Siste nytt i skjeggkresaken – Limfeller mot skjeggkre – I kartleggingsfasen.!

Ja, da har vi beboerne som bor i Krydderhagen fått ny informasjon angående skjeggkresaken. En ny e-post i forbindelse med skjeggkreene fikk vi tilsendt på mail i dag. Og det siste nye nå er at vi nå skal sette ut feller, eller limfeller rundt omkring i leilighetene våre. Og da for å se og kartlegge om det kan være muligheter for at de også finnes skjeggkre i blokken og i leilighetene vi bor i. Grunnen til at styret i Sameiet vil at vi skal sette ut skjeggkre feller er for å se om det faktisk finnes skjeggkre i leilghetene i A3 blokken også. Og som jeg bor i. Det er ikke blitt rapportert inn om skjeggkre funn i min blokk eller i noen av leilighetene i A3 blokken. Men ettersom det er over 20 leiligheter i A2 blokken som ligger bare noen få meter i fra A3 blokken, så har Anticimex sagt at det vil være nærliggende og tro at skjeggkrefunn vil bli funnet før eller siden i A3 blokken. A2 blokken er 4 år gammel til sommeren. Og A3 blokken jeg holder hus i, er 3 år til sommeren. Og ettersom skjeggkre elsker å “flytte inn i” nyere hus og boligkblokker, og også gamle hus og blokker, er det dermed nærliggende og tro at de vil dukke opp i A3 blokken også sier Anticimex. Det tar 2-3 år før en eventuell skjeggkrebestand er å finne i nye blokker og hus. Så for å være litt føre var, og for å begrense bestanden så har Anticimex og styret bedt oss om å sette ut disse limfellene. Som sagt, så er det ikke sikkert at det finnes noe skjeggkre i A3 blokken jeg holder til i, men dette er og en del av kartleggingen for å dinne ut av om det er skjeggkre i noe av leilighetene våre eller ikke.

 Så, hvordan og hvor skal disse skjeggkrefellene plasseres og sette ut osv. Limfellene skal skal settes opp i nærheten av varme områder. Eller der skjeggkreene kan finne næring. For eksempel bad, kjøkken, bak kjøleskap, under vasken ved søppelbøtten eller rundt sofaen er “hot spots” er områder skjeggkre forelsker seg i, og trives svært godt i. Det er også viktig å ha godt med varme på i rommene du velger å sette opp limfeller. Skjeggkre blir lite aktive ved lave temperaturer. Så har du en romtemperatur på 20 og oppover. Limfellene skal stå i minst 4 uker. Støvsug hver 4 dag. Dette for å unngå at limfellene støvet ned.

Så nå i kveld har jeg holdt på med å lime i hop disse limfellene som det lå 3 stykk av i postkassen min, da jeg kom hjem i kveld. Og jeg har skrevet dato på fellene, og hvor de står plassert også. Styret og Anticimex og styret ville at vi skulle gjøre dette, nå i kartleggingsfasen. Så nå blir det spennende og se da, om det dukker opp noen skjeggkre i en av de 3 fellene som står utplassert hos meg. Jeg får virkelig ikke det. Ikke at det egentlig bryr meg så mye, dersom det skulle være skjeggkre her. For skjeggkreene gjør ingen skade på leiligheten/boligen. De er om muligens bare litt ekle. Men hvilket insekt er vel ikke det da…..?

Så de neste dagene og 4 ukene fremover blir interessant å se, om det faktisk er skjeggkre å finne i noen av leilighetene som vi i A3 blokken bor i. Jeg håper virkelig at vi slipper å se disse krypene. Men det gjenstår å se.

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Disse kreene er ikke så ekle som folk skal ha det til, eller media som hauser opp ting. For mye hysteri rundt. Jeg vil påstå at veggedyr og kakerlakker må være tusen ganger verre å finne i boligen. Faraomaur er vel også temmelig slitsomme..hehe. Og så er det noen her i kommunen som sliter med hauger av stokkmaur i forholdsvis nykjøpt bolig. Det tar tid med forsikringsselskap og selger…
   Riktig godt nytt år ønskes! Det er jo “dagen” i morgen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg