Så slik går nu dagan – Værfast i Kristiansund.!

De siste dagene har jeg vært værfast og sitter i Kristiansund og venter på å få komme ut på jobb i Nordsjøen. Så de siste to dagene har jeg tilbrakt på Fosna Hotell i hjertet av Kristiansund. Foreløpig er jeg ikke satt opp på noen nye flight ut til plattformen i Nordsjøen. Så mye tyder på at det kan bli enda en natt til på hotell her i Kristiansund. Selv tror jeg at jeg får komme ut på jobb i morgen. Jeg vet ikke når tid i morgen, men en eller annen gang blir det nok i morgen. Jeg håper bare at den flighten da ikke blir så altfor tidlig. Typ 6-7 tiden fra land. Det håper jeg ikke. Det gjenstår å se. Informasjon om når flight jeg får kan komme når som helst.

Grunnen til at jeg ikke har kommet meg ut på jobb enda, er fordi det har vært ganske så dårlig vær der hvor riggen nå ligger på Trestakk feltet, circa 1 times tid med helikopteret fra Kristiansund. Nå har riktignok været roet seg, men en haug med helikopter avganger har blitt kansellert denne uken. Og dermed er det et stort etterslep med crew som skal ut på diverse rigger med utreise fra Kristiansund. Og ettersom min faste flight var på torsdag så havner jeg litt bak i køen for når tid jeg får reise ut.

Men når det er sagt så går det helt fint for meg å være værfast….. På de snart 12 årene jeg har jobbet offshore så har jeg alltid kommet meg ut på jobb når jeg skal. Hver eneste gang har jeg det. Så nå var det ENDELIG, (får jeg vel si) ,min tur til å stå igjen på land litt, og nyyyte det, mens jeg nå egentlig skulle ha vært ute på jobb. Og jeg må jo si, at jeg faktisk nyter det til gangs dette. Så blir offshoreturen min, noe kortere også. Msn får se det positive i det også, så godt man kan.

De siste to dagene har jeg og min kokke kollega vært på en aldri så liten sightseeing i Kristiansund. For noe måtte vi jo prøve å finne på. Prøve å slå i hjel litt tid mens man venter. Og det syns jeg vi har klart ganske så bra. Under er noen bilder av det lille som vi har vært og sett på mens vi hat ventet her i Kristiansund.


Jeg og Kevin tok denne lille gratis «sundbåten» som den kalles. Og som kjører i sundet mellom øyene her i Kristiansund. Så vi tok båten over til en av øyene. Sundbåten er verdens eldste selskap for kollektivtransport i kontinuerlig drift. Det ble stiftet i 1876 av lokale kjøpmenn, og overtatt av Kristiansund Kommune i 1918. Æresmedlem i Norges Rederiforbund.

Vi var også innom Nordlandet Kirke. En relativt ung kirke. Den er «bare» 105 år gammel. Altså fra 1914. En veldig vakker steinkirke. Og veldig flott innvendig også. Vi slo av en liten prat med kirketjeneren som vi traff på da vi besøkte kirken. Han holdt på å gjøre klar til kveldens julekonsert med det lokale musikkorpset som skulle spille.

Etter besøket i Nordlandet Kirke, tik vi turen opp til Kristiansunds svar på Hollywood skilt. Jeg ble lutt overrasket da vi kom opp hit, fordi jeg ikke hadde forventet meg den fantastiske utsikten som var her. Men så var det vel også en grunn til at de hadde plassert bokstavene her. Jeg tror nok ikke at det var helt tilfeldig. Utsikten her var helt fantastisk flott, og msn kunne se Kristiansund by nesten overalt på toppen her. Dette var vel kanskje det beste med helt sightseeingen som jeg og Kevin hadde.

Så litt har vi da klart å få med oss syns jeg…….

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg