Måtte de høyere makter vite hvorfor – Forstå det den som kan.!

I min snart 11 år lange offshorekarriere så har jeg aldri sett dette. Og det jeg skal frem til, er at jeg aldri har sett så tomme kjølerom som det vi har nå ombord på riggen som jeg jobber på. Ikke en eneste gang har jeg sett et kjølerom som er så tomt som dette. Og det er ikke bare et kjølerom som er tomt, det er faktisk alle tre kjølerommene som vi har ombord her. Og grunnen den er visst det at forpleiningssjefen/stuerten som reiser hjem, da jeg kommer ombord for å jobbe de neste 14 dagene. Han har visstnok en tendens til å bestille litt i minste laget når det kommer til den ukentlige provianten forpleiningssjefene skal bestille…. Allerede da jeg kom ut på torsdag i forrige uke var vi begynt å gå tomme for flere ting. Som for eksempel ferske grønnsaker, frukt, melk, yoghurt, poteter, salat, tomater, agurk, paprika og masse mere til. Og nå er vi helt tomme for det meste av dette. Så mye som det går av disse grønnsakene så burde det ha vært mye inne av dette hele tiden spør dere meg. Og vanligvis så har vi jo også det. Men den ene av de 3 forpleiningssjefene ombord her, bestiller visst inn mye mindre proviant enn hva som er vanlig. Og hvorfor han gjør det, ja det må de høyere makter vite og svare på. For jeg/vi vet ikke. Dette blir nå en sak med kontoret på land, for slik som dette kan vi ikke ha det…. Det samme hadde visstnok skjedd forrige offshoretur, der denne forpleiningssjefen hadde bestilt altfor lite da også.

Vi skulle også ha fått proviant med båten som skulle ha kommet på fredag i forrige uke. Men den båten er fortsatt ikke kommet. Og det er på grunn av været. Her på haltenbanken hvor vi ligger med plattformen er det mye vær. Og siden jeg kom ombord  torsdag i forrige uke har det vært stormer her, nærmest hver dag. Da kan vi ikke be kranførerne ombord på plattformen vår, om å heise opp containerne selv om båten er ankommet feltet vi borrer på. Båten(e) må ligge å vente til været er mer stabilt, og dønningene fra bølgene har gitt seg. Først da kan de begynne med å få ombord provianten. Og vi i cateringen kan få den inn på kjølerommene. Det nytter ikke å heise dette ombord når plattformen ligger og gynger i bølgene, da dette er en flyter/flyterigg.  I dag er det tirsdag og vi er tidligst ventet å få inn provianten førstkommende torsdag. Merk, jeg sa tidligst. Det er meldt mer vind og stormer fra og med onsdag. Og slår det til, ja da blir provianten som skulle ha vært her torsdag i forrige uke, enda mer forsinket. Kommer den ikke på torsdag, ja da er vi en uke forsinket med provianten som skulle ha kommet i forrige uke. Skjer det, ja da er krisen komplett. Innen da er vi også gått helt tomme for både egg, melk og andre melkeprodukter også. Jeg begynner snart å lure på om kokkene våre i det hele tatt klarer å lage noe som helst av mat inne på kjøkkenet jeg. De begynner iallefall å bli rimelig frustrerte begge to. Kokkene har selv sagt, og de har tatt bilder av kjøelrommene og skal sende dette til kontoret på land, og deretter prate med de der osv. Da for å få forpleiningssjefen til å bestille inn mer proviant enn hva han vanligvis gjør. For dette holder ikke mål lenger sier de. Og det er noe jeg virkelig er helt enige med kokkene i. Vi må ha litt å gå på.

Selv syns jeg dette begynner å bli ganske flaut. Da  vi snart ikke har noe å servere kundene våre her ute. Vi går tomme for melk, yoghurt, bananer, epler, appelsiner, egg og mere til. Mat som det går så mye av her ute er nå helt tomt. Det burde det ikke være mulig å gå tomt for. Det er nærmest forbruksvarer for å regne her ute spør dere meg. Men når man har en forpleiningssjef som da bestiller altfor lite ( eller ikke vik bestille) , når han bestiller, ja da blir det som det blir…..

Jeg skjønner heller ikke hvordan denne forpleiningssjefen tenker. Det skulle jeg gjerne ha likt og visst. Skjønner han ikke at han skal bestille inn proviant til minst 10 dager.? Og ikke for en uke om gangen. Selv om det vanlige er å få proviant ombord, en gang per uke. Han skal bestille inn for 2-3 dager ekstra utover den ordinære uken. Og det fordi det er mye som kan skje. Diverse vær er i hovedårsak årsaken til at vi inni mellom ikke får den ukentlige proviantleveringen ombord. Da kan det gå 1-2 dager før vi får den. Nå har det gått 5 dager på overtid, og det blir iallefall 7 dager før vi nå får den ombord ser det ut til. Og det er tidligst. Derfor er det så viktig at forpleiningssjefen beregner proviant for litt mer enn en uke om gangen. Slik at vi hele tiden har noe å gå på, dersom, hvis om atte noe uforutsett  skulle skje. Og det gjør det veldig ofte her ute til havs.  Dette ser det ut til at denne ene forpleiningssjefen ombord her ikke skjønner….. Eller så vil han ikke skjønne det….Eller skjønner han det, men vil ikke bestille inn så mye på grunn av at det er en så tung og hard jobb å få inn all provianten på kjølerommene og frysene.? Kan det være en grunn.? Mye rare folk og tankeganger rundt omkring hos folk. Så jeg bare spør, stiller spørsmål rundt det hele….

Det eneste som er positivt med at kjølerommene nå er så tomme, er at når provianten da kommer, så går det veldig fort og få båret det på plass og plassert det, i og med at det er så tomt. Man slipper å trekke frem og ta ut på esker som allerede er inne på kjølen. Da det alltid er viktig at det eldste står ytterst/øverst og det nyere/nyeste inderst/underst. Slik at man får en rullering på alle varene. Man slipper altså å tenke på det denne gang. Bare å bære det inn uten å tenke på hva som skal stå foran og bak osv. Så det burde derfor gå fort å få det på plass. Vanligvis bruker vi 1 times tid på å bære inn provianten. Og det er 4 fulle containere som da bestilles med diverse frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, frysevarer. Og diverse «slappvarer» eller varer til kiosken/butikken som vi har ombord her og.

Inntil vi får et nytt lager med proviant ombord, så får vi bare klare oss som best vi kan med det vi har. Selv om det ikke lenger er mye å skryte over…..

Her på dette bildet er inne på kjølerommet fir diverse frukt og grønnsaker. Jammen meg ikke mye å skryte av her inne, eller hva.? Og ikke mye å lage god mat av. Heldigvis har vi et fryserom med masse forskjellige dypfryste klargjorte grønnsaker som kokkene kan bruke. Paprika, mais, bønner, gulrøtter, erter m.m. har nå fått bein å gå på. Men det begynner visst å minke litt på dette også forsto jeg på han ene kokken…..

Og dette bildet er inne fra melkekjølen. Ikke mange melkeprodukter her lenger. Hverken melk, smør, yoghurt eller egg er å se her. Heelt tomt.

Vi venter i spenning på neste proviant leveranse.!

Garman. ❤️

3 kommentarer
  1. Dårlig planlegger. Men kanskje en miljøfanatiker som skal være sikker på at ingen mat kastes. Bedre å slanke folk..haha.

   1. Ja det er ikke godt å si hva han er og mener og tenker. Jeg kjenner ham ikke og vet heller ikke hvem han er da jeg aldri har truffet han. I tillegg er han fra Skottland men det burde jo ikke bety noe. Han vet hva hsn skal gjøre etter så mange år i Nordsjøen…..-skulle man tro da iallefall.. :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg