PH 5 – Louis Poulsen lamper – Bare elsker de.!

De siste ukene har jeg lenge lurt på hva slags nye taklamper jeg skulle ha i leiligheten min og i stuen. Det har egentlig vært et problem for meg relativt lenge, om hva slags lamper jeg skulle henge opp. Jeg fant liksom aldri noe. Helt til en kompis av meg sa at hvorfor ikke gå for de råkule og klassiske lampene til Louis Poulsen. Og det var noe jeg likte veldig godt. Og hvorfor jeg selv ikke har tenkt på disse lampene, må de høyere makter vite hvorfor.

De gamle kuuule lampene mine fra selveste Tom Dixon solgte jeg for til sammen 13.000 kroner. Skulle gjerne fortsatt hatt de, men jeg syns de ble for ruvende/store til og ha i min leilighet. (Se bilder under) Heldigvis også at det var en herremann som ønsket å kjøpe de til prisen jeg ønsket å selge de for.

Ettersom leiligheten min er nyoppusset, nymalt, nye møbler osv. Så ville jeg ha lamper som passet inn til interiøret mitt osv. Louis Poulsen har en rekke flotte farger i disse PH5 lampene. Men jeg valgte å kjøre litt «safe» ettersom jeg vil at lampene skal passe inn til det meste av interiør og farger som jeg har. Dermed så ble valget den som heter PH5 – gråtoner/grånyanser i matte farger. Da kan jeg lettere evt endre interiør og farger i leiligheten visst jeg en gang skulle ønske det. Og disse klassiske PH lampene likevel vil passe inn. Og ettersom disse kostbare lampene koster såpass mye så er det og greitt å velge lampefarge som passer til det meste av farger. Og det gjør jo gjerne grå/grålige fargenyanser.

Jeg ble iallefall veldig fornøyd med lampene. Og ikke bare det, jeg syns de gir et fantastisk lys også. Behagelig og varmt. Og disse lampene kan selvsagt også dimmes.

Dette bildet av Louis Poulsen lampen PH5 i grå nyanser har jeg hentet fra Louis Poulsen sine hjemmesider. Da jeg selv syns at jeg ikke klarte å ta et godt nok bilde av lampene og fargene den har. Så derfor ble det dette bildet.

Og her er to bilder av Louis Poulsen lampene i stuen min. En over salongbordet, og en over det runde spisebordet som jeg har. Jeg syns så absolutt at dette er mye penere og bedre enn de to Tom Dixon lampene jeg hadde hengende her før. I tillegg ble stilen renere, pekte og helhetlig  mer gjennomført med disse to Louis Poulsen lampene i stedet.

Og slik ser lampene ut med lys i. Lysstyrken er her ikke på fullt. Som nevnt kan lampene dimmes. Jeg kjøpte mine hos Christiania belysning på Storo senteret i Oslo. Sjekk ut nettsiden til Cristiania belysning. En link til nettsiden får du her.: https://www.christiania-belysning.no/

Og her er et bilde av de to Tom Dixon lampene som jeg hadde før. Og som jeg syns ble altfor store og dominerende. Jeg syns også at så store lamper som disse, tar seg bedre ut en hall/gang eller i et stooort rom med ganske høy takhøyde under taket. Jeg tror muligens det er dette de lampene egentlig er beregnet til også…..

Til vi høres igjen.! Ha en fin uke.!

Garman.❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg