Kom som den du er, og delta akkurat som den du er.! – Hydro Rundt på Karmøy.!

I går gjorde jeg noe som jeg ikke har gjort på 30 år. Ja minst 30 år må det ha vært. Og det var nemlig å ta bussen fra mitt hjemsted Nedstrand og til Haugesund. Mens jeg satt på bussholdeplassen og ventet på bussen så tenkte jeg med meg selv og lurte på når tid det var sist jeg tok bussen fra Nedstrand til Haugesund. Og det var da det slo meg at det må være minst 30 år siden sist jeg gjorde det. Og kanskje muligens er det enda mer også. Det er jo mer enn 25 år siden at jeg bodde hjemme på Nedstrand. De siste 25 årene totalt har jeg bodd i Stavanger og i Oslo. Og Oslo er mitt nåværende bosted. Så litt morsomt var det faktisk å ta disse 5 milene med bussen til Haugesund. I Oslo tar jeg jo både buss, t-bane, tog og lokaltog rett som det er. Så det å ta buss er ikke noe sjeldent fenomen for meg. Men morro å få tatt rutebussen på hjemlige trakter. Det er jo som sagt minst 30 år siden sist jeg gjorde det.

Og grunnen til at jeg tok bussen til Haugesund var fordi at jeg skulle treffe min søster og min niese Amanda der. Nærmere bestemt på min søsters arbeidsplass som er på sykehuset i Haugesund. Jeg og Amanda fikk her servert middag av min søster som hun hadde bestilt oppe i kantinen på sykehuset. Dette var faktisk ganske så godt. Eneste var at hun hadde varmet maten bittelitt for lenge i mikroen, da take away begeret hadde smeltet flere plasser. Og en komlemiddag full av plast er jo ikke så hyggelig akkurat. Og disse take away begerne er jo isoporaktige og isopor er det plast i. Og det smelter jo da selvsagt ved for høy temperatur. Som i dette tilfellet. Men det var ikke så ille så jeg kunne spise det meste av det som var oppi dette take away begeret……. Jeg var så sulten likevel at jeg tror jeg hadde spist det uansett….

Vi ble sittende her til klokken var 16.15 sånn circa. Da kjørte vi ut til Håvik på Karmøy, der Hydro har sin virksomhet. Og det var dette som var målet for turen. Her skulle vi nemlig løpe. Og løpet det het Hydro rundt. Et løp som har holdt på i årevis. Og som er et løp for alle. Du kan enten gå, eller løpe de 5 kilometerne som dette er. Jeg liker veldig godt at dette er et løp som er beregnet for alle. Enten om du er ung, middelaldrende eller gammel. Sitter i rullestol eller har en annen funksjonshemming. Og dette var det flere eksempler på i dette løpet. Det var jo nesten som om jeg ble litt rørt av det hele. Akkurat som dette er løp jeg liker. Der det som virkelig gjelder er at hvem som helst kan bli med uten at det skal bli så konkurransepreget. Det viktigste er at kom som den du er, og delta som den du er. Og om du da velger å gå eller løpe deg inn til mål, det er det opp til deg fritt frem å velge.

Det var min aller første gang som jeg var med på dette løpet. Og det var kjempemorro. Det var i overkant av 1500 påmeldte. Mens jeg løp rundt der med et startnummer på brystet mitt, så fikk jeg en liten flashback tilbake til barndommen/ungdommen min. Da jeg var med på en rekke konkurranser og løp. Det er mange mange år siden sist. Og jeg avsluttet min løpekarriere i konkurranse da jeg avsluttet ungdomsskolen. Jeg har alltid løpt hele livet, også i dag løper jeg flere ganger i uken. Enten på treningssenter eller utendørs. Nå om våren og sommeren blir det mer og mer utendørs løping, da det er så deilig å løpe ute i norsk natur. Og så var det så deilig å slippe å ha det her alvorspregede konkurranse greiene over seg når man løper. Så dette Hydro rundt løpet var og er mye kjekkere å løpe, enn det jeg holdt på med i ungdomsårene. Helt klart. For all del det var gøy å løpe konkurranser i ungdomsårene, ellers hadde jeg jo for lengst avsluttet det da jeg var ung. Men det var morro og hadde sin sjarm det også.

Selve løpestrekningen på 5 km. foregår i nærheten av det enorme Hydro anleggets område. Men også inne på selve området til Hydro. Målgang er for eksempel inne på Hydro anleggets område. Med en løype som ikke har store oppoverbakker. Mye flatt terreng på både asfalt og grusvei. For det meste er det grusvei med breie å gode veier man kan løpe på. Med så mange løpende syns jeg det er litt viktig med god plass i veibanen å løpe.

Vi har blitt enige om at jeg skal være med på dette neste år også. Neste år har jeg fri mer eller mindre hele mai måned fra jobben min offshore. Så det passer fint. Hydro rundt løpet er som oftest i begynnelsen av mai måned hvert år. Så da får jeg planlegge en liten tur hjemover i begynnelsen av mai neste år også. Og du, sleng deg på du også dersom du bor på Haugalandet. Altså Haugesund, Tysvær og Karmøy.

Meg på rutebussen fra Nedstrand til Haugesund i går. Sjelden kost at jeg tar bussen på hjemlige trakter. Men morsomt å ha gjort dette. Det er mer enn 20 år siden sist jeg gjorde det.

Her er vi da hele hurven klare for å løpe og å gå Hydro rundt. Fra venstre i bildene i gult er min niese Amanda. Ved siden av henne, hennes mor og min søster Elisabeth. Og så er det to kollegaer av min søster, Sigrid og «littlå» som de kaller de be thai damen. Og så er det meg helt til høyre i blå jakke, tights og lysegrønne joggesko.

På disse to bildene er det meg å «littlå» som sprader foran Hydro skiltet. En halv times tid før start. Og på det nederste er da meg. En spent kar før det hele starter.

En hauuug med ferske bananer, eplejuice og appelsinjuice og flaker med vann var det bare å forsyne seg med etter endr løping. Her rigges det til før løpsstart.

Jeg og Amanda veldig klare før starten på Hydro rundt løpet. Dette er inne på selve oppvarmingsområdet før starten gikk.

Her er jeg, min søster og Sigrid på disse to bildene i full sving med å varme opp før løpe starter. Selve løpet starter klokken 18.30

To gode kollegaer klare for å løpe Hydro rundt. Min søster Elisabeth og hennes gode venninne og kollega Sigrid som begge to jobber på sykehuset i Haugesund.

En varm og svett meg, ferdig å løpe Hydro rundt. Sitter her inne på Hydro og venter på at min søster, niese og hennes kollegaer skal komme i mål. De kom i mål circa en halv times tid etter meg. Jeg tror jeg brukte rundt et par og 20 minutter på å løpe disse 5 km. rundt.

Jeg måtte bare ha et bilde av startnummeret mitt også. Det er iallefall 20 år siden jeg sist hadde et startnummer på brystkassen min. Det minnet meg veldig om «gamledager» dette da jeg hadde startnummer på brystkassen rett som det var i flere år.

Dette helt enkle glasset fra Hadeland Glassverk fikk alle som kom i mål og gjennomførte løpet. Min søster Elisabeth har 7-8 av disse glassene. Hun fikk mitt også i sin samling. Det var ikke noe jeg hadde lyst til å dra med meg i bagasjen hjem til Oslo. Ikke bare ett glass liksom. Så da ble det enklest at hun fikk det.

Kom som den du er, og delta akkurat som den du er. Det er «spiriten» til Hydro rundt og arrangørene av dette flotte løpet. Kjempebra.!

Garman. ❤️

4 kommentarer
  1. Dette Linda kunne du godt ha vært med på. Det var kjeeeeempegøy. Første gangen jeg er med. Og det er slett ikke siste gangen jeg er med. Veldig morro dette her.:-))

  2. Bananer..belønning til alle apekattene 😁
   Fra fleip til alvor: Dere er kjempeflinke! Her sitter jeg med gikta og stive ledd. Men gikk tur i regn i går da. Noen må gjøre det i litt saktere tempo.

  3. Mange sultne apekatter rundt løypa i går.:)
   Det viktigste er at man er i litt bevegelse hver dag dersom msn klarer det.:) og all bevegelse/mosjon er bedre enn ingenting. :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg