Min mors FLOTTE 50 år gamle frukttallerkner.!Min kjære mor forteller meg villig om disse flotte gamle frukttalerknene som jeg har fått 6 stykker av henne. Min mor kjøpte disse tallerknene for circa 50 år siden. For 50 år siden så betalte min mor 70 kroner per tallerken. I dag kan man/kunne man mangedoble prisen dersom man skulle kjøpt akkurat disse i dagens interiør og porselens butikker. Jeg kan kanskje tenke meg ar prisen ville ligget på rundt 300-350 kr per tallerken. For de av dere som leser bloggen min og er fra Stavanger eller Stavanger området så ble disse tallerknene kjøpt i prostebakken i Stavanger.

Jeg er så heldig at jeg nå har fått 6 av de 12 frukt tallerkner som min mor har. Riktig nok er det ikke så mange som bruker frukt tallerkner i dag, men for 50 år siden så var det vanlig at man skulle ha 12 av alt sa min mor. Og derfor også 12 frukt tallerkner. Som min mor sa så er det svært få eller om noen som i det hele tatt kjøper frukt tallerkner. Og i alle fall ikke 12 stykker av dem. Selv skulle jeg ønske at flere av oss hadde frukt tallerkner. Min mor har brukt det i alle år, og jeg de enig med henne at det er ganske fint når man server oppskåret frukt eller hel frukt til fruktavfall eller servere oppskåret frukt på. Som også går helt fint an…… Selv er jeg en storspiser av frukt, men også grønt. Men jeg kommer ikke til å bruke frukt tallerknene til daglig bruk. Kun til spesielle og fine anledninger. Og det er vel kanskje det man også skal gjøre med slike tallerkner……

Jeg er veeeldig glad for at min mor har lyst til å gi meg disse tallerknene. Selv er jeg veldig glad i gamle ting. Særlig om det er vakre gamle ting. Da har  jeg lyst på det med en gang. Og særlig glad for det blir jeg for det, når det er nær kjær familie som har hatt det. Da betyr ekstra mye. Verdien, det vil si affeksjonsverdien betyr særlig mye når man får vakre gamle gjenstander eller hva det måtte være fra nære og kjære familiemedlemmer. Og disse er fra min mor, så disse betyr særdeles mye for meg.

Jeg og min mor pratet om disse frukt tallerknene da hun og far var på besøk hos meg i Oslo i januar i år. Og siden da har vi nevnt det flere ganger på telefonen at jeg måtte passe på at vi husket på at jeg fikk de med meg østover til Oslo igjen når jeg kom hjem. Da jeg ankom Nedstrand i går så lå altså 6 av tallerknene så fint klare på sengen til meg på soverommet jeg sover mens jeg er hjemme på besøk på Nedstrand.

Nederst her får dere en nærmere titt på tallerknene. Er de ikke flotte.?


Håper du liker disse gamle klenodiene. Jeg i alle fall elsker dem og er livredde for de.

Nyt dagen.!

Garman. ❤️

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg