Kveldstur til Hedlåsen – »Storafårå» – Blitt kjent med Nedstrand på ny….!

I dag har jeg og min far vært ute og gått tur igjen i skog og mark. Og vi gikk til Hedlåsen og til Storafårå som det heter der. Jeg måtte innrømme overfor min far at jeg overhode ikke visste om disse turststiene til hverken Hedlåsen eller Storafårå. Og jeg kan heller ikke huske at jeg noen gang har vært på disse stedene som ligger bare en liten god halv time fra Nedstrand sentrum. Og jeg hadde heller ikke det minste anelse om hvor jeg skulle gå for å komme til disse stedene. Jeg hadde en liten anelse  av hvilken retning vi skulle gå i. Og det var alt. Og jeg som er oppvokst på Nedstrand og som har bodd her i mange år før jeg flyttet til Stavanger og Oslo, burde vel strengt tatt vite hvor jeg skulle gå for å komme meg hit. Og også om disse stedene. Jeg er jo fra Nedstrand og har vokst opp her også. Min far ble ganske overrasket da jeg fortalte ham at jeg aldri hadde vært på disse flotte stedene. Og jeg må jo også si at jeg syns det er litt spesielt at jeg aldri har vært her. Jeg som har hatt mitt hjemsted Nedstrand så nært mitt hjerte hele livet burde da også kjenne til Hedlåsen og Storafårå som «hånd i en ganske». Men det gjorde jeg ikke. Ikke i det hele tatt. Det føles som om jeg har blitt kjent med Nedstrand på ny igjen med alle disse flotte turene jeg og min far har hatt de siste dagene. Og flere er planlagt i løpet av uken, dersom været holder. Og det håper jeg at det gjør. For det er veldig hyggelig å gå med min far på disse turene. Og ikke minst alle de flotte historiene far forteller meg.

Min far sa også at disse turstiene til både Hedlåsen, Storafårå, og ikke minst den svært så velkjente Himakånå her på Nedstrand som folk valfarter fra land og strand for å oppleve å se. Som min far sa så var ikke disse 3 stedene på Nedstrand noen velkjente mål for turister å gå til for 10-15 år siden. Men for oss lokalbefolkningen på Nedstrand så har de fleste visst om disse stedene. Og tatt dem vel i bruk Ettersom min kjære far er oppvokst her på Nedstrand så er det veldig gøy å gå på disse turstiene med ham. For hele tiden langs turløypene forteller min far historier fra gamle dager da far vokste opp på Nedstrand som liten gutt. Forskjellene fra den gang da og frem til i dag. Det er skremmende hvor fort og voldsomt ting forandrer seg på bare noen tiår. Fantastiske historier fra da min far var liten gutt. Jeg må virkelig si at jeg er glad jeg ble født noen tiår senere. Ting har blitt adskillig lettere på mange måter siden den gang da min far vokste opp. Men det er utrolig spennende og fasinerende å høre på når min far forteller. Det tar meg litt tilbake i tid da min bestemor og bestefar på min fars side levde. De fortalte mange historier fra Nedstrand, 1 og 2 verdenskrig og mere til. Utrolig å høre på. Og for en fantastisk husk de begge to hadde da de levde. Og jeg ba alltid min bestemor og bestefar om fortelle historier lenge før min tid da de levde. Og de fortalte mer enn gjerne av hjertens lyst. Det er dessverre noen år siden de begge to døde nå.

Min flotte far sitter og puster ut litt under Storafårå/fåretreét, ikke så langt unna fra Hedlåsen. Et stort gammelt vakkert tre som dette er.

Ganske så gammelt dette treét. Og en ganske heftig tykk stamme på treét på disse to bildene ovenfor. Man må være to voksne personer som holder rundt treét dersom man skal klare å holde rundt hele treét.

Og en selfie med meg selv dette treét måtte jo også selvsagt til. Det er jo tross alt aller første gang som jeg besøker dette treét. Og da må det dokumenteres med en selfie. Og det blir definitivt ikke siste gangen at jeg besøker dette flotte stedet.

Utsikten over vakre Nedstrand fra Hedlåsen, som var målet for kveldsturen vår. Og turen opp tar circa 30 minutter å gå. Ingen lang kveldstur. Fin tur dette.

På de to øverste bildene ser vi Skorpevannet, sett fra Hedlåsen. Skorpevannet er et yndet sted om vinteren til skøyter. Og Nedstrandsbuen har gjerne skøyteløp og konkurranse om vinteren. Som også er veldig populært. Og på dette siste bildet er bare et utsikts bilde.

Og jeg måtte jo selvfølgelig ha en selfie fra toppen av Hedlåsen også. Det er aller første gangen som jeg har vært her og. Og det er jo ikke sikkert at denne karen her somler seg opp hit igjen. Selv om det var aldri så vakkert på toppen her.

Flott og deilig turopplevelse i går var det i alle fall.

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg