Knalltøft yrke – Renhold, et tøffere yrke enn hva folk flest tror.!

I dag har jeg og Bodil virkelig slått oss løs….. Slått oss skikkelig løs på gnikking og skuring av  gulv til den store gullmedaljen. Hjelpe oss vel hvor godt jeg kjenner det i hendene og fingertuppene mine nå, etter en time med dette slitet her. Ja, de som tror at renholdsyrket ikke er et tungt og knallhardt yrke, ja de får virkelig tro om igjen. For er det en ting det yrket er,  ja så er det nettopp det. Knallhardt.  Og ikke minst så utrolig mye slitasjeskader som mange renholdere får etter noen år i bransjen er helt utrolig….. Slitasjeskader i både nakke, skuldre, armer, rygg og fingre er særlig de stedene hvor vi renholdere får størst og mest slitasjeskader….. Heldigvis har jeg ingen slitasjeskader selv…..-iallefall ikke enda. Og håper heller aldri at jeg får det. Det er også en av grunnene til at jeg så ofte trener. Det er veldig viktig for meg. Og særlig med tanke på denne jobben som jeg har. Jeg tror aldri at jeg som 41 åring i dag hadde hatt denne knalltøffe jobben, dersom jeg ikke hadde trent og holdt meg sånn noenlunde i form på den måten. Da trener jeg ikke for å få masse  store flotte muskler. Men jeg trener for å bruke og å holde musklene i kroppen i aktivitet. Å og for å holde de litt sterke. Det tror jeg er med på å hjelpe meg til ikke å ha noen slitasjeskader. Og å komme meg gjennom jobben som renholdsoperatør. Jo, eldre man blir desto viktigere tror jeg det er å trene også. Ettersom  de fleste av oss da blir svakere i både leddene og musklene…..

Det jeg også svært ofte tenker på når jeg utfører tungt renholdsarbeid er ergonomi. Riktige arbeidsstillinger og ikke å stresse seg gjennom de 12 timer lange arbeidsdagene her ute på jobb offshore, tror jeg også er en veldig viktig ting å ha fokus på når man jobber. Og det er noe jeg selv prøver å gjennomføre etter beste evne. Av og til glemmer jeg meg litt ut, og da merker jeg også fort at jeg gjør feil. Er langt i fra noen «mister perfect» jeg heller. Så feil gjør også jeg, helt klart. Arbeidet blir også adskillig tyngre ved rengjøring når man bruker feil ergonomi. Da kommer veldig gjerne slitasjeskadene fort ved feil bruk av ergonomi…….

I vårt firma er det ikke noe krav til renholderne om at de skal ha fagbrev som renholdsoperatører. Det syns jeg er fryktelig synd. Og trist. For hadde alle i firmaet hatt det, så tror jeg også det skyhøye sykefraværet ville gått noe ned i firmaet vårt… Hadde de hatt fagbrevet så hadde de tenkt mye mer på riktige arbeidsstillinger når de jobber og ikke minst riktig bruk av renholdsutstyr. Her er det maaange som gjør maaange feil. Både små og store feil. Også jeg gjør det. Men jeg har blitt mye flinkere og bedre på dette nå etter at jeg fikk fagbrevet. Dette fører igjen til at jobben blir tyngre, og feil arbeidsstillinger ved diverse renhold blir gjort. Selv lærte jeg vanvittig mye av å ta fagbrevet i renhold. Og ble også mye mer bevisst på både ergonomi, riktig bruk av utstyr og mengdebruk av kjemikalier. Dette er noe som jeg nå hele tiden har i bakhodet når jeg utfører renholdsarbeid. Dette var jeg ikke i nærheten av å tenke på eller å være så mye bevisst på før jeg fikk fagbrevet i renhold. Jeg tror også, at dersom de fleste av oss hadde hatt fagbrevet i renhold i firmaet vårt, så tror jeg sykefraværet ville gått ned litt…. Men jeg har skjønt det sånn at firmaet vårt helst ser at vi ikke tar fagbrevet i renhold. Utrolig nok. Man får jo noe mer i lønn dersom man har fagbrevet. Og jeg vil tro at dette må være en av grunnene til at firmaet jeg jobber for ikke ønsker at vi tar fagbrevet….. På grunn av den ekstra kostnaden det blir for firmaet. Men så tenker jeg, at jeg tror denne kostnaden hadde blitt spart inn og vel så det, dersom så mange som mulig i firmaet hadde hatt fagbrevet…. Og også at  firmaet hadde fått redusert sykefraværet noe….

Men hva vet vel jeg som synser og mener om så mye  rart. Heeh. :))

Jeg og Bodil i full sving med å få fjernet sorte striper/flekker etter riggens ansattes treningsøkter i trimrommet.

Og her er Bodil i full sving med en sånn «magic spounge» svamp og vann og gnikker som bare det for å få bort stripene. Fliiink jente hun. Og slik ser det ut på gulvet i trimrommet før vi begynte med  gnikkingen. Fortsatt gjenstår litt arbeid her. Så vi tar litt hver dag nå i løpet av helgen. Så går dette fint håper vi på.

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Ja, tungt arbeid er det. Kjenner ei som havnet på uføretrygd etter mange års vasking. Skuldre og armer ødelagte. Nå sitter hun i sofaen og kjeder vettet av seg og savner vaskejobben. Men når kroppen ikke vil mer…
   Jeg får ønske deg godt nytt år selv om det er litt på overtid nå. Har ikke vært innom bloggen på en stund. Jul og nyttår og overnattingsgjester og alskens tok all tid. 🙂

   1. Godt nyttt år Agder.:)) Så hyggelig og ha deg her hos meg igjen. Veldig koselig. :))

    Ja det er et hardt yrket dette her Renholdsverket. Det er det ingen tvil om. Jeg håper virkelig at min helse vil holde lenger enn din venninnes. Men har ingen problemer med å forstå at hun har blitt «ødelagt» av vaskingen. Deg er det mange som blir dessverre.

    Ellers har jrg ikke skrevet all verdens med innlegg den siste tiden, på grunn sv st HRG har brukt litt tid på å prøve å finne ut sv dette nye systemet til blogg.no som fe gikk over til. De flyttet jo alle bloggene over til wordpress som vi nå skriver i. Ikke finner jeg følgerne mine heller lenger, og vet ikke hvordan jeg skal finne de heller. Om det da i det hele tatt er mulig å finne de igjen. Hvem som følger hvem funksjonen er jo nå tatt bort kan det se ut som, og dermed klarer ikke jeg å finne følgerne mine heller. Hmmh.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg