Reisebrev fra Brasil – Grilling av MINST 30 hummere og feiring av bursdag.!

I går hadde vi bare en skikkelig avslapping her på Resorten som vi holder til på. Det vil si, jeg og Vemund, min nevø tok en liten spasertur på stranden. Jeg ville ned å kjenne på den varme sjøen. Gjett om det var nydelig å stikke tærne ut i sjøvannet her. Kontrastene til været vi har hjemme i Oslo nå er voldsomme. Her i Taiba er det circa 30 grader døgnet rundt nå. Og grunnen til det skal visstnok være fordi vi ligger ved ekvator. Så og si akkurat på ekvator om jeg kan si det på den måten. Daglig tikker det inn snap fra familie og venner der den ene etter den andre er mer innpakket i ull enn den andre. Temperaturen i Oslo var på hele 17 minusgrader. Da er jeg glad at jeg er her i Brasil i 14 dager til.

Som sagt så har vi i dag bare vært «hjemme» og slappet av på resorten. Helt til det dukket opp en haug med brasilianske gutter som skulle feire bursdag sammen med oss og alle de andre jeg er sammen med på resorten her. Disse guttene er noen lokale gode venner. Han ene av guttene,(Beto)hadde bursdag i dag og ble 32 år gammel. Og det ble behørig feiret med en barbeque og øl. Både til lunsj og til kvelds. Dette var veldig koselig.Det som i dag skulle grilles var blant annet brasiliansk hummer. Og aldri har jeg vel sett så mange hummere blitt grillet. Til lunsj i dag kom en hel stor gryte med hummere som skulle grilles. Å kjøpe denne råvaren her i Brasil er veldig billig. De fleste brasilianere her i Taiba fisker sine egne hummere selv. De fikk nærmest bakoversveis da jeg sa hva denne  råvaren kostet hjemme i Norge. Der regnes jo hummer for luksus å være, så dyrt som det er.Bursdagsbarnet selv, Beto er her i full sving med å dele alle hummerne. Og da måtte det ordentlig utstyr til for å få det til……. Den brasilianske hummeren er mye hardere i skallet enn den norske hummeren. Så dermed trengte Beto en stor og god kniv, i tillegg til en ordentlig pinne det var litt kraft i for å kunne komme i gjennom det knallharde skallet på hummerne. Morsomt å se hvordan Beto gjorde dette.Her ligger noen av hummerne på brett nesten klare for å grilles. De ble grillet helt enkelt, og ikke med all verdens av urter og smør på, slik som vi gjerne gjør det hjemme i Norge. Det ble kun brukt en sitron/lime olje de hadde laget og som de dryppet litt over på hver av hummerne. Veldig enkelt og utrolig godt. Det enkle er ofte gjerne det beste. Og det var det også i dette tilfellet. Nydelig som det var.Her over på disse to bildene er noen av hummerne klargjorte for grilling. Og som alle andre hummere, så blir også de røde når de blir grillet eller kokte. Personlig syns jeg Beto grillet hummerne litt for lenge. Da de ble litt tørre. Men de var likevel gode. Og smaken var helt fantastisk. Helt annerledes fra vår norske hummer. Og på mange måter bedre også. Hummerne smakte så mye mer her og smaken satt mye lenger i munnen også. Kjempegodt. Jeg er sikker på at vi grillet til sammen iallefall godt over 30 hummere til lunsj og til kvelds. Dette hadde jo kostet en svimlende sum dersom dette skulle ha blitt gjort hjemme i Norge…..Til kvelds i dag. Så var det fisk som sto på menyen. Og også enda flere hummere. Så vi dro inn til byen sammen med Beto for å kjøpe fersk fisk på en fiskebutikk. Ja, man kan vel si måten man selger fisk på her er langt unna måten vi selger fisk på hjemme i Norge. Her ligger diverse sløyd fisk oppi i store kar og med masse is/isbiter over som avkjøles fisken. Og med lokk over på toppen for å hindre fluer og andre insekter å komme inn. Det skal være sagt at dette hadde jo aldri blitt godkjent i Norge å selge fisk på denne måten. Selv syns jeg jo denne måten var super, da all fisken var iskald og helt stiv. Så trygg fisk å spise…… Jeg hadde utrolig lyst til å ta et bilde når «slakteren» skulle klargjøre de 2 fiskene og fjerne skjellene på skinnet for oss. Men det våget jeg ikke. Iallefall tok han fiskene med seg ut på gaten, med en fjøl og en kniv og satte i gang. Syns jo det var litt komisk. Men han visste hva han holdt på med.Ikke spør meg om hva slags fisk dette er, men utrolig god var den. Her har Beto som var masterchefen vår lagt fiskene på grillen. Her var det også en enkel sitron/lime olje de bare dryppet over fisken. Jeg har lagt merke til at salt og pepper som vi bruker voldsomme mengder av hjemme i Norge, ikke brukes mye av her i Taiba/Brasil. Men maten smaker like smakfullt for det om syns jeg.Sluttresultatet av fisken ble som dette. Ser det ikke godt ut.? Saftig og god og perfekt grillet etter min mening. Nydelig.Fisken ble grillet i en ovn ute på terrassen ved bassenget. Veldig koselig å grille på denne måten her syns jeg.Denne lille gekkoen og mange andre gekkoer dukket opp rundt på terrassen og huset vårt flere ganger om dagen. De var overalt. Jeg er ikke redd de i det hele tatt. Det er nok heller de som er mer redde meg/oss.

Flere reisebrev kommer.!

Garman.❤️

4 kommentarer
    1. Jasså. Her drukner vi i snø mens du har stukket av og leker deg under palmer? Hmf!
      Heldigvis er det ikke minus 17 eller enda verre her i sør. Men snø er det. MYE!

      Kos deg på ferie 🙂

    2. Wow, herlig måltid og mat❤️Jeg blir revet med av ditt leserbrev og nesten så jeg er «med», men det er ikke så vanskelig å tenke seg sol og varme i dine ord når det snør og er -29 kalde grader her jeg bor litt nord for Oslo…
      Nyt tiden, ha det gøy og kos deg????

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg