktrre som gjelder. Og da stort sett i  fargene sølv og gull. Må vel si at ekte tre helt klart er å foretrekke. Det er langt i fra det samme med et plastikktre kontra et ekte juletre. Så får litt dryss av barnåler bare stå til syns jeg.

Nyyyt det lille som er igjen av den deilige førjulstiden.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg