Oppussing av bad gir resultater – Hardvoks/olje på bambustreverk – Silikonering på kjøkken.!

I dag kom Bartek og pappaen hans for å fortsette med oppussingen. Ting begynner virkelig å ta form nå. Og i dag har de hatt hardvoks/olje på den flotte bambusplaten som servanten skal stå på. Og bambusplaten over det vegghengte toalettet på badet. Så nå ble fargen på bambusplaten og konturene enda flottere. Treverket og konturene kom nå mye tydeligere frem. Og bambusen har nå fått en varm flott karamellfarget farge. Utrolig flott blitt, samtidig som jeg syns bambustreverket skaper en varme i og på badet blant alle de grå og sorte nyansene av farger på badet. Og også at badet får en litt lysere fremtoning også. De har i dag hatt ett strøk med hardvoks/olje på. Og skal ha et lag til når første laget er tørket.

Sånn utover det er det litt småplukk arbeid de har gjort. Lagt silikon langs kantene på kjøkkenet, ettersom det har blitt lagt mikrosement mellom kjøkkenbenken og overskapene. Og de har malt de hvite listene rundt dørkarmen på badet også. Stort mer har de ikke fått gjort. Og det er ikke så mye mer de får gjort heller før disse forsinkede dusjdørene kommer. Fortsatt venter vi på de. Høyskapet skal heller ikke henges opp på veggen før dusjdørene er  kommet. Slik at det får riktig avstand fra dusjdørene. Dette ser vi selvsagt best hva som passer når dusjdørene er på plass. Så litt småputtel gjenstår.

Ellers har de nå og endelig fått montert vaskemaskinen slik at jeg kan få vasket litt klær igjen. Skittentøyskurven er rimelig full blitt nå, så det skal bli godt å få vasket litt klær igjen.

Barteks pappa er her i full sving med å «male på» med hardvoks/olje på den flotte bambusplaten min. Første strøket er unnagjort. Og det ble superflott.

Og her på disse 4 bildene ovenfor, ser vi hvor stor forskjell det blir mellom behandlet og ubehandlet bambus, og ikke minst hvor mye flottere som det også blir med hardvoks/oljen på. Veldig fint.

Og slik ble bambustreverket over det vegghengte toalettet etter at første runde av to med hardvoks/olje ble lagt på.

Og på disse to bildene ovenfor har bambusplaten/treverket fått ett lag med hardvoks/olje på. Og en nydelig flott karamellfarge fått. Et lag til med hardvoks/olje skal på.

Og her er boksen med hardvoks/olje som de har brukt. Denne har et høyt tørrstoffinnhold. Og kan brukes til behandling på vegger, gulv, tak og øvrige interiørdetaljer. Fargen på denne oljen/hardvoksen er matt, og er basert på naturlige oljer og vokser. Og er mikroporøs(uten at det sier meg noe særlig). Og det viktigste kanskje er at den er vannavvisende og meget slitesterk. Det som også er veldig bra med denne oljen/hardvoksen er at dersom bambusplaten  min skulle ha/få en slitasje ett eller annet sted på platen. Så er det dine med oljen at du trenger bare å fikse akkurat det området hvor slitasjen befinner seg for så å legge på ny hardvoks/olje på slitasjen var. Og vipps så er det like pent igjen……

Her er Bartek og pappaen i gang med å legge silikon langs kantene på kjøkkenet. Flinke og nøyaktige så det holder. Og utrolig flott som det blir.

Og her er veggen under kjøkkenskapene endelig ferdige. Myyye penere syns jeg med mikrosement her enn de fæle hvite flisene som var her tidligere. Og ikke minst, myyye lettere å holde rent dette enn de hvite flisene som var……

Garman.❤️

2 kommentarer
   1. Det tror jeg det blir også. Om 1 måneds tid, da vil alt være på plass. Også sv detaljer. Så da kommer legger jeg ut en del bilder.
    Det er nå bare å vente på at ting skal bli montert opp og plassert. Det siste kommer om en måneds tid circa.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg