På besøk hos HIV Norge – Jeg er frivillig for HIV Norge.!

Dette bilde her er tatt rett utenfor inngangsdøren til HIV Norge. Neste gang jeg konner hit, så skal jeg ta noen bilder innenfra også å legge ut bilder av til dere. Jeg våget ikke det, nå som dette var aller første gang jeg besøkte dette stedet.

I dag klokken 10 var jeg på et aldri så lite besøk hos HIV Norge i Christian Kroghs gate 34 i Oslo sentrum.

Jeg har lenge gått og tenkt på å bli frivillig å hjelpe til, ja som frivillig for HIV Norge. Og her i forrige uke tok jeg motet til meg og sendte en mail til de, og spurte om de var interesserte i flere frivillige. Og det gikk et par dager så svarte de på mailen min. Og de ville svært gjerne hilse på meg og ha meg med som frivillig. Og i dag var jeg der og hilste på. Ble tatt godt i mot av en dame som het Bente. Vi gikk inn på et rom hvor vi satt og pratet og hun fortalte litt om selve HIV organisasjonen. Jeg hadde i forkant lest meg opp litt på en del, angående arbeidet som HIV Norge gjør, hvem de er og hva de gjør osv. Det virker som en veldig flott organsisasjon, og seriøst ikke minst.

Bente spurte også meg litt ut om hvem jeg var som person osv. Og hun lurte på hva jeg kunne tenke meg å gjøre av frivillig arbeid. Jeg sa at jeg kan hjelpe til med hva som helst. Det eneste jeg ikke gjør er å stå foran store grupper/forsamlinger å prate/holde foredrag og den slags. Ellers med på det meste sa jeg. De arrangerte masse temakvelder, stå på stands under skeive dager, både i Oslo og ellers i landet. Og mye annet også som de trenger frivillige til. Jeg svarte at jeg gjerne er med, men med forbehold på noe av det frivillige som de gjør. Og grunnen til det er at jeg sliter veldig med angst og sosial angst.

Ettersom jeg er en av de som sliter med angst og sosial angst, og i tillegg ikke er komfortable i grupper med folk/mengder med folk, så vil dette også bli en voldsom utfordring for meg å gjøre. Bare det å dra til HIV Norge for å ta den praten og hilse på, er en voldsom utfordring for meg. Og denne frykten for andre mennesker den fikk jeg etter årevis med voldsom mobbing både fysisk og psykisk i barndommen. Og etter det har jeg aldri helt klart å være komfortabel med og blant andre mennesker. Og da sørlug fremmede mennesker. Riktig nok har det blitt bedre med denne angsten/frykten for andre mennesker, nå som jeg er en voksen mann blitt. Men dette vil aldri slippe taket helt. Noe faktisk psykologen min nå også har innsett. Men det går an å leve med dette til en viss grad. Selv om det hemmer/begrenser livet mitt veldig mye. Og dette er nok også en av grunnene til at jeg er så ensom og mye alene det meste av tiden. Jeg vil påstå og si at minst 90 % av tiden er jeg/tilbringer jeg tiden alene. Jeg kjenner at dette nå gjør at jeg begynner å bli mer og mer deprimert. Så deprimert at jeg ikke en gang orker eller vil gjøre noe i hverdagen. Jeg blir mer og mer liggende i sengen min hjemme, da jeg ikke orker noe som helst. Og det må jeg få en slutt på før det får for langt. Og det er det jeg prøver å gjøre noe med nå…

Den 27 mars blir da ilddåpen for meg. Da skal de ha en ny temakveld. Som dreier seg om immunforsvaret i tarmsystemet. Og da trengte de frivillige til å være med å hjelpe til for å lage i stand diverse. Blant annet sette frem stoler, bord, servere litt mat og drikke. Være med på selve temakvelden, og avslutningsvis være med å rydde bort det som ryddes bort kan. Her vil jeg jo også få muligheten til å treffe likesinnede som har HIV, og som lever med viruset. Det skal etter hvert bli spennende å høre deres erfraringer med HIV viruset i kroppen og livet generelt. Og ellers bare det å bli kjent med folk i samme båt blir hyggelig. Så får vi se hvordan det går.

Har du lyst til å være med som frivillig for HIV Norge eller bare har lyst til å lese og vite litt mer om denne organisasjonen, kan du gå inn på denne linken her https://hivnorge.no/ å lese om akkurat hva du vil. Og selvfølgelig trenger du slett ikke å være HIV positiv for å være med som frivillig for HIV Norge. Hvem som helst som vil og har lyst til kan bli med.

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg