MØKK – Da har jeg funnet SKJEGGKRE i min leilighet også.! – Over 1 million husstander med skjeggkre.!

Ja vel, så måtte disse ufyselige kreéne komme i min leilighet også.

Den 20 desember la jeg og alle 25 leilighetene i blokken ut limfeller i leilighetene våre, som styret i sameiet hadde lagt i hver enkelt postkasse hos oss som har leilighet i A3 blokken. Hver enkelt leilighet fikk utdelt 3 limfeller hver.
Siden da, så har jeg sjekket hver enkelt limfelle jevnlig. Og i dag sjekket jeg de på nytt. Og tror dere pokker meg ta ikke at det var kommet skjeggkre i den ene av de 3 limfellene mine. Limfellen som står i det tekniske rommet er der hvor jeg fant skjeggkreét. Det er ikke et fullvoksent individ. Langt der i fra. Men skjeggkre er skjeggkre. Og inni med dette skjegkreét lå det noen slags små flekker som jeg lurer på om kan være ørsmå skjeggkre. Det kunne se slik ut. Men jeg er ingen ekspert på dette, så dette får ekspertene ta seg av når de komner og titter på problemet etter hvert. Jeg tar iallefall vare på den aktuelle limfellen til anticimex og ekspertene har vært her på befaring/inspeksjon. Da får jeg sannsynligvis et svar på hva de små flekkene eventuelt er på limfellen…..

Utrolig kjipt er det å få dette i hus. Men snart er jeg «heldigvis» langt i fra den eneste som har skjeggkre i hus. I løpet av kort tid vil godt over 1 million husstander ha dette i hus. Det vil jeg jo da si vil være circa nesten hver eneste husstand i Norge vil ha dette skjeggkreet problemet i sine hjem. Dersom man regner iallefall minimum 3 personer i snitt som bor i hvert hjem……Og vi er circa 5 millioner som bor i Norge, så blir snittet nesten i et hvert hjem man finner skjeggkre…..Jeg vil også tro at dette med skjeggkre etter hvert vil bli så vanlig i de norske hjem at det ikke vil bli noe tap på boligens verdi om man en dag skulle velge å selge sin bolig med skjeggkre. Jeg tror det vil bli så vanlig, at vi til slutt ikke enser/bryr oss så mye om de til slutt. Annet enn at vi vet at vi har skjeggkreene i våre hjem. I andre land kunne jeg lese i en artikkel på e24 at de ler av oss nærmest på grunn av dette med skjeggkreene. Vi blir jo litt hysteriske vi nordmenn. Og det er kanskje ikke så rart, ettersom at skjeggkre er ikke noe som vi er vandt til å ha i våre husstander. Og heller ikke andre skadedyr. Mens andre land lever helt fint med både skjeggkre, kakerlakker og andre insekter i sine hjem. Og knapt nok enser dem, siden de er så vandt til å leve med disse krypene i sine hjem. Dette tror jeg vil bli «ståa» i Norge også etter hvert. Når hysteriet vårt får roet seg litt med tiden…..

Jeg sendte melding til naboen min som bor over meg i 5 etasje, og som også sitter i styret. Han hadde også funnet skjeggkre i sin limfelle. Som også var plassert ut i det tekniske rommet. I det samme rommet som jeg fant skjeggkre i. Mye kan dermed tyde på at dette ligger på utbygger sa naboen min….. Jeg skal ikke si mer nå. Dette gjenstår å se videre. Kartleggingen fortsetter for fullt her i min blokk iallefall. Så mer info kommer i bloggen min når jeg vet mer.

Her ser man på det øverste bildet, et skjeggkre. Ikke et fullvoksent individ. Her har jeg zoomet inn for å få bekreftet at dette er et skjeggkre. Funnet i det tekniske rommet og ikke i selve leiligheten.

Når jeg zoomer inn på dette bildet ovenfor. Så virker det for meg som om dette er små, bare dager gamle skjeggkre…Jeg vet ikke, men har tatt vare på limfellen slik at Anticimex kan bedømme dette. I samme limfellen som jeg fant skjeggkreét.

Her ser man skjeggkreét på litt god avstand…. Og alle de små flekkene lurer jeg også på om kan være skjeggkre. Det gjenstår å se når Anticinex har fått tatt en titt på linfellen min….

Garman. ❤️

4 kommentarer
  1. Må innrømme at jeg ler av hysteriet, men jeg er ikke spesielt redd for kryp heller. En sjelden gang har det dukket opp et sølvkre på badet, men det går noen år mellom hver gang. Det skyldes nok helst fukt. Skjeggkre sprer seg nok mye mer, og fortrinnsvis i nye boliger av en eller annen merkelig grunn ( min bolig er gammel), men de gjør ikke noe skade..med mindre du har et bibliotek muligens. Man regner jo med at mange faktisk selv har drasset skjeggkreet i hus via varer i kasser (f.eks netthandel), vesker man har hatt på jobb..kofferter. Det er for enkelt å skylde på utbyggere. Kanskje materialer og byggemetoder i nye boliger gir bedre livsvilkår for disse krypene ( siden de helst opptrer i nyere boliger), men der er det myndighetene som steller og bestemmer hvordan ting skal være.

   Her er det oppdaget skjeggkre i nye boliger, de dyre boligene i byen. Jeg er så ond at jeg ler. Insektet er helt vanlig over hele Europa, nordmenn opptrer hysterisk og blir ledd av i de andre landa. Når vi farter verden rundt, drar vi med oss mye. Se bare på veggedyrene som har blusset opp kraftig i Norge, også på overnattingssteder. Dem har jeg skrekk for.

   1. Enig med du. Det er et hysteri blitt hele greia…. Men når det er sagt. Skjeggkre finner man vanligvis i ny boliger OG gamle/eldre boliger. De er mest utsatt.

    Her ser det foreløpig ut til at det kun er i sjaktene i blokken Hvir skjeggkreene har slått rot, og ikke inne i leilighetene til folk i blokken min. Da kan det være utbyggers skyld.. Det gjenstår å se fremover hva andre beboere finner ut i sine leiligheter etter hvert… Men uansett vil det sikkert bli ord mot ord i en rettsak dersom det skulle gå så langt….

    Ikke nødvendigvis bare hva vi drar med oss hjem fra utlandet. Skjeggkre elsker papir. Og papir finnes det en del av i gipsplater som brukes i de fleste nye boligblokker i dag som bygges. Og da kan det bli byggherren som får problemet. Men uansett er det vanskelig å dokumentere og skylde på andre. Da det er så mange måter man kan få skheggkreene inn i hus….

    Europa ler av oss og det er HRG enig i. Jeg ker med de. Det de det reneste hysteri her til lands bare vi får noe innomhus vi ikke har hørt om eller vet noe om eller nok om. Men det vil nok roe seg her også, når folk blir «vandt til» dette insektet.

    Jeg er enig med deg. Veggdyr er mye verre å få i hus enn skjeggkre. Fysj

    1. Jeg tror nok heller det er sølvkreet som er vanligst i eldre boliger, for der er det gjerne mer fukt. Men folk har problemer med å se forskjellen på dem. Sølvkre er veldig vanlig i gamle hus. Husker de også fantes i boligen vi leide i min barndom. Det var betonghus, bygget rett etter krigen. Det er kanskje derfor jeg er herdet angående kre. 😁
     Så, sølvkre, da bør man kanskje utbedre fuktskader, de er oftest på bad , kjøkken, vaskerom. Skjeggkre er en forholdsvis ny innvandrer….pass på papiret ditt..disse kreene trives i alle rom…hehe.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg